Wednesday, May 16, 2012

Chest Of Drawers

rasa sekejap sgt blk kg. ptg jumaat blk keje, kemas2 baju sehelai dua, gi amik haziq & gerak blk. sampai2 je kg trs request sate kt eddy hahahahaaa

tp sekejap2 pn sempat lg merayap ke rengit & labis. alkisahnya pagi2 sabtu tu eddy dh keluar main golf. otw blk dia call ajak ke rengit, nk cari brg katanya. waahhhh.. ini sdh bgs blh cuci2 mata ngehehehhhh....

ada apa kt rengit tu? utk kwn2 yg tak tahu, kt rengit ada kawasan rmh org asli/muara yg jual brg2 second dr singapore. berderet kedai kiri kanan jln. skrg ni siap ada bangunan khas utk diorg berniaga. semua benda ada.. dr perkakas elektrik (periuk nasi/kipas/tv/mesin basuh), perabot kayu/jati (kerusi meja/katil/almari), barangan anak2 (stroller/toys), beg (beg troli/backpack/handbag) & bla.. bla.. bla.. cuma korg perlu pandai pilih & tawar menawar harga.

antara brg2 yg afne survey utk mak..

RM150 - blh tawar lg ni..

ala2 jam antik. jns kena kunci.

sesambil keluar masuk kedai tu sesambil survey chest of drawers. memula tu jumpa hok kayu jati rege RM300... itu pun org dh booked! jln2 lg jumpa brand ikea yg 3 drawers tu rege RM75 tp condition dalaman dia adehhhh... papan plywood tu dh la nipis pastu siap lekat tape nk bg bercantum hahahaaa...

otw keluar dr kawasan tu br terjumpa chest of drawers ni. sgt murah ok, RM55 saja! jadi le kan letak baju2 hana. check2 condition msh tip top, byr & angkut masuk pajero eddy trs zoom gi labis pekena ikan patin buah msk stim (terliur plak bila tingat).

so pepagi ahad, bertungkus lumus lah si ibu mengelap drawer & mengemas baju bajan si anak.


keadaan dalam drawer msh sgt baik & luas. masuk baju bajan haziq pn ok ni. psl bekas2 sticker tu no hal lah.. klu rajin nnti gosok dgn baby oil. klu rajin le... hehe


bdk ni kan selalu kena bebel. sbb tiap kali ibu blk kg, tiap kali tu lah ibu kena lipat & kemas baju bajan dia. hana, awak dh anak dara. pasni belajar kemas ok?! dh kena bebel pn msh blh bekerjasama utk posing dgn ceria ekekekkkkkk


ok, blh kasi potong dlm wishlist 2012 :)


16 comments :

mama_umar_maryam said...

kitorg pon baru sambar lemari utk budak2 nih..berbaloi tu afne rm55 tp condition bagus,pasni hana lipat baju elok2 ye ;)

watyz said...

aty pon pernah g rengit. memacam ade kan... rambang mata.. tp kena cr yg baik. kadang2 rege x berbaloi ngan brg nyer...

Afne said...

zet, mmg berbaloi sgt2. rezeki aku le tu dh nk blk br dpt laci baju ni. klu ada 2 mmg aku dh rembat hehe

Afne said...

aty, best kan cuci mata kt situ. cuma penat skit la kena survey & check condition btl2. pastu kena pandai tawar menawar.

lia said...

biasa dgr rengit tp x pernah sampai... ;)

Afne said...

lia, best cuci mata wooooo. dr takde niat nk membeli jd terbeli plak ekekekkkk

:|: TinTa Kibod :|: said...

huu aku dh lama tak g rengit..
sbb jln lama..
selalu cross aitam je..

Afne said...

ayue, mmg jauh beb dr pt yani tu tp org dh ajak aku ikut le hehe

syanasaid said...

eh murahnye
lawa lagi ok la..
dlu aku cr style gini xjumpa ko
:(
aku lg suke gini lipat2 baju dr yg ade gantung2 tu

DIDOT said...

mmg berbaloi sgt pot..dulu ms bapak aku sihat pun selalu carik brg 2nd kat situ..tp skg tidak lg..huhuh..;(

Afne said...

syana, rezeki aku dpt murah dgn condition tip top gitu. mmg ddk dlm wishlist tp igt nk beli later2 bila dh pindah johor.

aku pn suka lipat gini dr gantung2 :)

Mumyshane Qeisha said...

suka baju polka dot itu,sangat cantek!

Afne said...

dot, bestkan tgk brg2 kt situ. klu pandai pilih & tawa :)

Afne said...

mummy shane Qeisha, afne pn suka baju tu. tp x igt dh beli kt mana.

MyraQhairel said...

salam kenal...wahhh blogger dari johor jgk...masuk sini bila key in pasal chest drawer...kat rengit tu klu bab barang 2nd hand memang popular ekk?? bukan apa..boleh ajak asben g carik chest drawer gak neh utk si kecil...manatau ada rezeki saya jgk dpt yg tip top lag drawer nyer...heheh...saya dok JB

Afne said...

salam. tq ziarah blog afne. kt rengit tu mcm2 ada. ikut nsb la kena rajin survey semua kedai cuma penat sikit byk jln. good luck!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...