Wednesday, June 24, 2009

Dilema CD

arini takde mood nk buat pape.. mcm org takde perasaan je gi keje. badan msh penat blk dr kg. tak cukup tido disebabkn fizikal saya yg kurg mengizinkn utk tido lena biar pun dh byk kali berkalih ke kiri ke kanan. hana plak asik sedar nangis mcm mengigau mungkin tak selesa tido dgn ruam kt badan. kt kg tu hbs naik ruam kt badan hana.. panas pn ya, sbb mkn durian pn ya kot?! citer psl hana trs rasa rindu sgt ngan bdk cebol tu. maklum le dh 5 hari asik berkepit je. kejut hana kul 7.40am td nk hantar ke taska blh plak dia celik mata dgn mulut tersengih2.. cair hati ibu nak oooii... & makin mls nk gi keje.

ini le benda yg afne sbk godek/baca dlm internet dlm entry ni. bkn CD lagu yea tp Cloth Diaper. gila apa.. ni pn blh jd dilema ke? sbnrnya dh lama jugak psg angan2 nk cuba CD tp asik terfikir.. nnti la dulu.. nnti la dulu. yupp, ongkos tu mmg 1 hal la kan sbb nk modal sekeping CD pn dh bersamaan 1 jumbo pack DD (disposal diapers). tp yg menguntungkn pakai CD ialah tak payah nk sbk2 carik mana huggies dry comfort murah tiap2 bln mcm org gila hahaha. maklum le lps ni nk cover utk 2 org punya kan. afne pn dh bincang ngan eddy & dia mmg bg lampu ijo... tp tahap kerajinan afne yg seakan menyekat niat utk membeli CD tu. korg tgk le CD berwarna warni yg sgt menawan hati.. rambang mata nk memilih mcm nk rembat semua kan?! hehe

Babyland CD



Coolababy CD


pikir punya pikir akhirnya afne order gak 2 ketol. knp 2 je...?? sabo2 la dulu kumpul skit2 lama2 jd bukit. utk permulaan kena la campo guna DD jugak kn. tp jgn tanya bila nk start pakaikn CD ni. maklum saja keadaan diri ni.. mungkin lps pantang nnti ke.


p/s : tingin dgn CD yg rege mahal2 tu tp beli le dulu yg ikut kemampuan.



5 comments :

~ana~ said...

afne, ana dulu ms sblm bersalin kan ajmal dah teringin nak pakai CD nih..sbb kalau tgk yg corak2 tu cantik kan..tp soalan dr mr azam buat ku pk bnyk kali..'ayg rs ayg larat x nak basuh2 CD nih?' hu3x..

Liana said...

Afne... Kimm ada beli CD nie... Tak ler murah mana... Beli 3 RM 100.00. Ada gambar kartun2. Baru sekali jer Husna pakai. Tp, kimm tengok cam kecil dan pendek! Husna kan besar... Pastu kalo cam Husna pakai hari tu...2 jam kena tukar. Kalo tak tukar lenjun sampai kena seluar. Tak tau ler...nak cuba lagi pakai CD nie ker tak... Coz, risau bocor! Org kata tak bocor. Pelik gak!

mama_umar said...

afne, zt dulu pon ade angan2 nk bli CD nih, tp tulah mcm org ckp,kene basuh,hehehe..diekan cam lampin moden gitu..hmm..xpe2,ko bli 2 dulu,klu ok meh aku lak try

rossysweety said...

lepas ni tak ada la dgr ko dok sibuk mencari mana kedai jual huggies murah...tapi jangan pulak bising penat cuci CD ari2...hehehe (jgn mare ek!!)

selamat kumpul CD....

shuhaina said...

afne..shu dah try pkikan kat adam..beli kat tpt zura (shani) beli..RM25 je 1 set..so far pakaikan mlm ms nak tido..ngan adam ok..tak bocor smpi pagi..nak basuh tu senang je..mula2 igt susah gak..tapi bila dah try senang rupanya..
masa nak gi kerja tu rendam..then blk tu tenyeh2, bilas trs sidai..
klu uk..uk pun senang..mmg tak lekat kat CD tu..pancut je ngan paip..setakat ni ada 2..
igt nnt nak tambah lagi lps bersalin..kang dlm pantang tak sempat lak nak basuh2 kan..beli yg one-size..so ngan adik dia boleh pki sekali...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...