Friday, February 12, 2010

EBM @ 10/02/2010

mcm dh lama tak update tayang stok frozen ebm. disebabkan penyakit M yg menyerang sekali sekala lajak tido tak bgn mengepam tgh mlm. dulu mesti pam 6x sehari tp skrg ni.. 4x je (pg bgn tido, pg di office, ptg di office & mlm sblm tido). aduhaaaiiiiiiiiiii.. kepenatan selalu jd alasan bergiat aktif mengepam sekerap dulu huhu..

jom tgk stok 'aiskrim' haziq tanpa perisa ni hehe

dari kiri ke kanan;
plastik merah & botol2 di atasnya = lebihan stok bln december 2009
plastik putih = stok january 2010
botol2 disusun & bhgian blkgnya = stok january 2010 
 

stok february 2010


  kiri = 4 botol fresh/chilled ebm + 1 frozen. total 20oz bekalan haziq setiap hari
kanan =  lebihan ebm tarikh smlm yg masuk ke stok frozen


kesimpulan yg afne leh tgk dr gambo2 di atas;
gmbo 1st = stok frozen december dh makin menyusut huhu
gambo 2nd = sktnya stok february! tlg jgn mls2 lagi!!!!
gambo 3rd = time kutipan ebm sehari masyuk mcm tu maka byk le yg dpt ditambah ke stok frozen.

lately afne jarang2 sgt mkn nasi. tak mkn nasi tak semestinya afne skip mkn yea. mkn simple2 pn tak kisah asalkan berkhasiat ye tak?! disebabkan mls nk msk.. mls nk singgah lama2 kt kedai tunggu tapau mknn.. so utk dinner kadang mkn roti bubuh slice cheese.. kadang roti sapu kaya (fav hana ni!).. kadang corn flake curah full cream milk (bgs ni lbh lawas & tetap ada calcium intake walaupun tak teguk susu mcm org lain). selalunya mkn corn flakes ni mmg berebut la bersuapan dgn anak dara mata bulat tu. pastu bancuh le air panas ikut mood tekak samaada nk horlick ke.. milo ke.. oat ke..

tak dinafikan ebm sehari-hari takde la maintain masyuk je.. ada jugak up & down. time byk tu dpt la 12-13oz per session. time skit tu dpt le average 6-7oz. tu yg smlm pg kt office tak sangka leh dpt 11.5oz walhal the night before tak mkn nasi cuma mkn roti+slice cheese & horlicks panas.


p/s : tgh tunggu abg loba2 sampai...esok nk blk kg yeaayyyyyyyyyyyyyyyyyy


12 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhhhhhhhh kagummmmmmmmmmmmmmmmmmmmm .. chaiyokkkkkkkkkk afne ;-)

mama_umar said...

xper2..mayb ko je yg rase berkurangan tp sebenanye masih mantap,hehe,mayb sbb haziq dah consume byk kan,tu yg rase x cukup2

Afne said...

diana - tu pun nmpk makin kurg. dulu stok ebm 2 bln tak usik.

jom chaiiyyyyyyyyoooooooooooo

Afne said...

zet - aku makin resah bila kenangkan dia nk start mkn ni. secara tak lgsg akan kurg direct feeding. so ibunya kena la paham2 mesti rajin ngepam! tp M asik dtg je.. cane nk halau?

Nieza Ishak said...

yeyyyyyyyyy

takpe la afne, boleh lagi usaha.

Bila anak 2 ni mmg letih sket. Nieza pun banyak skip ..harapkan zulaikha nyoyot utk stimulate jerk ..

chayukkkkkkk chayukkk

sirna said...

kagum juga tgk stock EBM afne..atlist nampak penuh la juga freezer tu, takpe rajin2 mengepam lagi..

Baby Stuff said...

tumpang singgah.. wah hebatnye.. saya x mampu nk exclusive bf sbb x smpat.. time keje mmg xleh nk pam sbb bz.. huhuhuh... malam mmg kering sbb bby dh sedut...

jum singgah sini..

http://babystuff2u.blogspot.com
http://mummystuff2u.blogspot.com

Afne said...

nieza - tq. agak2nya mcmn lg nk cilok masa yea. blk keje dh penat huhu

Afne said...

sirna - hi, salam kenal. u r expecting 2nd baby yea. tq sudi singgah blog afne.

Afne said...

baby stuff - tq for dropping by. insyaallah, awak pn blh bf baby walaupun bekerja.

Farra Dhelina said...

best nya tgok!! nnti ank ke 3 fra nk blaja dgn akk cane dpt wat stock dgn byk lah kak! :)

Afne said...

farra - takde byk mana tu. ada lg member2 yg lbh byk sampai terpaksa beli deep freezer.

baby # 3 in the making ka? hehehhe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...