Friday, April 1, 2011

WEEKEND IS COMING

salam pg jumaat! pastinya hari ni hari yg ditunggu2 sbb last day of the week bekerja kan. 

sblm tu lyn gmbr ebm  (ptg smlm) dulu hahahhaaa. pg2 ni mood msh happy kan..


jom tgk gmbr buah hati pengarang jantung saya. ni pn cerita ptg smlm. tgk tv sambil kunyah karipap cap kedai.

  masing2 msh jakun dgn kerusi baru :)


hana mcm biasa la senyum memanjang bila ibu snap gmbr. errr... haziq mkn guna tgn kiri! dh byk kali ajar guna tgn kanan tp dia tukar semula ke tgn kiri.

smlm eddy bgtau nk blk hari ni atau esok... yeayyy!!! hana dh sbk tanya "bila ayah nk blk rmh kita ni?" sbr ye hana. esok lusa ayah sampai la, InsyaAllah.

oohhh yea, nk update skit psl check up anak2 hari selasa lps kt klinik kesihatan kg baru salak selatan. mcm biasalah, sampai awal sbb appointment jam 8.00 pg. tunggu dipanggil utk timbang berat & ukur tinggi, kemudian baru dpt nombor giliran utk dipanggil masuk ke bilik nurse. alhamdulillah, semua ok cuma nurse tegur psl berat hana 12kg dikira tak brp memuaskan so mintak lbhkan mknn berlemak utk hana. mmmm... mkn dh byk & susu pn kerap, tgh fikir2 cara nk naikkan berat hana. utk haziq berat 10kg mmg dh ok. tiap kali check up mesti nurse tanya anak (haziq) mnm susu apa (terang2 kt situ tulis susu ibu) siap sambung soalan campur dgn susu apa? aduyai, nurse mcm tak percaya ekk tgk ibu versi kurus kering ni msh fully bf anak dia? alhamdulillah, so far msh ada rezeki (susu badan) utk haziq. moga Allah permudahkan segala urusan, amin.

ok la, slmt berhujung mggu kpd semua :D


12 comments :

~ana~ said...

afne, berat hana dah masuk kat lane x cukup berat ke? kalau x, bg pendapat ana, xpe la..as long as dia sihat ok la kan...

erk...ayah hana & haziq ada erk minggu ni, kitaorg plak free sbb papa ajmal & aqil keje..heh3x..kalau free boleh jumpa kan..:)

Anonymous said...

afne dah penah bg hana makan ubat cacing tak?
sbb anak sy b4 ni mmg kuat makan tp berat tak naik2...lepas makan ubat cacing...selera dia bagus jugak n berat badan naik...mebi kalo byk cacing zat2 tak diserap kot

Huda~Banny said...

jeles nya tgk......xpe, nnti kite pon boleh dapat mcm tu...insyaAllah......

mama_umar_maryam said...

dua2 sehat,happy = cukup mmbahgiakan..
aku lak tebalik, kene naikkan berat maryam, yg umar , mak aih 18kg

Afne said...

ana, berat tak masuk lane kuning lg tp nurse dh bising2.

tak sure hari ni atau esok eddy blk sbb bapa mertua afne blk umrah isnin ni. dia standby kt kl.

Afne said...

Anonymous, tq komen :)

hana mkn ubat cacing 6 bln sekali. afne bg zentel. actually, selera mkn dia blh thn jns tak memilih tp bdn nya kecik je.

Afne said...

ude, jgn jeles2 k. jadikan pemangkin utk ude lbhkan usaha. kita doa yg terbaik utk semua :)

Afne said...

zet, umar 18 kg? biar btl ko. tp mungkin la kan sbb anak aku baka kecik. ikut ibunya keding. tp haziq bsr la plak ikut eddy kot.

eT said...

meriahnyer susu afne...
rindu saat2 pump dulu...huhu
nurse tu sure xcaye kan ngan afne...huhu

Afne said...

et, nnti ada baby lg blh susukan & pam byk2 k ;)

agaknya nurse tak caya ibu bekerja blh fully breastfeed.

RaRa said...

rajin afne..
bekerja dan siap blh bagi susu badan untuk anak..

tahniah!

Afne said...

rara, takde rajinnya. nk 1000 daya :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...