Tuesday, January 12, 2010

Aqiqah, Majlis Potong Jambul & Majlis Lenggang Perut

alhamdulillah, majlis aqiqah & potong jambul muhamad haziq berserta majlis lenggang perut makngah double H berjalan dgn lancar. semuanya berlangsung dlm keadaan serba sederhana.

tak dpt nk snap byk gambo sbb afne, eddy & family masing2 sbk dr persiapan sampai la ke tugas kemas mengemas. dh settled majlis br teringat lgsg tak snap cenderahati tetamu ishh.. ishh.. ishh.. seingat afne dlm beg cenderahati tu ada kipas cendana, bunga telo & 2-3 jns mknn. utk bdk2 kitorg agihkan beg mini organza berisi jelly, coklat & gula2. citer psl cenderahati ni.. mujur le mak sediakan lbh (itu pun msh tak mencukupi rasanya). awalnya dianggarkn cuma geng2 tahlil persatuan kg je tp tak sangka ramai yg dtg. sorry le kwn2 office tak dpt nk bg korg merasa cenderahati majlis ni.

menu majlis plak daging kambing msk merah, sayur nangka muda msk lemak, ayam goreng, urap/kerabu, sambal goreng, 5-6 jns kuih muih, dadih & buah2an.

moh tgk gambo2 yg sempat disnap ;)

hana yg sentiasa aktif & ceria sejak pg. time majlis blh plak dia bantai tido


pelakon utama majlis lena tido




haziq moody masa majlis potong jambul ni sbb baru je tido dh kena kejut keliling org marhaban



makyong yg kena berlenggang perut tp rajin sgt2 :) insyaallah akhir bln 2 nnti double H dpt adik sepupu ehh.. cam kenal je blouse tu



org kuat majlis


detik2 haziq dibotakkan. muka penuh ketakutan hehe


"amacam.. encem tak saya?"


lega semuanya dh settled. mmg penat. moga haziq membesar dgn sht & jd anak yg soleh.


12 comments :

rossysweety said...

woi...apa selak baju depan kamera???terkejut aku tgk...hahaha
comel muka haziq dah botak...

Afne said...

terkejut konon.. mcm tak biasa adegan selak menyelak haha! sila tenung dgn teliti dh edit la pic tu hehe

sara said...

alalalala..motak2..tomei2 nye...

amy said...

sempat lagi bergayut si haziq tu yek.. :)

Manjakusayang said...

hehehe... Ternampak gak... hahahaha...
Afne sangat hendsome. Dan bila dah mutak rupa Haziq telah bertukar ler... Lebih banyak ayah dia... hehehe...comel..comel...

Afne said...

sara, comei ekk. lg cpt botak lg bgs. rambut dia pun dh byk gugur. dulu hana hbs je pantang trs buat kenduri dia. haziq ni lewat skit sbb blm hbs pantang dh blk kl sbb ibu dia sbk buat stok ebm hehe

Afne said...

amy, haziq ni muka garang tp manja asik nk bergayut je bila nmpk ibu dia lalu lalang. btl2 dia gunakan kesempatan melekat dgn ibu.

Afne said...

apa kimm nmpk? hahahahha ni baru btl breastfeeding in public muekekekek

afne handsome? mesti kimm salah taip ni. haziq mmg lbh mirip eddy nak2 tang mata kecik cam sepet dia tu. tp bila dh botak cam hana masa kecik la plak hehe

mama_umar said...

ooh haziq,cair aunty tgk pale motakmu,heheh

iz-AnN عبداللطيف said...

ishhh muka haziq iras muka kakak dia ar...copy paste jek...botak baru lah ensem...hehehe

Afne said...

auntie zet, maryam hanina nk botak tak? hehe

Afne said...

dh namanya adik beradik tentu lah seiras. bila dh botak makin garang dia ni. org agah buat selamba je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...