Monday, December 10, 2012

Cerewet & Sensitif. Itu Aku!

pergghhhh... penangan morning sickness kali ni mmg tak dpt dicover lgsg. bkn takat morning je... afternoon, evening, night... all day long lah bak kata org putih. berbeza dr previous pregnancies. harapnya baby dlm rahim ni sihat2 saja. alhamdulillah, klu ikut LMP mggu ni masuk 11 mggu.

sejak2 diserang morning sickness byk keje tertangguh, rasa mls ngadap lappy (agak2 blog tak berupdate tu korg paham2 je lah), surrender msk2 trs gantung kuali, klu dh baring tu mls le nk gerak adehhhh...

sapa kenal afne, mmg tau la afne hantu mkn tolak batu dgn kayu je. tp kali ni bab mkn sgt cerewet. tak blh bau nasi menggelegak atau nasi panas, tak blh bau hanyir, tak blh wangi pun yea, tak blh bau org msk2 menumis segala. bila mula dtg loya trs duet dgn sakit kepala lengkap muntah2. apa yg masuk dlm perut, itu juga yg keluar sebanyaknya walaupun cuma mnm air msk huhu... nk mkn sbb perut lapar tp selera takde :(

teman baik di kala loya+pening+muntah menyerang.... hbs 2 botol kecik myk kapak, trs eddy belikan yg bapak besar, menyindir ke bang?! hahahhaaaa.


sgt beremosi & sensitif. rasa nk mrh. rasa bkn2. tp takde lah sampai nk dera anak, mintak dijauhkan! moga Allah berikan tahap kesabaran yg tinggi utk afne. kt rmh rasa nk melingkar atas katil je. nk org picit2 kepala-bahu-tgn-kaki segala.

alhamdulillah, nmpknya dlm seminggu ni dh kurg muntah2. bkn takde lgsg tp ada time2 nya. blh mkn walaupun msh pilih2. tp tak tau la esok lusa tulat, harap2 semua ok. aritu mntk eddy carikan mangga muda, tak sangka dia carikan sekali jambu botol. trs basuh, buang kulit, potong2, bubuh garam & gula. mkn sejuk2 keluar fridge sedapnyaaaaaaaaaaaa


lain2 yg afne rasa nk mkn cuma tauhu goreng atau tempe goreng. jd le buat alas perut dr tak mkn nasi lgsg kan...


tp yg pelik bin ajaib, afne takmo mkn nasi tp blh plak mkn nasi ambeng. nak2 klu ada serunding, ikan masin & sambal goreng. btl2 baby jawa lah kahkahkahhh

psl anak2, nsb baik lah hana dh bsr blh berdikari. tak perlu suruh2 mandi dh siap awal pg. cuma haziq aje lah bg perhatian lbh kena mandikan & suapkan mkn. nk jd abg dh awak tu tp manja kemain lg! kesian juga kt double h sbb dh lama tak bwk diorg mandi pool. makanya smlm bwk diorg mkn2 & tgk movie rise of the guardians.


gambo lgsg x snap. x pe lah anak2, sbr skt hari lg yea kita jln2 pi utara, InsyaAllah.


10 comments :

♥cikmOt♥ said...

huwaa...tak bleh blah nengok tempe tu weii...

Afne said...

zan, sedap ni mkn panas2 cicah sambal kicap hehee...

weehhh apa citer projek sambal goreng ko?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wahhhhhh tahniahh afne ;-)

Chekgu Azrine said...

sedapnya colek tuh..hehe

watyz said...

x lama je tu gitu afne. nanti ok makan la sepuas2 nye ek.. hehehhe
adeh tempe goreng!!!

mama_umar_maryam said...

ambal kicap dan tempe goreng adaalh soulmate..tkcare afne & congr8s !!!

Afne said...

tq diana :)

Afne said...

chekgu azrine, org utara panggil cicah tu colek kan?!

Afne said...

aty, rindunya nk mkn mcm dulu. ssh juga jd org cerewet ni kan?

jom tempe!

Afne said...

zet, ko tau kan aku hantu tempe. mana blh tinggal sambal kicap hehe

thanks dear ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...