Tuesday, March 13, 2012

Dating-Makan-Movie

demi memenuhi kehendak anak yg teringin sgt nk gi tgk movie so lynkan aje. btw, dh lama tak gi dating ber4, mkn2 & tgk wayang sama2 mcm ni... 

 tu posing dh hbs bergaya lah tu tp memasing pegang botol susu hahaaa

mmg dkt klu gi midvel tp tau2 je lah klu serbu kaunter tiket last minutes mau nangis beratur pnjg.. dgn cuti sekolah nya lg kan. so kitorg trs ke alamanda, putrajaya.


ni snap gmbr nama tmpt ni sbb hana suka baca. alhamdulillah, hana dh mengenal & menulis capital/small letters & nombor2 dgn baik. syukur alhamdulillah, byk perkembangan hana sejak masuk pra sekolah. cuma eja ayat je blm lg. sejak dia sampai dr kg selain sbk main dgn adik, dia sbk menulis. nnti klu ada masa blh buat entry psl ni.


sampai2 je trs mkn kt pizza hut. ni eddy yg order.. ntah tak tau apa nama topping ni tp serious sedap sbb byk cheese, tuna & nanas.



mango puding ni sedap tp manis sgt2 tang jem strawberry tu. nsb baik lah 50% on sunday.


anak2 mmg suka mushroom soup. skrg breadstick tu dh tukar perisa tak sama mcm dulu. 



plan awal nk tgk SEEFOOD. berhari2 telefon hana asik tanya psl movie ni. tp otw ke sana dia sbk nk tgk makhluk oren dgn misai oren. ibu tertanya2 la apa lah menatang makhluk oren dgn misai oren ni??


ooohhh... LORAX rupanya. btw, mmg tak rugi tgk movie ni. sgt2 sesuai ditonton kanak2, recommended!


biasa lah kan, bila anak dh totally diaperless ni kena hntr ke toilet dulu siap2 takde lah gangguan time menonton hehe.. sempat lg posing dlm toilet kahkahkah


hbs movie kena pow gummies worms. amik la dlm 1++ grams konon buat syarat (cos eddy cukup jaga mknn manis anak2) rupa2nya sedap la plak rasa masam2 manis2. ok, next time blh singgah famous amos lg.


sblm blk tapau donat. mls nk mencari tmpt lain so beli je kt dunkin' donut. tp donat dia mcm keras skt la berbanding big apple. dh lama tak beli big apple kan.. ishhhh tebayang2 the alien hehe. haaaa ni semua manis2 tak blh bg mkn sekaligus yea anak2 ;)


tq ayah, bawa kitorg jln2, mkn2 & tgk movie. maklum le bkn dpt buat selalu mcm ni kan.. hana pn dh sekolah, kami ddk pn berjauhan. masa keluar dr panggung tu hana blh ckp "ibu, kan best klu hari2 tgk movie" mmmm.... klu hari2 mau bengkok ibu & ayah ekekekkkkk

ok, korg jgn tanya knp hana sbk gantung patung monkey tu hehe..


8 comments :

mama_umar_maryam said...

hahaha,br nk tnye weh..ikut suke hanalah sayangg nk sangkut apepon asal happy =)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhh hari dating bersama double H ;-)

Afne said...

zet, aku tak kisah la. tp blh dia tanya dlm panggung nk picit monkey blh tak? dh le bunyi kuat.. tak yah le hana oiii

Afne said...

diana, dh lama sgt tak tgk movie sama2. seronokkkkkk

::Deela:: said...

nak tanye jugak...apsal dier gantung monyet tu kat leher...hehehe

Afne said...

deela, kan akak dh kata jgn tanya hahahhaaa. tu baby monkey dia. tido mlm pn pakai selimut hehe

~ana~ said...

waaa..best nya hana & haziq tgk wayang...

Afne said...

ana, sesekali :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...