Tuesday, March 10, 2015

Hood, Hob & Built-In Oven

antara brg keperluan sebuah rmh yg menjadi kehendak bg seorg wanita. afne le tu! bhahahahaaaa

tp kan kt batu pahat ni serious sgt limited pilihan cuma ada 2-3 kedai elektrik yg jual well known brand tp dgn harga yg lbh mahal dr kl sana nun. dr akhir thn lps tunggu2 juga kot ada home fair sbb ada terbaca kt blog/forum time2 mcm ni le harga promosi kaw2 pastu dpt mcm2 brg free. yeke? kang tunggu home fair bln april ni harga naik sbb gst plak kan... lg pun tukang dh sbk tanya saiz hob sbb nk buat table top. 


bila survey sekali lg area bp jumpa 3-4 kedai yg jual brand IKAHOME. kebetulan ada promosi sempena cny, beli je lah yg msh dlm bajet. mmg x pernah dgr pn sblm ni. sbnrnya afne x kisah psl brand selagi within budget & ada kriteria yg afne tetapkan chewah! utk hood msti lah yg ada suction power 1000 m3/h ke atas bersesuaian utk asian cooking mcm kita yg suka goreng menggoreng & tumis menumis, stainless steel filter, ada oil cup & kurg bising. utk motor hood ika ni ada warranty 10 thn. hob pulak afne nk yg tempered glass dgn  2 burners, api 3.5kw ke atas, ada safety valve & tungku cast iron utk tahan lama. knp x pilih 3 burners?? rata2 salesperson kedai yg afne survey x recommend 3 burners sbb hanya menyempitkn ruang unless kita guna kuali/periuk yg small size serentak waktu memasak. yet klu msk lauk gilir2 apa point ada 3 burners? ye tak ye jugak ekkk... tp itu terpulang pd kehendak memasing nk 2 atau 3 burners. built-in oven yg termasuk dlm pakej ni ada 9 functions. performance x tau mcmn sbb blm guna lg kan tp harap2 semuanya dpt berkhidmat dgn baik :)

 IKA-219X

IKA-2N/SV

IKA-65DAE41105

utk pembelian pakej ni dpt stainless steel ducting cap & pvc hose plus foc 8 pcs stainless steel cookware set. selamba mntak brg free dpt pulak lg sebiji periuk stainless steel hehe... ok lah tu kan masuk rmh nnti x yah beli periuk belanga dh hahahaaaa

amboi afne... mentang2 lah tgh renovate rmh asik la cerita psl rmh aje! ye lorr... sekali harung update bkn selalu ada masa nk update laju2 hehe. k lahhhh... esok cerita psl lain pulak :)


6 comments :

D said...

berapa aharganya

Afne said...

hai D, saya x igt sgt exact amount sbb beli dh lama dlm bln 2 atau 3 aritu tp dlm lingkungan RM3,500 utk 3 item tu.

Naqiu said...

Hi,

Rase mcm nk beli brand ika sbb harge macam ok.
So far pakai ok x?
Ade issue x? Review dkt internet x bnyak la

Afne said...

hai naqiu. buat masa ni kira hari2 juga msk, Alhamdulillah ok :)

wiefanz said...

Oven tu yang 10 functions kan.macam mana dah lebih setengah tahun guna? Ok? Saya nak beli set macam ni tapi tak jumpa review... harap boleh membantu ☺

Afne said...

Hai wiefanz...

Tq sudi singgah & baca blog afne. Sorry lmbt reply. Afne x igt sgt ada brp function... 10 ke 12 kena refer pamplet/website dia. Tp dh guna hampir 9 bln Alhamdulillah elok je dh pernah bakar ayam, daging, kek, puding roti 😉

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...