Friday, January 28, 2011

SIAPA KATA..

1) ... anak perempuan kurg aktif dr anak lelaki?? ada anak sepasang ni, sama naik je afne tgk. ni cerita mlm td la, lps suap mkn mlm kt diorg (msk simple je nasi putih, telo goreng curah kicap & ikan kerisi goreng tp laju berselera je diorg mkn) tgh nk cuci pinggan mangkuk yg kotor.. dgr bunyi jatuh berdebuk! hana trs nangis sekuat hati. tgk2 dahi kiri hana dh naik benjol biru. Ya Allah, berderau darah rasa panik (ibu pn nk nangis jugak hahaha) trs capai ice pack avent tuam dahi hana.

 lakonan semula, hana soh snap gmbr dia tuam dahi

ni dh lps tuam.. reda skit bengkak tu, klu tak mmg besar biru lebam!

hana, lain kali jgn main lompat beria2, kan dh terhantuk kt bucu meja. meja kopi kayu tu mmg letak dpn rak tv dgn harapan haziq tak menjalankan operasi tekan menekan picit memicit button decoder astro & button tv.

2) ... sapa kata anak bujang saya tu sombong-muka garang-serious manjang? bkn sng tau nk amik gmbr2 haziq mcm ni..


thumbs up utk haziq sbb behave mlm td kurg merengek. agaknya dia tahu ibu blk keje penat dgn kepala wengweng. baik je dia ddk diam main sorg2. mana tak diam.. dok ketuk2 tutup periuk atas lantai. kang klu kita ambil mula la dia melalak mrh.



lawak plak tgk haziq dlm gmbr last tu. masa tu dia tgh nk angkat tgn sbb ibu tanya siapa budak pandai? siapa budak cerdik? siapa budak bijak?


p/s : abaikn keadaan rmh yg bersepah tu. tak kuasa mengemas bila anak2 msh berjaga.. baik kemas bila diorg dh tido.


10 comments :

Sricahaya said...

sian hana..besar benjol tu..
nasib baik tak kena mata..kalau kena mata lagi haru..

~ana~ said...

afne, siap ada lakonan semula tuh..adoi lawak betul la..heh3x...

Afne said...

sri, dlm gmbr tu nmpk cam merah2 je tp hakikatnya ada lebam jugak lps bgn tido pg td. alhamdulillah tak benjol mcm telo. nsb baik trs tuam ais mlm td. berbuih le mulut nasihat hana sampai dia kata tak nak lompat2 lg. blh caya ke...

Afne said...

ana, tu pelakon utama yg request tu. kan pantang tgk kita nk amik gmbo kemain lg menjeling hahaha

"ibu, amik gambar kita lg.. amik lg.."

nurulazham said...

kak kpot..
lain kali kalau anak2 jatuh+benjol (harap2 xde lain kali dah lepas nih...)
kak kpot amik kapur, letak susu ibu sikit, sebatikan n sapu kat benjol tu...cepat surut!
***Petua MIL kite.. :)

Afne said...

tq bai :)

akak baru tau psl petua ni. kt rmh takde kapur. btw, tq again.

midiaida said...

ishhh..beso tuh benjol pot..cian die..mesti terhantuk kuat giler kan???..

mama_umar_maryam said...

btol afne..jantina diorg mcm same je hah..konfius aku..ahahahahahah

Afne said...

dot, mmg kuat. tu klu aku tak tuam mau tumbuh mcm telo ayam. smlm aku dh monitor dia takde muntah takde pening. alhamdulillah..

Afne said...

zet, tu la. laki ke pompuan ke aku rasa sama aktif je kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...