Tuesday, August 19, 2014

Happy 5th Birthday Muhamad Haziq :)

Alhamdulillah, syukur Ya Allah... hari ni haziq genap 5 tahun. 

Muhamad Haziq... semakin besar, semakin aktif, semakin byk akal, semakin nakal. sbg ibu bkn lah afne nk membeza2kan anak, tp antara 3 org anak mmg haziq lah yg paling menuntut kesabaran tahap maksima. klu blh nk semua org ikut ckp dia je. mungkin sbb agak lama takde adik berbanding hana yg lbh berdikari dlm segala hal. 

kdg2 kenakalan haziq buat ibu menyirap je... mmg stok bdk aktif yg diamnya time tido sahaja. kang adik tido dia buat bising, gaduh jerit berebut brg dgn kakak, conteng dinding rmh atok, godak ikan dlm akuarium, tangkap berudu dlm kolah, main panas, main hujan fuuuhhhhh.... cer imagine mcmn lelemak dlm bdn afne nk menetap lama? eddy kata "biarlah bu, anak lelaki mmg mcm ni. asalkn dia x mudaratkan diri dia dgn org lain sdh. nnti dia dh besar sikit hilang lah nakal dia tu". tp senakal-nakal haziq pun, dia yg paling manja dgn ibu. semua nk ibu, itu nk ibu, ini nk ibu & jgn korg jgn terkejut klu afne bgtau haziq mmg x blh tido tanpa cium kaki ibu! suruh le mrh le dia tido bilik asing sekali pun, mau tgh2 mlm karang ibu terjaga bila rasa ada yg berlingkar kt kaki! eddy kata "haziq tau syurga dia bwh telapak kaki ibu" :)


weekend yg lps gi beraya 2 rmh & beli brg2 utk goodies bag. semua haziq pilih sendiri tp afne x bg dia pilih gula2 hehe... hari tu plan nk hntr je brg2 & sambut kt sekolah mcm kakak hana dulu2 tp kebetulan hari ni giliran baraan (marhaban) rmh yg ke 3 utk kelas2 prasekolah so kami sambut kt rmh sekali harung :)


afne sediakan spaghetti bolognese, 2 jns kuih, kek secret recipe chocolate indulgence & 35 goodies bag. simple2 je pn dh ok kannnnn saja bg haziq rasa seronok utk birthday dia. 

slmt hari lahir yg ke 5 yea haziq. ibu doakan yg baik2.. moga dipanjangkn umur, dimurahkan rezeki, membesar dgn sihat, diwaraskan akal fikiran, dipermudahkan urusan & sentiasa dlm lindungan Allah s.w.t, amin.

ntah knp sejak2 ni afne rasa cpt btl masa berlalu.....



5 comments :

Masya said...

happy belated bestday haziq.. harap nakal masa kecik, insyaallah dialah yg membantu dah besar nantikan... seronok dia dpt potong kek.. budak² mmg suka kalau sambut hari lahirkan..

rosnita zulkifli said...

Wei...aku pun tgh pening dgn birthday adam kali ni...tgk menu ko tu mcm aku nak tiru aje la TAPI aku boleh masak ke??? adoi..pening la...

Afne said...

Blh je... ko bkn x reti msk pun kan?!

Aku keluarkn daging kisar dr freezer sblm tido mlm. Esoknya sblm subuh bgn trs msk kuah bolognese tu. Rebus spaghetti sekali. Itu lah pun yg sng nk msk sbb aku x reti msk menu yg ssh2 hehe...

Afne said...

Terima kasih masya.

Mmg bangga btl dia potong kek dpn kwn2 td. Seronok tgk haziq happy mcm tu.

LYAfrina said...

Alhamdulillah..
Selqmat ulangtahun kelahiran y ke 5 haziq.
Moga trs bjaya dlm khidupan duniakhirat..amin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...