Friday, October 14, 2011

SHAPE UP Your Lifestyle Nestle Fitnesse 14 Day Program


saya join program ni? ohhh.. tidaaakkkkk!

alang2 diorg dh dtg ke office & buat bacaan BMI (body mass index) for free so apa salahnya kita try. mula2 isi nama & phone no. pastu ukur ketinggian & naik atas penimbang ala2 the biggest loser tu la baca lemak muscles segala. masa nk timbang berat, adik tu mcm tak caya akak beranak 2 ni dh 30 thn hahahaaaa

penuh khusyuk akak beranak 2 tu dgr penerangan

bacaan yg keluar lps timbang berat td..


tak nmpk? moh tgk sini..


kan akak dh kata umur akak 30 thn hehe.. tinggi akak 161cm blh jd model tak? blh.. blh blah! hahahaaa. tp akak confuse la pakai blouse+long pant+tudung+bra+sepentot pn dh dkt sekilo?? nk kata berat make up adalah mustahil! kihkihkih


berat bdn ialah 51.3kg yea adik2.. apa yg berat pn akak tak tau sbb akak ni pipih kurus keding. kadar peratusan lemak dlm bdn 22% bersamaan 11.3kg adalah normal sbb tak kurg dr 18% & tak lbh dr 24%. yg kelakar tp benar ialah metabolisma akak adalah utk mereka2 yg berusia 19 thn. trs feeling mudo! kahkahkah. ohh yea.. bacaan BMI ialah 19.8 msh normal tp klu tak jaga blh menghampiri underweight (kadar normal  adalah dlm bacaan 18.5-24.9). katanya berat bdn yg ideal utk akak ialah 57kg! utk capai berat bdn ideal tu kena tingkatkan muscle mass yg skrg ni 37.7kg. caranya? kena pergi fitness centre & diorg akan terangkan cara2nya. adehhh.. pandai lah korg nk promote hehe


so sesapa yg overweight diorg mmg suggest utk join program 14 hari ni tp kena buat in group trio & slh seorg mesti lelaki. apa yg akak dgr, setiap group kena kurgkan berat tp tak blh melebihi 6kg per group sbb klu terlebih akan dikira diet yg slh. klu berjaya akan ditaja utk program 6 bln plak. ishhh rugi sapa takmo join tu. free weehhhh!

akak yg almost underweight ni tak dpt join tp takpe kurg2 kita dh tau BMI kita di samping dpt benda free hehe..

tissue pn ko nk amik gmbr ke?

sample whole grain cereal. mmg sodap!

bukti ni wehhh kena lah bergambar dpn poster kahkahkah!

bdk berhingus sorg ni pun sentiasa buat ibu cergas :D

ehh.. rambut haziq dh pnjg lah bila kita nk gi gunting ni??


12 comments :

watyz said...

selim nye akak yg umo 30 ni... ringan nye la hai. berbeza ngan ai.. segan... :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

huk..huk.. slimnya koooo afne ;-)

Nieza Ishak said...

suh depa mai sini pulak afne, Kasi chance nieza nak kurus ... uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa

mama_umar_maryam said...

ko mmg persis kedaraan lg afne,hahahaha,weh,aku mmg mkn cereal ni tiap2 pagi,mmg sodap

Afne said...

aty, akak ni bkn kurus tp keding hahahaa

Afne said...

diana, aritu masa puasa mmg hilang sekilo dua. jeans semua longgar. tiap kali puasa mmg mcm tu. biasanya ssh nk naik blk. tp kali ni cecah 51 yeayyy! aci tak nk cukupkan 55kg ngeeeeeeee

Afne said...

nieza, diorg promo sehari je. pastu meround TM merata. gi lah suggest kt bos utk invite diorg hehe

Afne said...

zet, dara mende.. mak dara anak 2 yelah hahahahaaa. mahal gak ekk sekotak tu.

naughty gurlz said...

saya juga mahu...kahkahkah..

Afne said...

eila, ko nk kuruskan apa lg? hehe

eila_adeq said...

nk makan je.. wat pe nk kurus2..saya nk gemuk!!! haha

Afne said...

tau takpeeee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...