Friday, February 18, 2011

KASIHAN ANAK2 IBU...


nmpk tak? nmpk tak? pukul berapa tu anak2? yea, 8.20.. bkn 8.20 pg yea, 8.20 mlm! smlm lps je parking  kereta tgk jam dh 8.20 mlm. seingat afne la kan sejak kawen sampai la jd ibu beranak 2 ni tak pernah blk keje selewat ni. plg2 lewat pn 6.00-6.30 ptg dh blk dh. dulu2 zaman anak dara mmg blh la lyn buat ot, tp skrg kan dh ada komitmen yg perlu diutamakan. korg tau tak apa yg bermain di minda masa tu? anak2! dan breast dh bengkak gila2 huhu.. 

masa nk jemput tu, tetiba jd gembeng sbb tinggal 2 psg sandals (hana & haziq) je yg ada. kasihan anak2 ibu. nk2 bila hana kata.. "ibu, kita nk naik buai" alahaiiii.. walaupun kt playground ada lampu tp ibu dh tak larat la yang. terpaksa bg alasan dh mlm. sampai2 je rmh hana trs masuk bilik angkut cd2 ke depan (mentang2 la ibu dh susun cantik2 kt almari). takpe la nak.. asalkan kamu bahagia.

 nsb baik kakak hana steady je - piece no war

haziq dh moody.. mungkin juga sbb dh penat & mengantuk (kan dia selalu tido awal). hahhh.. tgk.. tgk.. lg bikin ibu jd serba salah..

sungguh2 nangis takmo lps dr ibu

pastu nangis tunduk bwh je (tanda merajuk la tu)

tetiba trs berpaling tgk tv sbb dgr lagu timmy time

sambung merajuk blk kahkahkah

lps ni say no-no klu kena settlekan keje org. saya pn ada anak2 yg perlu dijemput, dijaga, diberi mkn & kasih syg. lg lmbt afne blk, maka tak berjemput la diorg kt taska tu. ni kena berhenti menaip cpt2 sblm terkeluar perkataan2 yg tak sedap langsung dibaca hahahahaa

ehh jap! ada lg benda nk cerita ni.. buat pertama kalinya hana berjaya diaperless all the night tanpa basah tilam. yeayeaaahhhhhhh!!! i'm proud of you hana :D.

bgn pg td tgk dpt sms dr ana (x-babysitter double H) dh pn slmt bersalin anak perempuan jam 10 mlm td. tahniah ana, mesti nadia org yg plg suka dpt adik. klu takde aral, esok lusa nk melawat ana & baby baru.

daaaaaa...


16 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alahai sianyer dorg dua nih .. itu ler keje afne .. bila blk lmbt nih sian kt budak2 kan

Afne said...

diana, afne yg sedih tgk diorg masa tu. rasa mcm unfair je kt diorg.

~ana~ said...

afne, luah kan je kata2 yg x sedap di bc tu..fedulik apa..janji lega..hah3x...

eh..dah lama x nmpak ana tu hntr nadia kat bwh..ingat kan br 5-6 bln..comel je perut nya..

mama_umar_maryam said...

wahhhh tahniah hana!!

eezance said...

selamat pagi.. :) jom menangi rm1O..

ijan said...

Salam Afne,
Terima kasih link kan blogresipi. Saya link blog Afne juga ye. :)

Comel betul Hana dan Haziq tu.. boleh bayang kan macamana perasaan Afne time terpaksa balik lambat tu. :(

eLYies said...

sedih kan kalo kita ambik anak lewat..anak2 pun suka buat perangai..cam balas dendam..huhuh..

bestnya hana tak pakai pampers dah..aqila malam still pakai..dia kencing kuat memalam..tak sedar nak bangun!

Afne said...

ana, klu afne luahkan sebiji2 kang ada yg kata mulut afne ni jahat sgt. dia soh org faham keadaan dia tp dia faham tak keadaan kwn2 yg buat keje utk dia? sapa yg dpt gajinya?

a'ah perut ana kecik je tak nmpk sgt. orgnya pn maintain je body. afne blm sempat melawat. insyaallah, hari ni nk tgk ;)

Afne said...

tq auntie zet ;)

Afne said...

tq for inviting eezance ;)

Afne said...

salam ijan,

seriously afne suka to read ur blog plus gmbr2 dia mmg cantik menarik debom :) puji jujur ni!

ijan, ni le nsb org mkn gaji. looking forward yo dotdotdot huhu..

Afne said...

yies, aritu 2-3 mlm hana diaperless time tido mlm. mmg kesian kejut dia tgh2 mlm mamai2 gi toilet hehe

dear aqila, insyaallah u can do it!

Shareena Haron said...

afne..nak wat camner kan dah kerja ..yg kesian nyer anak2..sha pun sll gak balik lewat tpi hairee amik dulu lah..pernah sekali tu pukul 10.30 baru amik sofea..sian dia

Afne said...

tu la sha, afne klu blh tak nak amik lewat2. dh le siang kita keje. takkan mlm pn nk lengah2 amik. harap2 tak jd lg mcm ni.

Manjakusayang Collection said...

aduh...kasihan kan kalau kena balik lambat! huhuh...

P/s : Afne, kalau kat Taska anak2 pakai CD juga ker? Nanti CD yg kotor tu cam ner yer? Dia masukkan dalam plastik ker? Just nak tau... coz, kimm gagal nak pakaikan Husna CD salah 1 sebabnya pasal pengurusan CD yg dah digunakan kat taska tu. Risau dia org xterima.

Afne said...

kimm, afne tak bekalkn cd kr taska. cd afne gunakan on weekend je. dispo diaper afne cuma bekalkn pcs utk hana sbb dia dh diaperless kecuali time tido. tp skrg kt rmh tido pn dh diaperless.

cuba kimm tanya kt taska husna mana la tau diorg ok klu husna pakai cd. kimm bekalkn plastik/wetbag sekali utk cd kotor. diorg tak perlu bsh pape. masuk je plastik utk husna bawa blk.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...