Thursday, June 30, 2011

CUTI2 LANGKAWI : DAY 3 - DATARAN LANG, GAMAT NUSANTARA MAJU & BLK KL

ok lah, ini last entry cerita cuti2 langkawi. lps mandi pool trs bersiap2 utk check out.

kitorg tuju ke dataran lang, tmpt wajib org bergambar di mercu tanda bumi langkawi. kt langkawi ni mana2 kita pergi mmg cantik2 tmptnya.





 


dh puas posing kt dataran lang, kitorg ke airport tp dlm perjalanan tu singgah ke gamat nusantara maju. mcm2 jns produk keluaran gamat.. ibu gamat, air gamat, losyen, krim, myk panas, bam... u name it. pilih & byr je.




tgk dr pintu je lah sbb tgh dukung haziq masa ni

bahan2 utk memasak gamat


borong gamat utk majlis kenduri kt rmh mak sblm bulan ramadhan akan dtg, InsyaAllah. tak blh lama2 kt tmpt gamat ni sbb jam dh hampir 12 tghari. flight kitorg jam 1.20 ptg so sampai je trs pulangkan kereta, amik deposit & check-in. org lain bawa beg mcm2 saiz, ada tu makcik pakcik sampai 4 troli yg penuh dgn beg & kotak2 (wonder.. mesti pinggan mangkuk yg diborong kot!) tp kitorg bawa 1 beg je. semua sumbat dlm tu sbb tak kuasa la nk pegang2 brg dgn handle anak sorg 1 kan. excess baggage RM90 korg.. baik hati tak claim duit cekelat je?



ni tgh tunggu kt balai berlepas. nmpk tak kaki ibu dh jd penghadang supaya haziq tak terlepas? nak2 ada anak arab yg kemain ligat takmo ddk diam kacau brg sana sini sampai mak pak dia kena sound dgn staff airasia. hyperaktif gamaknya bdk ni sampai mak pak dia buat tak tau je. adik bdk tu lg ganas nk mencakar muka haziq je.

kt airport langkawi ni loose skit so dpt amik gmbr berlatar belakangkan kapal terbang ngeeeee...



gmbr terakhir di bumi langkawi. cuba cari mana hana dlm gmbr kt bwh ni...  ada ddk terselindung sebalik bdn si ayah. haziq attach dgn ibu pakai infant seat belt. bye-bye langkawi.. InsyaAllah, ada rezeki pnjg umur kitorg dtg lg :)


alhamdulillah, sampai lcct dgn slmt. tp naik flight kali ni agak mendebarkan sbb byk kali lalu kelompok awan asyik gegar je. goyang kanan kiri tu ok lg, tp bila gegar ke atas ke bwh mmg kecut dibuatnya!

sementara tunggu eddy amik bagasi, anak dara posing la..




cpt btl masa berlalu.. mcm tak terasa percutian ke langkawi dh pn hbs. secara jujurnya 3 hari 2 mlm mmg tak cukup!

sorry lah klu korg muak dgn entry cuti2. afne cuma nk sharekan pengalaman kt langkawi. btw, bkn sng tau kitorg nk spent masa ber4 mcm ni, maklum le ddk pjj byk korban masa & bertolak ansur. tgh bercuti pn msh sbk call sana sini atas urusan keje. tambah happy org tu bercuti dpt berita job baru yg menanti. ayg doakan moga urusan abg dipermudahkan, amin.


6 comments :

lia said...

anak beranak semua berbaju langkawi ;p cayalah...

kot aku, mmg x de size ;p

Afne said...

lia, saja feeling boria hehe. ehh ada kot saiz ko tak pasti lah sbb eddy punya tu pun free saiz.

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

aku tgk korang bercuti nie teruja ok ... adam & aidil tak prnh ke sini lagie ;-)

mama_umar_maryam said...

idakle jemu membcaenye weh..aku siyes heppy bc n3 cuti2 ko afne,memahami pjj lagi,jmpe pon weken je nk kumpul 4 org..aku suke!akusuke! next cuti citer lg k ;)

Afne said...

diana, bawa anak2 ke langkawi mmg recommended la. sbb diorg blh splash puas2. kita pn blh meroyan shopping hahahaha. mkn sana pn sedap2. tak tau la kot mmg afne jns suka mkn hehe. klu nk ke sana jgn time cuti sekolah. pastu amik cuti extra 4 hari 3 mlm ke blh jln puas2 :)

Afne said...

zet, tu yg aku suka ko tu mmg very supportive ngan kekawan hehe. next cuti? kumpul duit dulu. aku bangan nk gi kk. lom pernah sampai sana :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...