Tuesday, April 5, 2011

JALAN2 DI HARI SABTU

slps bersarapan di pg sabtu, maka bersiap lah kami anak beranak menuju ke subang. sementara tunggu ayah panaskan enjin kereta, ibu lyn anak2 kt playground dulu..




gmbr2 dlm kereta.. waktu ni dh sampai subang. lama juga tunggu eddy discuss ngan tokei kilang fiber ni tp nsb baik anak2 well behave :)

 hana & ibu

anak dara ibu yg cun melecun

anak bujang ibu khusyuk btl main kereta

 kena tegur trs senyum tepat2 ibu snap :)

lps dh settled urusan, eddy ajak mkn kt summit usj. 1st time ever dtg situ selama ni dok lalu je. kitorg mkn kt ayam penyet ria..

LG floor - tgh2 antara McD & Bamboo Garden

cinta hati saya - ishhh anak bujang tak reti ddk diam

pape hal pilih menu dulu ekk..

kakak selalu paksa adik posing mcm dia

kitorg pilih set je sng alasan org 1st time mkn kt ayam penyet tak tau nk order apa yg sedap

 Soya Cincau

 
Empal Penyet (Smashed Beef Steak) - eddy punya

 Ayam Penyet (Smashed Fried Chicken) - afne punya

komen? sedaapppp! selama ni baca review org je akhirnya merasa juga mkn ayam penyet. tp kan, mcm kecik je ayam tu tak puas mkn hahahaaaa. empal/daging tu mmg lembut & tak liat langsung. sedap mkn dgn serbuk2 rangup yg diorg tabur atas tu. sambal tu ala2 sambal belacan cukup rasa. sup soto pn blh thn cuma ada rasa msm2 skit. dua2 set dpt soya cincau tp for the kids kitorg orderkan milo suam & mineral water.

lps mkn kitorg pusing2 dlm summit mmg tak crowded mcm midvel. tp kan... mmg best window shopping kt situ sbb bykkkkkkkkkk pilihan kedai2 baju, kasut & mcm2 lg. klu ikut hati mmg tak puas cuci mata tp sbb anak2 dh mengantuk so kitorg trs blk. takde la membeli apa cuma dpt ini..

kang sesapa nmpk hero mamak pakai topi koboi bawa lori kt parit yaani, itu la suami saya wakakakaa

& sleeveless blouse utk saya (aiikkk dlm gmbr nmpk kaler biru lak)

p/s : bang, esok2 kita dtg sini lg ehh.. ehhh??


10 comments :

Nieza Ishak said...

ayam penyet kalo kena gaya & tempat mmg sedap.

windunya nak makan kat wong solo, kampung baru ;)

Momma Mia said...

sweet jer gambar hana & ibu tuh
hihi sian adik kena buli dgn kakak suh posing yer...

DIDOT said...

sedap kan pot ayam penyet???..aku paling suke yg kat cyber..sambal sedap giler n pedasss mengancam..aishh terliur lg..heheh..;P

~ana~ said...

afne, nnti try ayam penyet kat rest. Ayam Penyet or Wong Solo plak...

sedap kan ayam penyet nih..:)

mama_umar_maryam said...

ayam penyet aku baru rase yg kt the curve tu je..
wahh, dh jd abg koboi abg loba2 mu ;)

Afne said...

nieza, sedap ehh sana? blh rekomen kt eddy ni

Afne said...

mommy mia, hana mmg suka posing hehe

Afne said...

dot, apa lg... gila serbu! hehe

Afne said...

ana, ni dh 2 org rekomen wong solo. nk kena try gak ni

Afne said...

zet, dh byk skrg tmpt ada menu ayam penyet.

koboi bawak lori hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...