Friday, September 11, 2015

Bilik Air/Tandas

fuhhhh... hari ni marathon bersihkan rmh atas bwh luar dlm. selalu pn mengemas juga tp sapu2 & mop saja. kali ni bersihkan sawang, bersihkn & sental daki kt hob & hood dapur, lap kc & susun atur, lap fridge & susun atur, sapu lantai, mop lantai, sental bilik air, kemas stor, basuh porch kereta. yessssss mmg penat tp puas hati! bos pulak kata... "ayg x payah msk nnti abg tapaukan nasi ayam gemas" heaven tak kau tgk hob msh mengerlip sampai ke ptg sbb ngelat x msk lunch??! ngeeeeee

alang2 toilet tgh wangi bersih berseri kita snap la masuk blog. beb, ni bkn maksud apa2 cos afne pn blm pernah lg share final bilik air slps entry Work In Progress Bilik Air/Tandas kan??!! kelengkapan & aksesori bilik air semua tukar baru & serba simple dgn warna tema hitam/putih/kelabu :)

k, ni bilik air master bedroom...


afne & husband mmg jns yg simple je so toksah le cr cleanser pelik2 cap oversea ke hape mmg nan ado & apa yg korg nmpk bersusun kt rak cermin tu mmg gitu la setiap hari :)

stok berkaitan brg2 bilik air semua simpan dlm kabinet sinki kecuali towel bersih afne simpan dlm almari baju. ooohhh... korg x akan nmpk towel dlm gmbr2 entry ni sbb afne dh campak masuk washing machine pg td hehe...


segala sabun & syampu. dulu asalnya ada bathtub kt area ni tp kitorg buang nk bg luas skt bilik air.

k, yg ni jamban legend kt dapur. knp legend? sbb eddy ketegaq nk kekalkn jamban cangkung (walaupun kami tukar baru) instead of jamban ddk. anak2 yg selalu guna bilik air ni.



ni penyangkut yg sama pattern dgn penyangkut dlm bilik air master bedroom...


water heater with pump kami beli brand alpha (tp x igt dh siri apa). knp alpha? ntah... sbb apek kedai elektrik tu recommend katanya better than joven. yeke??? bos pilih yg ada rain shower katanya nk efek mcm mandi hujan bhahahahaaaa

yg kt bwh ni pulak bilik air tgkt bwh. walaupun bkn tiap2 hari tetamu dtg tp afne kerap bersihkan sama mcm bilik2 air lain sbb anak2 tgk tv kt bwh kerap guna bilik air ni. so kena sentiasa pastikan bersih & wangi :)



penyangkut dlm bilik air ni simple saja. time x guna blh lipat ke atas.


dulu masa mula2 pilih tiles bilik air mcm tkt x kena je tp bila dh siap, Alhamdulillah spt yg dibayangkan. mmg saja pilih tiles utk lantai corak capuk2 bg ilusi mcm kotor tp sbnrnya bersih ye puan2. klu korg sudi baca cerita jamban sila klik entry2 berikut;

Work In Progress : Bahagian Depan Rumah

tq sudi baca :)


8 comments :

Nurulhuda Abdul Latip said...

Cantik bilik air rumah afne..Kemas dan bersih jer..

Afne said...

kak huda, keluasan tandas agak kecik so afne mmg limit kn brg2 nk bg rasa lapang skt. pokok2 tu pun bos yg suruh letak :)

beat said...

mcm kt hotel tuh...perghh

Mirabeads azi said...

nice touch!

Afne said...

beat, semuanya simple aje jauh sgt nk bandingkan dgn hotel hehe

Afne said...

mirabeads, tq sis :)

Soleh Kamarulazizi said...

Thanks for the post. Sharing is caring. Thank You.

Afne said...

Tq bro.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...