Saturday, June 27, 2009

Aktiviti Hari Sabtu

saya bgn lmbt arini k.. tp sebenonya lps solat subuh tu tido blk la. br je baper mnt lelap mata semula, hana dh bersuara.. "ibu, ibu.. nk cucu". bgn la jugak bancuh susu pastu baring semula sblh hana. tp.. hbs je mnm susu hana dh ajak main alaaaaaaaaaaaaaaaa!!! citer psl hana, dh 2 mlm dia tido lena tanpa bgn minta susu atau merengek mengigau cam beberapa mlm sdh. baguussss.. jd ibu takde la terpisat2 bgn pg mcm org tak cukup tido hehe.. tp tau je la kan org berbadan 2 ni kan mmg ada saja yg jd kurg selesa waktu tido mlm.

main2 dulu ngan hana kt atas katil more to mls nk bgn sebenonya haha dgn ayah pn msh mls2 nk bukak mata. bgn trs msk air, goreng nugget ayam tempura pastu apa lg.. isi le perut. hbs mkn br le buat 3 loads of laundry. tengahari br siap haha. tu pn abg loba2 tlg nyidai klu tak mmg kedek2 nk siap. lps solat zuhur br le siap2 ke tesco nk carik brg skit. ibu bersiap lenggang kangkung sbb ayah yg mandi & siapkn hana semua. hopefully adik baby lahir nnti abg akan bertambah berganda rajin dr skrg haha ayg rela & sgt suka!


sempat lg posing sblm naik kereta hehe..


sampai2 je tesco tuju tmpt soru dulu.. Nasi Briyani JM. order Nasi Briyani Gam Kambing (sabtu shj), Nasi Briyani Ayam Merah, sirap bandung, teh panas ngan air suam. utk hana ibu belikn kaya ball ngan waffle je. pastu trs tuju area baby fair. aduuusssssss.. tensi k tgk huggies dry comfort L size lgsg tarak!!! ni le yg buat afne mengong asik carik diaper murahan haha. trs semangat nk gunapakai CD makin berkobar2 hehe. rembat 4 kotak sustagen junior coklat... blh thn murah la sekotak RM21.95 (NP RM24.90). carik diaper utk adik baby.. mula2 nk amik Fitti 360 saiz S tp eddy prefer NB Huggies sbb kuantiti lg byk. ayah dh nk belikan hana kerusi plastik utk bdk2 kecik tu tp tgk kaki hana dok kapai2 tkt plak dia duduk hjg2 karang tersembam ke depan. nnti carik tmpt yg byk pilihan k. sandal crocs tak ori hana yg ibu putuskan secara tak sengaja pn msh lom berganti.. nnti try semua besau dr kaki hana. jadinya, yg byk dibeli biasa la brg dapo segala.


dlm kereta ada lg sekali ganda semua plastik bags ni lom angkut


mlm ni msk simple lg sonang sbb mls & penat hehe. menunya.. nasi putih, ikan kerisi merah goreng, telo ikan goreng kunyit berlada & sayur kacang buncis tumis. mls la nk snap gambo bagai sbb lps msk trs mkn pns.. hbs licin lauk.

yeaayyy!! esok mungkin makngah hana singgah rmh klu sempat. makngah+pakngah hana anto anak sedara gi daftar masuk U. mmmm... esok cam nk join abg loba2 gi ekspo mega beli barang buatan malaysia klu jadi. br tingat, di waktu & kala ni hana ngan ayah dh pn terlelap depan tv. gambo? tak yah la kang nmpk lak aksi seksi abg loba2 saya tu hehe...

daaaaaaaaaaaaa...


5 comments :

dla said...

sama la mcm aku kpot...g tesco sambo susu sustegen 3 kotak sbb murah kan....hehehehe

Afne said...

dila, apesal aku click kt nama ko takleh access blog?

Nana said...

wah banyak soping afne..

Afne said...

takde byk nye.. brg2 dapo jek.

dla said...

aku x create blog pun...mmg la xde...hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...