Wednesday, October 9, 2013

Kamus Bergambar

afne mmg dh lama cari kamus bergambar utk anak2. kt kedai buku mmg la byk pilihan tp nk cari masa ke sana tu yg mcm x brp nk ada. skrg ni klu ke batu pahat pn takat beli brg keperluan rmh trs blk. keluar pn sekejap2 aje. maklum lah ada baby kecik ni kejap2 nk tido kan, dgn nk mengawal 2 org askar cilik yg aktif memanjang tu pn nk kena amik kira jugak. apa susah... skrg ni kan semua di hujung jari ;)

google kamus bergambar terjumpa Hasani Books Online. mcm2 ada... kamus, buku rujukan sekolah, novel, majalah, buku masakan, buku motivasi, produk kesihatan & byk lg. pilih je mana yg berkenan, byr & 2 hari kemudian dh sampai :)


kamus bergambar generasi baharu 4 dlm 1 ada 128 mukasurat. meliputi bahasa malaysia, bahasa inggeris, jawi & bahasa arab. kamus ni didatangkn bersama cd & buku lukisan/latihan.



harapnya anak2 suka dgn kamus bergambar ni. kita pn blh belajar sama2 ye x?! cukup2 lah dgn toys yg melambak berbakul2 tu. tp haziq mcm biasalah, pantang pegi kedai ada saja toy yg dia kepit celah ketiak (sbb tkt ibu atau ayah pulangkn blk toy tu hahahahaaaa). afne ada orderkn kamus bergambar yg sama utk seseorg. harap2 sampai ke tgn mama nya dgn slmt :)

1 lg kamus bergambar 4 bahasa (bahasa malaysia, bahasa inggeris, bahasa cina, bahasa arab) + jawi. yg ni afne nk bg pd 2 pupu hana (anak sepupu eddy).



klu ada kwn2 yg mencari apa2 buku blh le cuba survey website kt atas tu. ini promote tanpa bayaran yea. sharing is caring ;)


8 comments :

~ana~ said...

mcm best je..:)

Afne said...

ana, mmg best. recommended!

Masya said...

bgsnya siap ada bahasa arab yer.. senang paham..

Afne said...

aah masya, mmg bgs kamus ni. afne pn suka dpt belajar sekali :)

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Bebudak nie pun ada satu ... Kongsi adik-beradik ... Senang ...

Afne said...

a'ah ni afne beli 1 je kongsi2. ada masanya berebut juga tp yg mengalah biasanya hana :)

watyz said...

menarik la kamus ni. ble wat baca2 sblm anak2 tido kan.. :)
tq share ye afne.. rasa nye kalo berhabis duit bli ni en izhar x marah lagi kot kat aty... hehehe

Afne said...

aty, recommended ok. berhabis utk kegunaan anak2 takpe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...