Monday, February 27, 2017

Hafsyah Hanifah @ 5 Months

Salam semua.


Alhamdulillah, Hafsyah genap umurnya 5 bln pd 12/02/2017 yg lps. Jom check milestone Hafsyah..

  • Alhamdulillah, msh menyusu bdn secara eksklusif. Moga Allah permudahkan segala urusan & murah rezeki susu utk Hafsyah, amin.
  • Bln dpn Hafsyah akan mula mkn solid food, In Shaa Allah.
  • Berat terkini 6.5kg. Naik tak byk cuma 500gram tp graf msh cantik. Mungkin sbb dh mula melasak telentang-tiarap-telentang-tiarap.
  • Dah mula suka grab apa je brg yg dkt dgn dia & cuba masukkn dlm mulut.
  • Lbh fokus trs pandang bila dipanggil namanya.












Rutin harian skrg... bgn awal kdg sblm Subuh dh ngoceh sorg2. Lps mandi & menyusu (biasanya Afne mmg siapkan anak2 mandi seawal 7-8 pg), Hafsyah akan tidur semula bbrp jam. Masa ni lah Afne gunakan sebaik mungkin buat house chores klu tak ke office. Bila Hafsyah bgn tghari & menyusu kebetulan waktu kakak & abg blk sekolah pergi sekolah bersilih ganti, Hafsyah akan tidur semula jam 2-3 ptg. Bgn tidur ptg2, menyusu & dimandikan. Klu sblm ni waktu lps maghrib mmg timing dia tidur mlm tp sejak2 kuat meniarap ni dh tahu main je kdg berjaga sampai 10 mlm. Bila penat sgt mula lah dia mengaruk time nk tido tu mmg dibedung kemas baru lah lena. Tp mcm biasa lah dia berjaya juga lepaskan tgn.

Cpt btl masa berlalu kan. Pejam-celik-pejam-celik Hafsyah dh pn 5 bln lbh. Ayah selalu ckp... Hafsyah cpt lah bsr jgn nangis2 selalu nnti blh tlg ibu buat kerja. Ibu kata... Hafsyah jgn bsr cpt sgt nnti ayah mintak baby baru ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...