Wednesday, January 9, 2013

Char Koay Teow Paling Power Di Bukit Mertajam

lps maghrib, masing2 bersiap nk keluar cari baju & perut dh berkeroncong minta diisi. eddy ajak singgah ke aeon bukit mertajam sbb anak2 sdh kehabisan baju bersih (kan dia yg kata tak yah bawa baju byk2 blh beli kt sana hehe). dpt apa yg dicari, kitorg trs terjah Is Char Koay Teow Bukit Mertajam (terlupa plak nk snap gmbr kedai). eddy kata ini kedai CKT plg best kt utara. ishhhh... korg, masa tgh tunggu order siap, bau diorg msk pn dh cukup menyelerakan!
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

tu dia!!!!!


CKT saiz besar... kuah banjir.... tambah lg lauk udang msk apa pn afne tak igt nama dia tp rasa udangnya mmg sedap manis!


ni tukang tunjuk arah. dolu2 time keje gomen kena outstation ke penang, eddy suka mkn CKT kt sini.


afne sorg je yg taram cili dlm botol tu... perghhhh berselera btl mkn CKT sampai hbs kuah dihirup hahahaha

family kakak ipar tgh menikmati CKT. diorg pn puas hati komen sedap siap tapau bawa balik hotel hehe...


adehhh.. tgk blk gmbr CKT tu terliur lah plak... mana nk cari CKT power mcm tu kt batu pahat ni?! 

teringat balik kenangan mengandungkan hana dulu klu blh tiap2 mlm nk pekena CKT kt Mali's Corner, Tmn Bunga Raya, Setapak. nk beli dh la kena beratur pnjg tp mls nk keluar so eddy la jd mangsa jd tukang beli. nsb baik area blkg rmh je hehe... kedai tepi jln je, yg keje rata2 student ittar pastu diorg bukak lagu kuat2. selain CKT, ada nasi lemak sedap jugak. tak pernahnya lengang sentiasa ada org beratur pnjg. tp dgr2nya kedai tu dh pindah ke danau kota, setapak. sejak pindah desa petaling lps bersalin hana, x pernah lg mkn kt sana.


10 comments :

rosnita zulkifli said...

nampak menyelerakan arr udang tu...ko ni , saja aje kan tunjuk pic makanan ...huhuuh

Myra Jay said...

Memang tau pemes CKT kat situ, tapi tak pernah p try lagi :D

baby lydia said...

wahhh !! de udang lagik tue...

Masya said...

tengok gambar pun dah terliur tau... sebab suku makan CKT juga...

lia said...

berterabur air liur rasa he3

Afne said...

kak ros, ko klu pi penang area bkt mertajam mesti cuba ckt sini. mmg terbaik derr!

Afne said...

hi Myra Jay, tq sudi singgah sini. a'ah, dgr2nya ckt kedai Is/Ismail ni mmg glamer. kedai mkn biasa je tp kesedapan ckt dia mmg best :)

Afne said...

hi baby lydia, udang dia mmg segar manis rasanya :)

Afne said...

masya, serious mmg sedap ckt dia. klu pi bkt mertajam try la yea ;)

Afne said...

lia, jgn kata ko... aku pn sama ekekekkk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...