Friday, May 15, 2009

MC Lagi...

arini merupakan hari ke 3 & hari terakhir bekerja dlm mggu ni. yahhhoooooooooo!!!!!!!!! knp? sbb 2 hari lps saya mc goyang kaki duduk rmh ajeee...

kan ke afne dok kabo kena batuk kaw2 punya batuk (tp sampai arini pn msh lom baik lg hmmm). aci tak selasa ptg tu dh kabo kt bos kemungkinan bsr esok hari (khamis) afne kena amik mc sbb dh tak larat sgt2. dgn terasa sakit2 sendi+batuk2+mata panas semacam.

so khamis pg eddy anto ke klinik (lps anto hana ke taska). doctor ada emergency case lak menjahit tgn org.. kena la tunggu. nk gi klinik aritu karang dpt ubat sama takde perubahan pun. lps bla.. bla.. bla ngan doctor siap offer lg nk kasi mc 2 ari hooraayyyy!!! dpt le ubat2 ni.. fyi, ubat2 ni safe for pregnancy insyaallah.

  1. fever - uphamol 500 (dpt 2 papan lg).
  2. flu - dexchloramin
  3. antibiotic (dh le beso bagak sekali telan 2 biji lak tu!)
  4. batuk - sedilix DM Linctus
bukti saya tak mampu bekerja selama 2 hari...

sakit punya psl kan.. telan aje la. alhamdulillah, demam dh kebah tinggal hidung berdengung (saki baki flu) & batuk2 lg... ubat flu & batuk tu mmg mengantuk gila. klu tak bwk tido blh fenin ini kapla hehe..

klu ikut hati mls sgt2 nk bersiap gi keje tp memandangkn mggu lps dh mc sehari, mggu ni dh mc 2 ari.. errkkk kekawan, smlm godek2 laci dresser baru pasan dlm kad merah kena dtg check-up 12/05/09! ni mesti nurse bebel karang. hana pn yg sepatutnya kena cucuk setahun setengah masa 30/04/09 pn tak gi cucuk lg. so plan next week selasa ngan khamis kena masuk lewat le gamaknya huhu..

td jam 11.00am kuor opis tp bkn gi ronggeng yea.. insyaallah, in the next few days/weeks dpt le $$$$ yg kitorg plan since couple of weeks b4. penat dh ni berkejar dr opis ke bank, pastu tmpt $$$$, pastu rileks2 dlm kereta tunggu eddy solat Jumaat kt masjid negara. sdhnya tapau nasi blk opis jek.

ni nk update psl anak(s) saya.. hana humaira skrg dh pandai main emosi wa ckp lu.. smlm le, dia mintak ayah bukak dvd upin ipin padahal dh abis 1 round. eddy ckp elok2 je "dh rosak le hana, esok ayah hntr kedai betulkn" rupa2nya anak dara tu mkn hati.. berdiri diam kat corner dgn kaki terkuis2 kt lantai. terus dtg kt tilam sembam muka pastu nangis! aiseyyy.. dh pandai merajuk dh. sensitip betol tak blh org tak ikut kata dia.

adik baby lak mggu ni dh 6 months tp afne dh blh rasa start mengeras kadang time baring2 tgk tv kadang time berjalan. dia punya aktif toksah cerita la, kadang tido pn blh tersedar. lately sgt tak selesa waktu tido.. ntah le, serba tak kena dibuatnya. kejap2 mengiring ke kiri, kejap2 mengiring ke kanan. apa yg afne tau, sgt selesa bila peluk bantal guling. tp dak hana tu lak klu tersedar mesti nk peluk lengan afne. tak cium ketiak ibu tak stim katanya muekekekekek...

wokey la, stop sini dulu. byk sdh keje tertunggak ni. hmmm wedding makngah hana pn tak sempat2 nk update kt blog ni. nnti2 la dulu yea.

daaa.. & have a nice weekend!


2 comments :

Liana said...

seronoknya... bilalah kimm dapat MC yer...Hari tu demam pun kerja juga! huhuhu

Dulu klinik tu dekat office kimm. Susah nak dapat MC. Doktor dia pun xbest!

Afne said...

kimm, biasanya clinic/hospital gomen yg ssh dpt mc. klu gi private tu sng jer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...