Monday, June 7, 2010

KFC.. PINKY??

ni le gayanya bila double H tido ibu rasa sunyi mula la update blog potpet2 apa patut. dh nye.. kwn mengomel takde sbb ada urusan kt johor. nk buat camne kan, redha aje la.. fikir positif masing2 keje cari rezeki.

sbnrnya dh dr smlm lg hana sbk mintak KFC. rasanya lps tgk iklan McD tp ntah knp KFC yg dia nk hehe. aduhai.. cane ni bang? hana dh pandai minta mkn fast food (ibu on ajeee). plan awal nk keluar pg tp tgk langit cam redup mendung je so biar le anak2 main & tido dulu. haziq mcm biasa la hari2 mkn bubur (dgn lauk yg dipelbagaikan).. alhamdulillah, sejak umurnya menginjak 6 bln (tepat2 6 bln yea) mkn bubur, afne tak pernah fail msk bubur utk haziq. harap2 mood rajin will last sampai bebila. bgn lmbt mcmn pn tetap msk kan bubur haziq.

hana plak, memandangkan dh bsr & pandai pilih menu mknn sendiri so kitorg tak cerewet sgt tp.. junk food & mknn manis msh kurg dpt kelulusan dr ayah. gosok gigi wajib setiap kali mandi. alhamdulillah, bila ayah ada mmg dia yg akan mandikan hana & haziq. tu yg kadang2 dgr eddy cam nk berperang dgn hana dlm bilik air soh gosok gigi btl2 hahahaaaa

ok la, berbalik kpd tajuk.. arini double pakai pinky finky sedondon. 


lanyak melanyak ialah aktiviti biasa.. pd diorg 1 cara menunjukkan ksh syg antara 1 sama lain. sbnrnya haziq suka kejar botol susu hana yg bercorak2 tu. yg jd kurg seronoknya bila slh sorg nangis (selalaunya hana le) yg blh buat ibu jd kingkong ijo. ehh.. comelnya haziq pakai CD blue monkey. ngam2 soi & mcm ketat pn yea tp CD mmg kena pakai ketat (tp biarlah selesa) antara tips utk elakkan kebocoran. CD Coolababy pn haziq dh pakai saiz L ini kan pulak CD Babyland yg slightly smaller. hana pakai CD Spongebob tp tak nmpk dlm seluar 3/4 tu.

 hana yg pantang nmpk kamera

masa blk kg aritu eddy bawa hana gi kedai. ada sorg cina tegur tanya.. "ni bdk dia punya mak kasi cukur ke dia punya kening?" aiiyyyoooooo.. takdenya la afne nk cukur ke lukis ke kening anak sendiri. dh nye kening hana semulajadi elok terbentuk mcm ibunya nk buat mcmn? syukur alhamdulillah.

haziq yg sentiasa serious

haaa.. bdk bujang ni mmg jarang2 le nk tgk dia sengih dlm gmbr. klu ada org dtg nk agah2 pn afne sound awal2 mmg haziq muka serious manjang..

ooo.. ada sesapa nk kata "eeee.. tak sesuai bdk lelaki pakai pink!" ada aku kesah?! hahahhaaaaaaaa. macho je haziq pakai singlet disney pink yg maktok belikan ni (bkn singlet turun temurun hana & bersaiz 2-3 thn yea puan2). biar le apa org nk kata.. anak2 saya lah yg paling comel di mata saya!

ptg2 bila diorg dh bgn tido baru ajak gi beli KFC. drive thru je sbb mls nk keluar masuk parking. tak snap la gmbr tp anak2 ibu mmg sgt mendengar kata ddk diam2 kt blkg melainkan mulut hana yg tak reti diam hahhaaaaaaa


syukurlah ada hana & haziq yg sentiasa teman ibu.. sbb tu bila korg tido mmg terasa sunyi sungguh.

ibu sayangggggggggggg sgt kt korg ber2!


10 comments :

Alya=Asniza +Mayudi said...

nak nangis pun ada biler baca entry kor nih,,,, tabik spring beb,,, kor bleh handle double H,,,

biler teringat pasal anak nih,, mmg kita akn jd tarzan biler diorang jaga,, tp,,, biler diorang tidur,,terasa sepi,,, sibuk2 plak cium,,,lagi2,, kat tmpt yg acem ala2 bacin tuh kan,,,

aah ler,, lawa kening hana,,,bagai dilukis,, tp walaumacammanapun,, aku tetap jelous ngan mata hana.... hu,,hu,

nie,, apa kes kor pakai haziq baju pink nih?,,tp,, muka ajiq yg garang tu,, ttp macho,,ok,,, walaupun disarungkan bj pink kak hana ,,,ha,,ha,,(jgn marah aaaaa)

weh,, sorryler aku terbebel panjang plak kat komen kor,,,dah,, da,,,daa,,,,,

Nana said...

wah haziq ada baju kale pink eh..hehhe hana ni pandai bgaya depan kamera kan

Nieza Ishak said...

comel jerk haziq pakai pinkk ...
lenjan jerk la ..baju yerk pun ekkk.

Afne said...

mama alya, singlet yg haziq pakai tu bkn hana punya. maktok mmg belikan utk haziq.

mmg btl, aku bila diorg celik mata tetiba leh jd kingkong ijo. bila diorg tido alahai.. sunyi tul rmh aku.

aku lak yg sedih baca komen ko ni. come on la kita wanita yg kuat!

Afne said...

nana, afne tak beli tp maktok yg belikan hehe

cane kan klu hana jumpa damia pastu soh diorg posing sesama hehe

Afne said...

nieza, i tak kisah tp ada certain org particular psl warna baju anak. kita kan 1 malaysia!

~ana~ said...

comel haziq pakai color pink...xpe afne, janji kita bahagia..pedulik apa kata org..kan kan kan..

Afne said...

ana, comel kan? dh le muka siyes, pakai plak warna jambu hehe

mama_umar_maryam said...

sgt2 lawa kening hana ni haa..xpasan sgt aku nih sbb asek dok nmpk mate boolat hana je,..haziq pink?eeii comellah..aku suke je tgk

Afne said...

zet, aku ms zmn skolah dulu ustazah tegur aku cukur kening ke? kesian tak aku... mana la aku reti.

sekali seumur hidup masa kawen dulu. tu pun takat kemaskan skit je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...