Friday, May 22, 2009

Buah Apa Bang??

arini nk update blog dulu heheh.. kemalasan membuat keje dh melanda. dr smlm ptg sampai le pg ni msh terasa penat+bisa 1 badan. ni bahana 5s activity le ni huhu..

otw blk keje dh nk sampai rmh nmpk lori2 buah tepi jln.

afne : bang, tu ada'buah' tu.
eddy : laa.. smlm kt care4 ada beli 1 percuma 1 apesal tak nk? tgk ayg jln depan dia selamba je.
afne : blh la bang..

korg agak buah apa agaknya yea?! beli sebiji je RM15 dh le saiz tak bape nk beso.



jeng.. jeng.. jeng.. lorr durian rupanya

korg tgk betapa kuning isi dia.. lemak manis gitu. bila dh bukak semua cuma ada 6 ulas je. jd le kan.. afne mkn 3 ulas & eddy mkn 3 ulas. hana? hana dpt mkn secalit dua je hahah. issshhh.. tak blh byk. awak tu selsema+batuk lg. sebenonya hana dok mkn benda ni dr td



tgk le hana.. pantang nmpk petiais terbuka. ada aje la benda dia nk amik.



lps tu ibu hana gatal tgn nk menunjuk apa ada dlm petiais hahaha.. dh takde keje la tu gamaknya hehe

kt bhgian pintu, atas sekali ada telo ayam. sebelahnya sepotong bawang layu, botol madu kecik ngan keju slices


bawahnya mcm2 ada haha.. mayonis, sekaya, susu pekat & cekelat eddy punya


bawah lg, ada apple fiji beli smlm kt care4. dgn pelbagai botol.. thousand island, sos barbeku traditional knorr. sebelahnya ada air kotak soya ngan teh hijau.



bwh sekali tak amik gambo tp ada sos cili, sos tiram, kicap & 100 plus.


tgk apa ada dlm freezer

ikan, udang, sotong rendam, daging & ayam sekor tp.. tuannya mls gila gila nk memasak haha


kt pintu freezer letak mix vege, hotdog ngan crincle fries

gitu le adatnya.. org mls msk. sayur mayur seketol pn takde haha. karang beli layu je. esok lusa msk la blh caya ke? kesian eddy ngan hana asik mkn tapau jek.



lps mkn durian bantai 'kacang pandai' plak sama tgk Ariana. nama tu eddy yg bg. dulu masa kecik2 suka sgt bila org blk haji dpt le merasa kacang pistachio ni. skrg ni melambak jual timbang kilo ngan peket2 pn pelbagai brand. ehh tp kan, dulu bkn RM59.90/kg ke kt care4. smlm tgk dh naik RM69.90/kg. baru kaut brp gram dh dkt RM20. tgh sedap mkn hana sbk nk tgk upin ipin plak. hissshhh.. potong stim le kamu hana ooiii


tgh draft entry ni, dpt bungkusan GDEX. yeayyy.. brg adik baby sdh sampai. order ari rabu ptg, jumaat pg2 dh sampai.



afne beli 2 x twin packs moms precious storage & feeding set (24 bottles+8 bottle caps) for RM119.50 only campo postage. berbaloi beli sbb afne save almost RM50!! afne beli dr enjoybreastfeed.com. NP utk each kotak ialah RM39.00.


saya sgt hepi & puas hati ok! knp afne beli benda ni? sdh tentu utk simpan ebm. lbh sng nk handle ebm lps pumping. sblm ni afne guna bottles avent. tp time hasil memberangsangkn & botol tak mencukupi (kt office) afne terpaksa guna bekas dadih, even tutup pn still blh tumpah.. sayang woooo walau setitik rugi tu. mula2 plan nk beli disposal storage bags je lg murah. brand yhab (you have a baby) tgh promo RM25.42/100pcs. tp fikir2 afne modalkn dulu beli reusable storage bottle dulu. lps2 ni ada rezeki blh beli storage bags plak, insyaallah.

ada cerita semasa nk order storage bottles ni. afne dh nekad nk beli electric bp, nk2 bila googling the net terjumpa promo ni Spectra3 Backpack Set RM583.954 ni mcm menarik je..

contains :
  • Spectra3 BP
  • 2 Breastshield Sets
  • 1 PP Storage Bottle
  • Moms Precious Backpack bag with rain cover
  • Moms Precious Cooler Bag
  • Moms Precious Storage & Feeding Set (Twin Pack - 12 bottles)
  • 3 Ice Packs

punya la syok sbb dh confident nk beli tp.. bila check mmg afne lgsg tak blh detect any plug point dlm semua bilik stor tu! sedih & terasa agak ralat skrg ni tp klu afne beli gak takkan nk buat pumping session kt meja je.. mau kang terbeliak bijik mata officemates hahaha.. nk2 yg berlainan jantina tu.

tp takpe, avent isis out & about saya tu insyaallah akan membantu sepertimana zaman menyusukan hana. nmpknya kena guna manual bp ni je la...

Avent ISIS Out & About
contains :
  • 1 pcs ISIS Manual Breastpump
  • 2 pcs breastmilk container (125ml/4oz)
  • 2 pcs breastmilk container (260ml/9oz)
  • 2 pcs extra soft, newborn flow teats
  • 2 pcs icy cool packs
  • 2 pcs bottle stand/funnel cover
  • 1 pcs microfiber insulated travel bag
  • 1 pcs spare part
plus.. dulu afne dpt 5 sets disposal nursing pads (10 pcs) ngan small pouch bag utk cool packs. skrg ni mcm dh lain skit jek.

RP kt market RM389.90 tp dh rezeki afne agaknya mmg dh niat nk bf baby since preggy, dpt rege RM279.99 masa tu ada baby fair kt ruang legar Alpha Angle. dr sejak lps lahirkn hana sampai le stop pumping session sbb dh preggy yg 2nd ni, ada la dlm setahun 2 bln beg ni le yg afne usung hari2 gi opis sampai dh tak kisah mana pegi handbag hahah.. sng je masuk purse ngan hp sekali. tak bulky & selesa. dh byk berjasa ni.. tu yg syg sgt tu. cuma klu ada electric bp harap2 dpt le menambahkn productivity.


12 comments :

Nieza Ishak said...

wah wahhhh

gooooooooo gooooooo brestfeeding.

sangat suka kalo org support bf. Goog luck afne

~Atie+Farid~ said...

afne...ko sah2 takde keje dah ye...gamba harta karun esbok ko sume ko snap...hahahahhaa.........ok la tu esbok ade brg, esbok aku kosong...clear jek...hehehehehe

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

afen > susu tue siap2 letak dlm tupperware .. dlm tin takut tak thn lama ..pastu ikan , ayam tue siap2 basuh potong kecik, bungkus siap2 dlm plastik kecik > ltak halia tumbuk utk bg thn lama ...so senang time nk mask tgll kuarkan satu plastik kecik jer ..kita buat cam gitue senang sgt2

Afne said...

nieza - thanx. wlupn dh stop bf skrg tp semangat makin membara utk 2nd baby ni.

atie - maklum le org tak msk mcm aku ni ada le masa free lps balik keje haha.

diana - thanx bg petua yg sgt2 berguna. selalu afne bubuh ikan sebekas, ayam sebekas. sng gak kn diana.. nk msk amik je yg perlu.

mama tisya said...

afne..mmg la kalo guna yg electric nk2 plak double pumping mmg masyukkk hasilnya tp tula bila pk tang suis tu yg leceh..wat nye blackout or tkde tmpt yg ada suis tu yg pyh..even manual slow tp insya allah hasilnya mencukupi...caiyok..caiyok...

Afne said...

thanx eryn bg afne semangat.

Liana said...

wa...bestnya. Kimm doakan supaya adik aby dapat exclusif BF yer...
Kimm tak rasa tu semua..huhuhu...Sedih....

Afne said...

thanx kimm. jgn sedih2 k. insyaallah utk adik husna nnti mesti blh!

armzz said...

dah beli semua ek afne.. amy pun hrp sgt dpt bf tuk 2nd baby ni. ari tu aqeel dpt 4 bln je sbb belajar kan.. sian dia..

Afne said...

afne beli storage bottles je. pam avent tu dh lama sejak zaman hana (mcm le lama sgt hehe last time guna bln 2 aritu).

nsb baik byk brg lama blh guna. save le jugak.

s2m3r said...

Afne..kalau beli power plug point tak boleh ke???

Afne said...

blh tu blh kak ila. kena tarik dr luar carik plug point terdekat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...