Monday, March 22, 2010

Fenugreek : Hari Ke 4

(read : hari ke-4 ialah hari jumaat lps yea)

ada member2 breastfeeding mommies kt luar sana yg ternanti2 testimoni afne slps amik fenugreek. mmm... buat masa ni takde lg susu byk mendadak ke apa.. TP apa yg afne perasan susu agak pekat berbanding sebelumnya. mcm afne bgtau dlm MILK BOOSTER : FENUGREEK yg ianya bergantung tindakbalas keserasian badan masing2. mungkin kena tunggu bbrp hari lg atau tingkatkn dos per intake? honestly mmg afne ada ter-skip few times sbb lupa sgt2! dgn uruskan hana demam aritu... mungkin penat. mungkin byk berfikir adoooiiiiii laaaaaaaa sungguh2 dlm dilema skrg ni byk lg faktor2 yg blh mempengaruhi.

klu ambil kira average ebm per session skrg (6-8oz), mungkin ada la kenaikan skit. btw, ni pic ebm jumaat lps pd sessi ptg..

8.5oz

"Ya Allah, murahkanlah rezeki utk anak2ku. Ya Allah, permudahkanlah urusanku, amin."


12 comments :

izzahazfar said...

ACIK JELES!

Afne said...

izzah, akak lg jeles dgn awak huhu..

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

afne kita aminkan doa afne yer .. aminn..aminn ;-)

mama_umar said...

huhu..pagi td was the worst afne..aku pam2 dpt 3oz je,ntah valve ke yg rosak,ntah breast shield ke..pastu ptg dpt 3 oz jugak,uwaa!!!!(arini aku berlarik2 dari opis-ukm-kuis..mayb penat kot..dan tense =(..)

~ana~ said...

afne..lipat ganda kan usaha anda..chaiyook.....:)

nurulazham said...

kak kepot..meh amik award..

http://nurulazhamsfamily.blogspot.com/2010/03/award.html

Afne said...

diana, tq yea.

Afne said...

zet, mcm aku ckp mcm2 benda blh pengaruhi. pam, cara kita pam, keadaan sekeliling, mulut org (ni plg bahaya), solid/liquid intake. tp yg plg penting diri kita sendiri.. kena cukup rehat, tangani stress.

aku ni selalu bg kata2 +ve je padahal kekadang aku pun sama hehe. chaiyookkk zet!

Afne said...

ana, jom kita berganda-ganda hehe

Afne said...

nurul/bai, baik tokey...

Nieza Ishak said...

nieza nak try jugak la fenugreek ni.

skrg ni dok ganti puasa, output dalam 5oz jerk persesion

Afne said...

nieza, afne igt bila nk bertambah ebm so nk ganti puasa jugak. leh ler cover2 time surut huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...