Tuesday, April 28, 2009

"Pupin... Pupin..."

"pupin.. pupin.." (sila baca berulang2)

agak2nya la kan korg blh agak tak apa kebendanya pupin tuh? haaa.. tu ler yg hana dok sebut sejak 3-4 hari ni kt rmh. adeehhh.. sampai tensyen ayah ngan ibu tak berpelung tgk mende lain.

pupin jika di'translate'kn ke bahasa org dewasa ialah.. Upin Ipin. kan ke hana tu die hard fan of upin ipin. start dr sepasang baju oren upin ipin yg dia dok ulang pakai ntah berapa kali tu.. sampai le ke DVD part 1-6, 7-12 & 13-18. klu tak si hana leka main, mesti dia sbk mintak "pupin.. pupin" hhmmm jadinya toksah le korg sbk nk tgk Ariana kul 6.30 ptg ke tgk channel lain ke.. kesian dengo dia ckp ayat tu berulang2 sampai le kitorg masukkan dvd dlm player. kitorg sampai dh blh hafal dialog2 dlm tu tp hana tgk tak jemu2!

suka sgt menyebut "betul3x.." tp dlm bahasa pelat dia la. sampai tersembul lidah nk menyebutnya. lawak gila tgk hahaha.. smlm ckp ngan eddy

afne : bang, tgk gaya hana dh pandai mintak benda yg dia suka (mintak bukak dvd ngan mintak pen.. siap tunjuk mana kitorg simpan pen tu)
eddy : yelah, anak ayah budak cerdik kan? (sama sapu2 rambut hana sampai serabai)
afne : hhhmmm.. silap2 tak lama lg dh pandai mintak toy klu nmpk kt kedai.

mlm td, igtkn nk soh dia tido awal. dpt le ibu msk spageti ala2 pedas ikut selera kitorg. takde maknanya... org sbk tumbuk+hiris bawang, dia pn menyibuk gak. abis terkorban sebijik bawang dia tumbuk sampai hancur. bijak2..

kan ke hana tu ssh sgt nk mnm susu thru bottle. selalunya plg byk mnm pn setengah mug (itu pn dh cukup baik le). lps hana tumbuk lumat bawang tu dia dh merengek nk tido.. eddy layan je..

eddy : hana nk susu ker?
hana : (mengangguk 2-3x)

budak ni bkn leh caya.. apa kita tanya semua dia jwb dgn tanda angguk/geleng kepala jek. takpe la, mentang2 ada 2 kotak sustagen baru beli ptg td.. buatkn je 6-7oz. terkojot gak le tgk hana trs amik, baring atas toto. tgk2 dh tinggal 2oz je! pasni sng le keje saya nk mujuk hana mnm susu yeaayyyyy!!!

layan susu sama tgk upin ipin dgn mulut muncung & hidung kembang hahaha


oooohhhh yea. smlm order mende ni. kompom le utk anak dara saya yg mulut becok tuh. biar le dia sepahkn mende2 ni dr dia sbk menyepahkan pinggan mangkuk besen plastik kt dapo. bertuah le ko hana oooiii... ibu ko ni mmg kedekut bab membeli toys. semua bear pe benda kt rmh tu mmg ehsan makde ngan ucu. kiranya masa order ni ibu hilang akal jap haha

tea set yg bwh tu..

RM32 je campo delivery

insyaallah, by khamis @ jumaat sampai le kt kg. pasni buatkn ibu teh sedap2 ok?!


4 comments :

~Atie+Farid~ said...

afne......samela hana ngan umairah....skit nak tgk " betul3"....kalau tak psg dvd, ngamuk2, gigit mama die ni....parah betul!

Liana said...

hehehe...Afne...Husna pun suka upin ipin nie... PAgi2 melayan upin ipin atau tak melayan lagu budak2 tadika tu! Kalo tak...susah ler nak siap gi kerja!

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

afneeeeeee...
aku ada nampak menan ni kat web nun.. siap besorrrrrrrr lagi tulis nama ko.. aku agak ko dah sbb jarang org ada nama AFNE..

hahahah.. brg menan Irdina dah kemas masuk kotak dah. utk nak pindahh...

Afne said...

bkn takat budak je suka upin ipin ni.. mak bapak atok nenek budak budak pun nengok haha

zura, ni kira untung le aku belikan menan cenggini tuk hana. btl la tu nama aku.. sapa lg org kat mesia guna nama AFNE hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...