Saturday, April 16, 2011

KEPANTANGAN SAYA BILA BW KE BLOG ORG YG PANDAI MEMASAK

amboi laa.. panjangnya tajuk entry! sbnrnya tak tau nk pendekkan mcmn lg hehe

bgn pg2 dtg semangat nk bercamping kt dapo hahahhaaaa. ni la bahana bw (blog walking) ke blog mereka2 yg pandai memasak. jelessssssssssss ok. afne ni pegang periuk kuali tiga hari sekali pn blm tentu. bila tgk blog diorg ni bisa ngences sendirian hahahaa. tau ngences tu apa? buat malu anak jawa wehhh klu tak tahu! ngences = meleleh air liur.

tp kan bila nk mencuba sesuatu resepi mesti ada je bahan yg tak cukup. bahan tu tak ada kt rmh sbnrnya.. yelah dah nya awak tu jarang buat kuih/kek kan?! klu dh ddk rmh, mls la plak nk keluar membeli. tp nafsu teringin nk mkn tu membuak2 mcm air keluar dr pili pecah hahahaa.

so decided msk dgn apa yg ada (ayat standard la tu hehe). pg2 dh sediakan breakfast keledek goreng. mkn la kami 3 beranak. puding roti sos kastard otw. keledek yg berlebihan dipotong dadu dh pn direbus.. tunggu ditransformasikan jd inti karipap. ke nk lenyekkan jd cek mek molek je? ke nk trskan niat menguli doh karipap? buat lbh nnti blh frozenkan ye tak? brp byk tanda soal daaa..

tunggu lah next entry kot2 ada tayangan memasak hehe


2 comments :

Ladysirna said...

dah lama tak dengar perkataan ngences..hehe...

jom kita memasak-masak..yeayyy...

Afne said...

jom.. tgh dtg mood rajin mmg berkobar2 hahhaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...