Thursday, May 21, 2009

Malam & Siang

saja bubuh tajuk tu sbb nk cerita benda mlm td & arini heheh... taram saja la labu

smlm blk lewat skit tunggu eddy jemput. sampai taska lbh kurg jam 6.50pm, hana nmpk je ibu dia trs nangis beria meleleh airmata. alahai.. takkan amik lewat skit pn nk majuk hana oooiii.. pembantu taska kata tiap kali org dtg jemput budak, hana mesti dok jenguk2 igtkn ibu dia. yelah, selalunya 5.50pm-6.00pm ibu dh jemput tp smlm lewat plak kan. nmpk je ayah kt lif trs diam jd anak baik hehe..

lps mandi+solat maghrib kitorg bersiap tuju midvel. niat di hati nk rembat huggies (last day promo price utk huggies dry comfort RM33.89) ngan sustagen coklat jek. alaaaa... keciwa sbb tgk kt rak diaper tinggal saiz m jek... pusing2 kt tmpt susu pn cuma ada single pack je dh la a bit mahal RM26.90 (kedai singsei cuma RM23.70 je). double pack lgsg takde utk flavor coklat. tetiba terpandang longgokan huggies dry comfort L60 kt 1 sudut brg baby. apa lg.. dgn senang hati bawak perut trs masukkn 3 bag dlm trolley. mungkin blh thn utk stok 2 bln. igt nk rembat lbh tp itu pn dh RM1++.++ maaaa... esok lusa nk carik susu kt singsei plak. konon le eddy tu.. "ayg, kita beli brg hana ngan buah2 je tau" tp korg tgk la eddy cekau sana sini mcm nk kena bawak 2 trolley je gamaknya haha. takde maknanya klu dh ke care4 tu harus le beli groceries ngan brg2 keperluan rmh. tp tgk byk mknn je yg eddy amik hehe..



kena upah hana sbb ayah paksa dia jgn tido awal masa otw td. selalunya by 9.00-10.00pm mesti hana udah lena diulit mimpi. ishhkkk3.. mainan budak2 skrg pn ada eksyen ala2 GPS ekk..




ayah je la layan hana. duduk2 je trs tala pizza. "ayah... jom. ibu nk mkn pizza byk udang tu heheh.."



beria sungguh hana mkn breadstick tu. nmpk ayahnya cicah ngan mushroom soup dia pn nk sbk jugak..




tingin lain tp order lain heheh.. lasagna saya yg punya hahaha tp ntah ler tak kena la ngan tekak afne ni. cannot go sbb muak je rasa. hana pn mkn skit je.



sampai pizza yg afne tinginkn tu. crispy la udang dia salut tempura. nyumm... nyumm... udang hilang sekor udah kena bedal ngan ayah hana hehe



hana lena otw balik rmh.. ibu angkat pn tak terjaga. harus la ayah angkat semua brg. huggies semua tinggal dlm kereta sbb mls nk ulang alik angkut. maklum le rmh tingkat2 mcm saya ni byk pakai tenaga mcm le takde lif haha

korg tgk aksi gedik pg2 td dlm lif. tetiba gatal nk posing sorg2. jgn le percaya ngan reflection cermin tu tipu belaka sbb realitinya saya lbh kembang dr tu haha




pg2 dh melantak nasi lemak mahal lauk sambal paru ngan nescafe ais. rugi tak hbskn RM2.50 tu...



dlm kul 9 lbh, semua berganding bahu menggembleng tenaga cuba settlekn 5S yg tak abis2. harap maaf ye.. ni kwn2 saya beraksi kurg sedar haha




fail2 kosong yg menyemak je dlm stor tu. semua nk buang sbb recycle centre pn takmo amik.



kotak2 berisi fail yg nk hntr ke stor kt nilai 3




buat keje harus lah ada mkn2.. baru le sonok riang gumbira kan?! terima kasih kpd kwn2 yg sudi belanja. moga murah rezeki korg. domino's pizza mari..


masing2 mkn dgn penuh berselera sampai berlebih tak hbs hehe. kenyang gila weehhhh alhamdulillah...



6 comments :

~Atie+Farid~ said...

wah afne.........pizza memanjang...cam owang puteh dh...eh..comel la ko pregnant.....jeles tau!....

hehehehe

Afne said...

dh rezeki org nk blanja takkan nk tolak hehe. telan aje la. comel mende ko jgn caya gambo tu haha

Liana said...

Afne...sedap tak piza udang itu?

mamafif-zu pcm said...

bilerla nk merasa pizza baru nihhh

Afne said...

kimm - sedap cuma topping dia tak sebanyak pizza lain.

mamafif - apa lg, weekend ni ajak afif gi mkn pizza yea.

iswatie "colours of life" said...

Ichlas pun mcm hana waktu dok nursery dulu..pantang tgk parents lain dtg ambik anak2 diaorg dia pun melalak nak ikut...selalu sampai nursery muka sedih n nangis....

sedap yer pizza!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...