Sunday, January 31, 2010

Cerita Hari Sabtu

korg ke mana hari ni? jln2..? mkn2..? mesti seronok kan dpt hbskan masa dgn family. weekend ni kami ber3 je la so ddk rmh diam2 tp tak tau le kot esok lusa heheheh. eddy tak blk kl sbb ada keje ahad @ isnin lg pun br je selasa lps blk dr sini kan. kesian le asik berulang alik 2x dlm masa seminggu. kesian juga dgn hana... sehari ayahnya akan call 2-3x bertanya khabar/dh mkn atau blm & setiap kali tu juga la hana akan bertanya "bila ayah nk blk..?".

pg td lps mandikan double H baru le sempat breakfast. cuma bancuh nestum oat ditabur hirisan kurma. berebut bersuapan dgn hana. layan diorg main2, layan hana belajar buku2 dia, tidokan haziq baru le fikir nk msk apa utk lunch... yg plg cpt & sng dimasak


hana siap jerit "ayam goreeengggg!!" ala2 suara upin ipin tu hehe. sambal tu pun gaya mls nk menumbuk lesung.. tumis hirisan bawang+ikan bilis+cili potong+belacan skit pastu bubuh air asam jawa skit. tgk le muka anak dara yg tak sbr2 nk mkn trs tarik highchair


ni plak bdk botak bambam yg dh pandai 'mintak dukung'. pantang nmpk kelibat afne mula la dia merengek2 & klu kita ignore trs melalak

suka hisap jari skrg


ni gambo masa demam hari tu


ni gambo td sblm haziq tido. hana yg bg idea sbb dia sbk keluar masuk bakul kecik tu hehe. haziq diam je bila dpt ddk sbb blh tgk keliling. cute je tgk haziq dlm bakul tu... ehh sapa kata boys tak sesuai pakai baju pink turun temurun kak hana.

spt biasa la muka serious je bdk botak bambam ni


tp klu baby tua yg ddk mcm ni tak cute lgsg ok!


bila haziq dh buat peel asik mintak diangkat ni mula terasa "kan bgs klu ada bumbo seat huhu..". blm waktunya utk pakai walker.

buah hati pengarang jantung


lps tidokan double H trs basuh CD2 then jemur bwh kipas so pocket CD leh pakai esok ;) jap lg nk tido tp mata cam gatal je nk tgk online store hahaha



14 comments :

II riEnAsHaM II said...

sangat comel hana dgn tangan piece tuuu...

mama_umar said...

uishh,sedap tu lauk cenggitu,bumbo seat ye afne,aku pon tinginnn

Afne said...

sejak2 ni suka sgt posing dgn tgn piece tu hehe

Afne said...

zet, ko jgn hasut aku. tp mmg membantu klu ada menatang tu seketol kan?! aku bubuh dlm bakul tu siap letak bantal takut tergolek. tp aku takde la sampai hati nk letak haziq dlm tu time buat keje.

Nana said...

samala kita afne...xkeman2 dok umah je arini...
comei la tgk hana pkai bj kelawar nk cr gak la utk damia eheheh

amy said...

alahai... comeinye si haziq duk dlm bkul tu...
psstt.. respect la kat afne. dapat menjaga double H sesorg ngan baik sekali...

Afne said...

nana, camni le bila pjj. afne nk bawak keluar double h blh tp kena byk sbr le.

baju kelawar hana ada kaler merah & biru. eddy beli kt terengganu. tu pun dh singkat tp hana suka pakai.

Afne said...

amy, afne buat yg terdaya. baik? sampai 1 tahap menjerit pekik jugak ngan diorg. kadang bila dua2 tunjuk perangai mula la afne pn nk naik hijau hahah

izzahazfar said...

pandai nyer hana buat tgn peace...kan best kalau akmalpun camtu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

waH sama lah ..smlm pun kita msk bayam ... bak jer haziq duk dlm basket tue ;-)

Afne said...

hana skrg tiap kali posing mesti nk buat peace je. ni makde dia la yg ajar. nnti2 akmal pandai le zah.

Afne said...

diana, bayam pn salah satu milk booster ;)

haziq lg suka ddk dlm bakul tu puas dia toleh sana sini.

~ana~ said...

afne, ana pun 3 hr cuti x ke mn2...mr azam keje...ingat nak g umah afne, tp kot2 menngacau lak...hu3x...semlm ada kuar jap dgn double a tu, tgk keta afne x gerak2 pun..:)

Afne said...

ana - oooo siap intai kenari itam yea. mls nk keluar. klu dh keluar nnti ibu jd tak sdr diri hahaha.

lain kali nk dtg bgtau je. tp harus igt jgn muntah tgk rmh bersepah ekekekkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...