Tuesday, October 28, 2014

The Katerina Hotel, Batu Pahat

gara2 plan nk holiday masa cuti 1 mggu yg lps x menjadi, eddy bawak kitorg ke The Hotel Katerina. dkt je pun saja melayan anak2 sbb masing2 sbk bertanya hotal-hotel-hotal-hotel. 

dkt2 pun, ni 1st time afne masuk hotel ni. tanya2 x de bilik yg ada 2 katil queen... 1 katil king pn jd lah pandai2 le kang susun 5 beranak atas katil tu hahahaaaaa. harga bilik RM280 tp guna rate gov dpt RM180 dgn breakfast utk 2 org dewasa. best hotel ni serba serbi cantik dr lobi ke perkarangan lif, bilik hotel & bilik air pun luas :)






pemandangan luar hotel.. nmpk IPD, Masjid Jamek Sultan Ismail, Bukit Soga (kawasan istana hinggap Sultan Johor) & eddy kata nmpk sayup2 bumbung rmh kitorg. poyo je ayah korg ni hahahaaaa


siapa yg excited nk tido hotel??? tentu lah muka2 kt bwh ni :)


termasulah ibu sbb blh cuti msk kahkahkahhhh


ni bdk kecik kt bwh ni sbk dgn dunia sendiri. cukup suka jmpa pensel & kertas. menurun perangai kakaknya. x heran lgsg kakak & abg terjerit mandi dlm bath tub.


anak2 mengadu lapar afne orderkn dr cafe bwh je mls nk keluar mana2. nasi goreng cina, milo panas & junk food+biskut.



sejuk2 dlm bilik  hotel ni layan biskut cicah teh o panas jugak yg sedap kan?????


slps maghrib, ayah ajak pekena kari kepala ikan kt bustand lama. pastu pusing2 batu pahat (mcm lah x biasa pusing2 bp kan hahaaa) & ke Pantai Minyak Beku amik angin mlm. siang lg best kot sbb mlm ni byk org dating je haaaa


esoknya turun breakfast kt cafe bwh. pilihan mknn mcm hotel2 lain juga lah. lps breakfast, lepak2 dlm bilik, kemas & check out. ok, blk awal ddk rmh diam2 sbb ayah nk sambung kerja. mggu ni hana ada peperiksaan akhir tahun so afne ulangkaji secara rawak dgn dia.

takpe kids, nnti cuti sekolah pnjg akhir tahun kita ajak ayah gi tmpt yg kita x jd nk pegi tu ye, In Shaa Allah.


2 comments :

Nurulhuda Abdul Latip said...

Oklah tu janji budak-budak happy kan..Akak pun tak pernah tido hotel katerina, cakap dengan suami nak tido situ dia kata takmo, sabar jela..

Afne said...

kak huda, mula2 cam nk try crystall inn sbb beef steak kt situ mmg best. tp eddy nk katerina so ikut aje lah hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...