Friday, August 19, 2011

Happy 2nd Birthday Muhamad Haziq!

hari ni genap umur haziq 2 thn! rasa br je lg buat entry ini, sedar2 dh bertambah lg angka tu.

slmt hari lahir yg ke 2 utk anak ibu, moga pnjg umur, murah rezeki, membesar dgn sihat, cergas, bijak, sentiasa dipelihara dlm kesejahteraan, jgn nakal2, dgr kata ibu & ayah & jd lah anak yg soleh. ibu doakan yg terbaik utk haziq (& juga hana), amin.

gmbr2 anak bujang yg dh berusia 2 thn.. haihh la sshnya nk suruh dia ddk diam2





so mlm td cita2 tinggi nk buat sendiri kek coklat moist utk hntr ke taska. lps siap bakar trs terbongkang hahahhaaaa


lps sahur pg td br buat toppingnya. tp korg jgn ketawakan tau mmg comot! maklum le org jarang2 buat kek. dulu2 beli tepung kek segera je. wehhh sapa nk share tips topping cantik licin?!!!!!

resepi nnti afne share entry lain k?!

tak sempat lah nk deko2 bagai. hopefully kids kt taska suka kek tu k :)

alhamdulillah, dgn genapnya umur haziq 2 thn maka genaplah penyusuan susu bdn sepenuhnya utk haziq. syukur Ya Allah, terima kasih kerana permudahkan urusanku. tercapai juga impian yg afne tanam dlm hati sejak preggy haziq lg. mcm2 yg dilalui sepanjang tempoh menyusukan haziq. related entries blh tgk di sini & sini.

diploma = 6 mos exclusive bf
degree = 1 year fully bf
master = 1 year & half fully bf
phd = 2 years fully bf

kpd kwn2 yg msh dlm perjuangan atau mommy to be yg berniat utk bf baby, afne doakan semoga urusan kalian dipermudahkan. bykkan membaca, gain knowledge, fahami cara yg btl manage & store ebm, jgn malu bertanya, dptkan sokongan samada dr husband+family (explain & make them understand) mahu pun LC (lactation counselor), join group pro-breastfeeding, kerapkan mengepam, amalkan pemakanan seimbang & sentiasa berfikiran positif. biaq pi lah klu ada golongan yg memandang rendah/kutuk2 tentang kebaikan breastfeeding. pucuk pangkalnya hati kita :D

oklah, dh pnjg dh entry ni. nk bersiap pi keje plak. have a nice weekend semua ;)


18 comments :

mama tisya said...

happy 2nd busday haziq..smoga jd ank yg soleh..wah ibu wt kek cekelat ye

Afne said...

tq auntie eryn. haziq dh tak sbr2 nk mkn kek. dr rmh sampai taska jerit2 nk kek! hahahaha

watyz said...

happy besday haziq. semoga menjadi anak yg soleh dan boleh dibanggakan keluarga. tahniah buat afne coz berjaya bf haziq hingga ke tahap ini. n tahniah berjaya wat kek...

**try tanya nana. diakan jual kek cekelat..:)
**nk tanya bj dorang tu bli mana yer? cantik la pulak... :)

~ana~ said...

happy birthday haziq comel...moga haziq menjadi anak yg soleh, dgr cakap iibu dan ayah...

alhamdulillah..dah complete 2 thn...so, lepas ni still cont. bf ke mcm mn? stok afne ada bnyk lg?

topping tu ane campur butter @ shortening x sikit? yg ana bljar, klau nak kilat, campur butter or shortening sikit.

haziq, hana, nnti raya, dtg rumah auntie tau, sambung balik main dgn aqil dan ajmal..mlm td x puas main kan..kejap je..:)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh bestday kek home made ... kagmmm2222 ... heppi 2nd bestday haziq ;-)

Afne said...

tq aty. syukur alhamdulillah dpt juga cecah 2 thn.

tq ehh bgtau, nnti afne tanya nana. baju tu dulu order ngan shani/zura pcm. 100% cotton. skrg dh takde kot. cuba lah tanya2 dia. afne pn tingin nk beli lg.

mama_umar_maryam said...

happy 2y haziq!! and tahniah utk dr afne =) ..aku bangge dgn ko..
ade gak cite2 nk buat kek sendiri time besday budak2 nih,tp sekali 2 bijiklah sbb selang 1 ari bday diorg,pengsann

Afne said...

tq ana. sedap lah kuih cara tu. berebut kitorg mkn hehe

setakat pg td sblm keje afne msh bf. mungkin afne nk campo ngan fm. pg td afne kurgkan sebotol ebm utk taska. bg 1 botol siap2 ada fm (blm bancuh). tgk haziq 2-3 hari ni mcmn. klu popo popo ok afne continue je.

k, tq for th tips. nnti kita bawa bdk2 tu main klu ada masa yea.

Afne said...

tq diana, kek comot je tu tp mcm sedap hahahhaa perasan!

lia said...

happy 2nd birthday Haziq..

eynasupian said...

hepi 2nd bday haziq...sedapnyer kek!

nurfardzianafadil said...

happy 2nd besday haziq.....jgn lupa share resepi kek coklat k ... ibu mengandung sudah terliuq nie .... heheheeee.....

Afne said...

zet, saja nk buat sendiri. alasan tak sempat singgah kedai kek. area rmh aku ni takde kedai kek. klu nk beli kena gi bangsar dkt ngan opis. tau je la ptg kang jam.

Afne said...

tq lia :)

Afne said...

tq eyna. tak tau la sedap ke tak sbb bdk2 taska yg mkn hehe

Afne said...

ziana, nnti sempat afne share k. jgn la terliur dulu hehe

KOLEKSI MEGAT DAN AZURA said...

ehh... elok lagi baju tuh?

Heheheh dah 2 tahun dah budak boy tu ya :)

Afne said...

zura, seriously aku suka sgt dgn kualiti baju tido tu. klu ko jual lg aku nk beli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...