Thursday, May 16, 2019

Majlis Sambutan Hari Guru 2019

Salam semua.

Baru berkesempatan share cerita sambutan majlis hari guru yg dibuat awal sbnrnya... sblm bln puasa. Tema yg ditentukan oleh pihak sekolah ialah ibu bapa & murid sbg tuan rmh dan guru sbg tetamu.

Sehingga jam 10.30 pg, guru-guru dan pelajar berkumpul di kantin utk ucapan guru bsr dan persembahan setiap kelas.



Persembahan dikir barat dari kelas 4 Waja. Nmpk haziq terselit kt blkg tu...


Persembahan nyanyian dari kelas 6 Waja. Hana yg plg 'comel' tu yea 😬

Sementara tu, kami ibu bapa yg dpt meluangkan masa utk hadir trs ke kelas anak-anak buat persiapan semuanya perlu diuruskan oleh ibu bapa dari sumbangan mkn mnm dan keperluan spt cwn, pinggan, sudu, garfu, plastik & tisu.




Alhamdulillah, penyertaan ibu bapa kelas Pra Amanah (kelas Hani) sgt menggalakkan. Bermacam menu yg ada. Seterusnya Afne ke kelas 4 Waja (kelas Haziq)...



Ok, dh settled kelas Haziq, Afne ke kelas Hana pulak. Alhamdulillah, anak-anak 6 Waja beri kerjasama yg baik. Apa acik Afne minta tlg semua cpt je selesaikan.



Utk kelas Hana, Afne & ibu-ibu sekelas organize game kerusi beracun.


Afne mulakan dgn majlis di kelas Hani kemudian Haziq dan akhir sekali kelas Hana. Mmg tak dpt berada dlm semua kelas serentak. Ada gmbr-gmbr yg dikongsikan oleh guru kelas & ibu bapa yg lain.






Hani malu-malu serahkan hadiahkan hari guru. Klu tak.... mmg suara dia saja lah dlm kelas tu hahahahaaa



Seterusnya kelas abg Haziq. Tak ramai murid perempuan dlm 4-5 org sahaja, yg lain semua lelaki. Tahniah Cikgu Rafidah dpt handle anak-anak ini dgn baik. 










Seterusnya kelas kakak Hana. Kat sini Afne spent masa lbh skt. 














Sesi game kerusi beracun. Mmg havoc & semua sporting bg kerjasama dgn baik.











Alhamdulillah, everything went well walaupun penat tp seronok pertama kali organised majlis mcm ni. Moga jd kenangan manis utk guru-guru & anak2 😁


No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...