Tuesday, September 20, 2011

Beraya

hari sabtu yg lps pusing2 beraya ke masai & kulai. plan awal nk ke rmh pak ude di kota tinggi terpaksa cancel sbb pak ude kerja & wifenya mengandam. so trs tuju ke rmh mama neesa (kakak kpd ayah neesa) kt masai.


mula2 tu neesa malu2 lg.. lama2 mula la dia beraksi dpn kamera mcm selalu :)




suka btl maktok jumpa neesa. sbnrnya di samping melawat cucu mak & abah, kitorg dtg sempena open house rmh ni.



kakak hana punya lah seronok jumpa adik neesa.



haziq masa mula2 sampai dh mengaruk.. aiseyyyy. pastu dia sbk lenjan kereta adik neesa. tak heran dh org lain buat apa.

 

sementara mama & papa neesa sbk, kitorg lyn neesa. maklong suka btl tgk keletah neesa. bersahaja & kelakar :D




tgk la neesa.. ntah apa yg dia bualkn dgn maktok. mcm dh petah sgt bercakap.






naik kepam dh balutan fiberglass kt tgn hana tu hahahaaaa... hari jumaat ni appointment hospital utk bukak & x-ray tulang hana. harapnya tulang tu dh pulih.


gambar ramai2.. tp atok dgn ayah takde sbb sbk berborak. tak sempat nk bergambar dgn tuan rmh yg tgh sbk melayan tetamu kt luar.


lps tu kitorg menjamu selera dgn menu yg sedap2.. nasi briyani, satay, lemang+rendang & laksa. tak snap gmbr sbb melayan anak2 lg kan.

dr masai kitorg singgah ke rmh pakcik & paklong di kulai. lepak2 dulu hilangkan penat & solat zuhur. rmh pakcik pn buat open house waktu mlm. walaupun tak sempat tunggu sampai waktunya, kitorg dihidangkan dgn menu lontong & bakso. lps solat asar kitorg gerak plak ke rmh paklong. kt sana dijamu plak dgn lemang+rendang. mmg mkn saja lah hari tu, alhamdulillah. sblm waktu maghrib dh sampai rmh mak semula.


8 comments :

~ Puan Yan @ Mama Aliff ~ said...

anak dara kecik.. kemain posing ha.. tumpang dagu okeh.. :)

mama_umar_maryam said...

alolo..sukenye aku tgk neesa dgn hana..psst,klu adek haziq gegel pasni mesti mcm neesa muke die kan ,hehehe

Afne said...

yani, kot2 la ada yg nk panggil jd model topang dagu hehe

Afne said...

zet, aku pn suka nmpk mcm adik beradik tp neesa lg putih melepak mcm makde dia. adik haziq? insyaallah..

watyz said...

hahaha...mcm2 memek muka neesa. cam ye2 je dia citer ngan maktok dia.

Afne said...

aty, mmg dia jns friendly btl dpn kamera sng soh posing.

Nana said...

ampun la afne lama gile aku tak nyinggah sini xtau plak ko nye gambo dah beso & kelassssssss heheee

Afne said...

alaa.. segan le aku. ko nye lg mantap. tepek beso2 puas nengok hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...