Tuesday, October 5, 2010

IBU BANGGA DGN ANAK2 IBU


perkembangan double H sgt membanggakan sejak akhir2 ni (& ibu akan tetap berbangga dgn korg).

hana dh diaperless secara rasminya kt taska smlm. selalunya hana mmg diaperless pd waktu siang on weekend (bila kt rmh la). time dia nk tido akan pakai DD (dispo diaper) atau CD (cloth diaper) sbb ibu takut tilam hbs lencun hehe.. smlm lps jemput 2 beradik ni trs gi playground, baru perasan hana diaperless. kang klu ajak blk tentu dia mengamuk. tawakal je la 20 mnt kt playground dgn harapan hana tak terkincit. sampai je rmh trs hana jln cpt2 masuk toilet dgn tgn pegang bon-bon siap bgtau nk melepas hajat hehe.. sblm nk tido mlm tu siap amik & pakai sendiri DD. masa tu kan perasaan bangga kompom dh kembang kempis hidung comel ibu ni hahahahaa. harap2 by end of this year, hana dh totally diaperless.

tgk gmbr hana kt bwh ni.. ehh, takkan nk tunjuk hana diaperless lak kan?! tak hbs2 dgn gaya piece dia tu.




kan ke masa cuti raya kt kg aritu haziq mula tunjuk skill bertatih setapak dua. pastu bertatih-merangkak-bertatih sampai la mlm jumaat mggu lps, ngam2 hari eddy blk kl haziq dh berjalan sdn bhd tanpa was2 lg yeayyyyy!!! yg kelakarnya berjalan dgn muka senyum+sengih+bangga mcm nk bgtau semua org "hei.. lihatlah dunia, aku dh blh berjalan!" hmmm.. bila dh dpt 'kaki' ni keje dia siang mlm pg ptg.. jalan-jalan-jalan. tak penat ke agaknya. so mulai bln ni monthly fees haziq dh jd RM280 (sblm ni rate baby RM300) sbb dh blh berjalan sdn bhd & diletakkan dgn toddler lain. makin ramai le kwn2 haziq kt keliling. skrg ni plak asik panjat turun naik sofa. aduhai, ibu takut awak jatuh je. kak hana plak over protective. bila nmpk adik cuba pnjt sofa/meja cpt2 dia peluk turunkan adik ke bwh. hahh.. apa lg mula la haziq meraung mrh! haziq ni pandai kejut org tido.. pandai sgt2. dia dtg dekat pastu tepuk2 mata bg kita bgn. klu kita tiarap dia pukul2 plak belakang. agaknya nk ajak org main sama2.

ssh nk amik gmbr haziq sejak dia ligat berjalan ni melainkan klu didukung atau dipangku. korg lyn je la gmbr2 haziq yg tgh comot mkn nasi dgn sup ni..





bila anak2 dh bertambah ligat ni, makin ligat le mata kena perhati apa yg diorg buat. yelah, masing2 dgn perangai & 'projek' masing2. makin kurus le ibu tak sempat nk jana lemak brg sekilo dua hahahhaaa


8 comments :

~ana~ said...

tahniah hana & haziq..mesti kembang kuncup ibu kamu bangga dgn kamu..:)

hana, nnti bleh la geng dgn ajmal...ajaml un dah diaperless..pakai time tdo mlm je...

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh kagummmmmmmmmm jugak nieh ;-)

Afne said...

ana, walaupun kecik je perkembangan diorg dh buat afne kagum sgt. camne la nnti bila dh skolah. silap2 ibu lg excited dr anak hahaha

Afne said...

diana, ibu mana yg tak kagum dgn skil anak kan..

Sricahaya said...

umairah pun cam hana..sejak bln puasa ari tu siang tak pakai diaper, mlm kena pakai..tkt2 basah tilam..

waaa..haziq dah pandai jalan yer..mesti celik mata jalan je..hihihi

::Mamalyna:: said...

afne, tahniah menang giveaway...sila email alamat yer...

Afne said...

sri, sama la anak2 kita. penat tp seronok kan?

Afne said...

alhamdulillah.. menang! tq mamalyna. nnti afne email address

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...