Monday, June 1, 2015

Dah Pindah Ke? Bila Nak Pindah? Pindah Ke Mana? Kenapa Pindah?

salam semua :)

soalan2 kt atas adalah yg plg kerap disoal siasat bila berjumpa org kg-jiran-saudara mara-kwn2. nak2 bila berkumpul kan time cuti sekolah adalah musim org buat kenduri-jemputan segala bagai.

Dah Pindah Ke? - secara rasminya blm. brg2 berat blm angkut masuk. tp blh kira hari2 dtg rmh sana kemas kemas kemassssssssssssss mcm lah byk sgt brg ko! sampai eddy pn tegur "yangggggg... sdh2 le tu bwk berehat". sbb dia tau mlm2 kang dia jd tukang picit bhahahahaaa

Bila Nak Pindah? - anytime... this week maybe?! nk settlekn urusan kt tm dulu masuk fixed line & wifi sbb internet connection sgt penting utk urusan keje seharian sama penting dgn blog & facebook miahahahhaaaa. tunggu lori angkut brg2 berat ie sofa, rak tv, fridge, rak kasut, tilam & so forth. btw, byk brg2 yg kami dh angkut guna hilux sbnrnya.

Pindah Ke Mana? - ni yg afne sedikit ragu2 nk jwb in full sentence. bkn takmo kabo tp atas faktor keselamatan maka alamat penuh x blh dihebahkn secara suka2. sorry kpd sesapa yg tanya2 kt fb tu. bg nama taman je aci lah ekk... ada tu bila jwb taman sekian sekian kata kawasan org kaya pulak. idok le... rmh kami biasa2 je intermediate cuma jiran dpn2 sana banglo-semi D-tanah lot. kita yg biasa2 ni ddk bhgian taman lapis dlm2 aje. apa pun syukur dgn rezeki yg Allah beri pd kami sekeluarga.

Kenapa Pindah? - adooooiiii... ni rasa mcm x perlu tanya kot kan kan kannnnnn. afne pernah kabo dlm blog dulu sbg memudahkan urusan ulang alik bos dgn office kecik dgn kerani. wehhhh... ko hingat famous sgt blog ko org kg-jiran-sedara mara-kwn2 nk membaca? bhahahhaaaaa. tp rasanya soalan tu x perlu tanya kot. fikir logik akal lah.. sampai bila nk menumpang rmh org tua. lg pun afne nk belajar hdp berdikari mcm dulu2. ssh sng ada apa2 kita uruskan sendiri. lg pun bkn jauh sgt pun pindahnya... kot2 lapo mls nk msk lari jap blk rmh mak 15-20 mnt dh sampai miahahahhaaaa


ni gambo smlm. pi beli brg2 kering utk dapur ehhh nmpk plak tin sardin kt tepi tu hehehe... sblm tu singgah mr.diy ntah beli mcm2. pi care4 kebetulan tgk tong sampah berpedal tu harga promosi murah je dlm RM19-20 klu x silap. angkut sekali box simpan beras. tipuware plg mahal afne pernah beli kot. kan best klu dpt pi daiso, mcm2 adaaaaaaaaa

ni makin dkt nk pindah makin rasa sayu lak nk tinggalkan mak abah ber2 kt kg. tak terhitung jasa & kebaikan mak & abah utk kami sekeluarga. moga Allah sentiasa murahkan rezeki mak & abah, diberikan kesihatan yg baik & sentiasa sejahtera dilindungi Allah swt, amin.


6 comments :

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

waaa bestnya .. x per afne abaikan jer cakap2 org .. kita ni dr dulu hidup sendiri ..slow2 ..lama2 ok nanti ;-)

Afne said...

afne x de hal org nk tanya cuma nk kena jwb byk kali je hehe.. makin dkt nk pindah makin rasa sayu lak nk tinggalkan mak abah ber2.

nur anis said...

mula-mula memang sayu tinggalkan mak ayah.. tapi lama-lama akan okay. yang penting jangan lupa jenguk diorang kan..:) banyak shopping nampak..hehe

Afne said...

btl nur anis. afne pn sblm ni hampir 11 tahun merantau keje kt kl. sblm2 tu sekolah berasrama jd mmg 2-3 tahun ni le yg btl2 ddk dgn mak abah.

takde bendanya shopping sekadar brg yg perlu sahaja. tp mmg lah klu keluar msti igt brg rmh kena tahan2 nafsu nk membeli hehe

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantik dapur hehe

Afne said...

kak huda, dapur kecik je jd le kan tmpt bersilat hari2, In Shaa Allah :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...