Tuesday, May 19, 2009

Monthly Check-Up

aci tak baru masuk opis trs update blog muahahahaha... bkn sesaja ngelat masuk lewat yea, saya gi check-up. sepatutnya last week on 12/05/09 tp terlupa daaa dgn tak sht bagai tu kan.

kul 6.30am hana dh bgn kejut ibu "nak cucu..." mamai2 le bgn bancuh susu trs solat subuh. pastu kejut eddy solat lak. siap2 iron baju/seluar/tudung igt nk keluar awal skit sbb nk kejar nombor giliran awal tp.. sampai2 klinik jam 7.50am dpt no. 27. kalini berjaya 'tangkap' eddy gi check up sekali. dh baper kali tak dpt temankn sbb asik outstation jek. sian.. sampai ngantuk2 setia tunggu afne sampai abis jam 10.50am td. patutnya kena cucuk kancing gigi tp sbb msh selsema+batuk so nurse kata next visit karang lah.

berat : 56.5kg
tekanan darah : 120/71
tempoh hamil : 25+weeks
tinggi rahim : 24cm
next appointment : 16/06/2009

sampai opis trs check email ngan blog dulu heheh.. jgn mare haaa. bukak maybank2u tak dpt2 dr td asyik 'hang' jek. konon nk check $$$$ bonus even tau mmg dh masuk punya haha. pastu staff HR bg mende ni..

lorr.. 45 engget jek eja pn salah ker?? 2nd claim masa hntr hana ke specialist pn tak dpt2 lg.


eddy : yang, mlm ni abg nk gi kelas la. mcm dh lama je ponteng. ayg nk mkn apa? abis je abg trs blk.
afne : mmm.. pape je la. tp tapaukn sekali teh ais (dh le batuk selsema tp msh tak sedar2 diri lg!)

lps tgk prison break (ehh.. mak lincoln tu jahat ekk?? dulu kitorg berdua mmg layan cerita ni tp lps ada anak ni kureng skit asyik skip byk episode dh) afne tertido atas toto ngan hana dpn tv. sedar2 eddy kejut soh mkn. punya la ngantuk sampai eddy blk pn tak sedar. bukak2 je polisterin rupa2nya char kuew tiaw yeayyy!!! hana tersedar dr tido pn join mkn sama. afne mkn mcm pedas2 skit tp hana selamba jek. eddy tapaukn dr keramat tp.. tak kaw la bang mcm kt tmn bunga raya tu. eddy kata tunggu hari cuti la kita pegi sana heheheh... dh lama ngidam CKT kt sana tu. nak2 tingatkan udang dia 2-3 ekor tertonggok atas pinggan dgn kuah meleleh bagai. harus lah order yg special punya. tingat kenangan zaman preggy kn hana.. mau ari2 eddy beratur kadang jam 12.00am-1.00am hahahah. mana la tak ku sayang gilos ngan abg loba2 tu. biar le org nk kata dia tak hensem ke gelap gulita ke.. tp makin ku pandang semakin manis sayang hahahaha...

ok2.. tau korg geli baca ayat2 jiwang kt atas nu. cukup2 la tu kan.. tgk ni mknn tengahari saya yg sgt berwarna warni hehe.. nasi putih separuh+sambal tempe kentang+sambal paru+kerabu pucuk paku. lama dh tak mkn pedas mcm ni. buah2 campo tu sejuk2 trs belasah tinggal separuh. mcm2 ada.. jambu batu+betik+pelam muda+jambu madu+sengkuang+nanas curah asam serbuk.


4 comments :

Nieza Ishak said...

adehhh sedap la pulak paru tue ..

Afne said...

sedap.. abis licin mkn td ngehngeh

shiemz said...

gemuk ke, pendek ke hitam ke... suami.............sape x syg laki wey.... hik hik hik.... tingat mase ngandungkan hadzeq, ap nak meneman time check up kemain susah.. toksei dier nunggu lama2 gitu... maklom la gomen kan... :D

Diana@Mama Adam Mukhriz said...

wahhhh lauk afneeeeeeeeeeeeeee sodappppppppppppppp

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...