Tuesday, August 27, 2013

Aidilfitri 2013 (Syawal 1434H)

salam 20 syawal 1434H.

raya dh tinggal 10 hari tp awak baru nk tepek gambar2 raya. sampai dh byk yg bertanya mana gambar raya? perasan hot le afne oooiiiii. ateeee......... cane? gini le rupa ibu-beranak-tiga yg super duper bz. nk cari masa senggang utk trf dr kamera ke lappy then upload ke blog tu yg agak ssh. so, sbg seorg blogger picisan suam-suam kuku yg perasan hot maka gigih la afne buat entry ni hehe....

mcm blogger2 lain jugak msti nk tepek suasana pg raya pertama iaitu sessi bermaafan & duit raya mariiiiiiiiiiiiiiiiiiii. sessi bersalam kami suami isteri dilakukan dlm bilik berkunci tanpa gangguan anak2 :)

kami berkumpul slps masing2 blk solat sunat raya & menziarah kubur. tp afne stay kt rmh je jaga anak2. mmg seronok lah masa tu bila dh kumpul reramai mcm2 yg jd. dgn hana nangis x nk bersalam & bergambar, dgn haziq suka kacau org bergambar (siap buat mata juling2 lg!), dgn hani merengek, bla.. bla... blaaa.... ok, sessi bersalam & bermaafan dimulakan dgn menantu pertama... kemain tunduk lg!



sblm nk salam tu afne blh gelak2 lg dgn adik beradik yg lain. pegang je tgn abah adehhhhhh.... automatik menderu2 airmata yg keluar takleh ditahan2. rasa mcm byk sgt dosa dgn mak & abah. rasa byk sgt susahkan mak & abah...



kemudiannya menantu baru & makde :)





kemudiannya ucu yg plg manja...



diikuti dgn cucu... masa ni hana nangis2 trs spoil mood dia nk gambar. haziq jugak yg steady segak bersongkok dgn parut kt tepi mata hehe... ateeee aktif bebeno sbk kejar kucing kejar ayam sampai jatuh.



giliran anak2 salam dgn ayah & ibu :)







pak aji & mak aji...


kami bersama atok & maktok


ada juga gmbr kami ber5 :)



makde (mommy to be), cik emy, abah & mak



 ucu, single but not available. cpt2 yea ucu, kitorg nk mkn nasi minyak :)


kami 3 beradik. diorg ni lah kwn gaduh kwn mengadu yg afne ada selain mak. walaupun makde dh ddk jauh tetap jd makcik fav hana & haziq (sbb selalu belanja jajan hehe).


bila tgk gmbr ni, terkenang pula arwah adik2 afne - Noor Aida & Mohd Nazri. moga roh mereka dicucuri rahmat & ditempatkan di kalangan org2 yg soleh & beriman. al-fatihah...

masa nk ambik gambar ramai2 ni plg kecoh hahahaaaaa kejap sorg tgk atas, kejap sorg tgk bwh, kejap sorg tgk tepi. tp mmg best!



hari raya ke 2, rmh kami diserang hendap dgn family neesa. sekali dtg 7-8 buah kereta ambik kauuuu. serious seronok bila berkumpul ramai2 mcm ni. walaupun arwah dh takde sekurang2nya hubungan kami msh baik & kerap berjumpa :)






ini gmbr raya ke 3, x igt dh masa tu nk beraya ke mana. thn ni kami tak pulun beraya mcm thn2 lps cos kami ikut mood bos kecik a.k.a hani hadirah. klu mood dia ok, kami keluar beraya tp klu tak brp ok, kami ddk rmh diam2 kokak kuih raya maktok hahahaaaaa


ni pulak gambar raya ke 6. org dh naik keje tp kami msh beraya. sempatkan mana2 yg patut diziarah.


seronok raya thn ni cos ada blogger sudi dtg dr jauh & dpt juga jmpa ex-schoolmate yg dh berbelas thn x jumpa.


p/s : ibu-beranak-tiga udah tembam tp abg loba2 x bg kuruskan bdn. acane tu?!


14 comments :

Nurulhuda Abdul Latip said...

Seronok tengok gambar raya orang, memang meriah kan..Oh adik yang kawin haritu dah pregnant eh

Afne said...

kak huda, gmbr x byk sbnrnya. yg ada pn raya pertama je lah.

a'ah, adik dh preggy nk masuk 5 bln :)

~ana~ said...

meriah...seronok tgk..:)

Afne said...

ana, meriah dgn mcm2 hal hehe

lia said...

kenapa Hana nanges masa salam Mr Loba2?

Afne said...

lia, ayah dgn ibu masuk bilik salam pg raya rupanya dia merajuk. bila start kumpul kt hall utk salam2 dia trs nangis2.

zety said...

meriah2..heheh,nape hannah bad mood tuuu

Afne said...

zet, sbb aku x bg dia join kitorg bermaafan dlm bilik hehe. mula2 tu dia biasa je. takde pn mrh ke apa tp bila org dh start mntak maaf tu dia nangis. maybe sebak ke apa aku x sure.

watyz said...

mak ai... dh nk abis raya br dpt tgk gambo raya dia... hehehhe

rosnita zulkifli said...

selamat hari raya ye afne..

apa kena si hana tu dok nangis...spoil keayuan tau!

Afne said...

Aty, serious mmg x dan nk buat cpt2. sorry tau lmbt by gmbr kita tu ;)

Afne said...

Kak ros, hana tu sensitif sgt. nmpk independent tp manja. klu tegur sikit dh berkaca mata nk nangis.

nyatie gadies said...

selamat hari raya kak afne. maaf lambat wish. hehehe. syiok tengok gambar raya akak. meriah. tie punyer tahun nih tak der gambar raya sangat pun. next year pulak lah jawaabnyer :)

Afne said...

slmt hari raya utk tie jugak. akak update entry raya pn mmg lmbt. makin bz sejak ada baby ni. maklum le anak dh ramai hehehe

seronok la tie raya thn dpn mesti super meriah ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...