Monday, April 23, 2012

Hana Humaira 4y 7mos & Muhamad Haziq 2y 8mos

dh 2 bln afne missed update milestone anak2.

tp sblm tu, nk tayang gambar 2 beradik yg afne jadikan desktop background kt pc office. 


memula kita cerita psl kakak hana yea...

Hana Humaira @ 4y 7mos
  • walaupun afne tak dpt monitor hana dpn mata setiap hari tp byk perkembangan sejak 4 bln bersekolah. sblm ni hana cuma kenal & hafal a-z, skrg ni dh blh menulis nama penuh :)
  • dh pandai mengeja nama hari complete tarikh, bulan & thn.
  • awal2 sekolah dulu mmg kena bersuruh buat kerja sekolah, kdg dia bg alasan penat lah mengantuk lah. skrg ni blk sekolah trs dia siapkan. hana belajar rajin2 yea.
  • klu afne amik extra cuti bila blk kg on weekend, seboleh mungkin dia mintak ibu yg jemput blk sekolah. selalu sgt hana ckp "ibu.. kwn2 kakak semua pagi, ayah dia hntr. klu blk, ibu dia ambik. kakak ni asik maktok je yg ambik". sabar yea hana. the time will come. sabar.
  • makin besar makin byk soalan. so sbg ibu, afne kena bersedia dgn 1001 jwpn. kadang tu tetiba dia blh tanya "ibu, ibu tau tak mcmn nk eja hari rabu?" atau pun "ibu, ibu kenal najwa latiff tak?" aikk...





k, cerita haziq plak..

Muhamad Haziq @ 2y 8mos
  • dh pandai baca doa mkn walaupun msh pelat2.
  • dh semakin becok. suka btl menyanyi/humming nursery rhymes.
  • skrg ni suka buat aksi merangkak & bercakap mcm baby. geli plak ibu tgk hehe..
  • pandai on lappy sendiri, klik google siap2 pastu terjerit2 soh ibu bukakkn youtube nk tgk thomas & friends. same goes klu dia pegang hp ibu. bdk2 zaman skrg...
  • sejak2 dh pandai tarik pintu fridge ni, asyik bukak-tutup-bukak fridge tanpa rasa bersalah selongkar brg dlm tu.
  • tak blh ditegur apatah lg tinggi suara, confirm haziq kata "ibu jgn lah arahhhh (marah)"





ibu doakan anak2 ibu membesar dgn sihat, dikurniakan akal yg cerdas lg bijak, mendengar kata & dipermudahkan dlm segala urusan.

ibu sayaaaaaaannggggggggggggggg korg!


8 comments :

watyz said...

kakak hana makin cantik. haziq makin ensem.. :)

watyz said...

kakak zombie... lupa la. last wiken nak wat kek pisang tu tpkan nak tanya la. ble x guna pisang montel... :)

Afne said...

tq aunty aty. memasing ada mood posing, molek le bila snap. klu idak, masam je haziq tu hehe

Afne said...

aty, blh je guna pisang montel. igt tak entry afne psl kek pisang dole? itu pisang montel le. tp tekstur pisang tu tak berapa hitam. plg molek guna pisang mas yg btl2 msk hampir lembik lg bgs.

♥cikmOt♥ said...

aler dah besar dah ni...leh dapat no 3...meh ar join...ihi,ksss

Afne said...

zan, memasing dh beso tp manja tak hilang2. no 3? InsyaAllah.. ko doakan kitorg yea :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

mmg sakan dorg dua nie posing yer ;-)

Afne said...

diana, time memasing ada mood seronok la. klu tak ibu dia terjerit2 soh senyum hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...