Tuesday, May 12, 2009

Batu Oh Batuk

argghhhhh.... bila nk baik batuk ni? tekak dh perit mcm nk tertanggal je tiap kali batuk. pastu tangkap sakit kt dada kanan ni haa... aduuhhhhh. dgn perut terasa sakit. sejak sabtu mkn ubat tak baik2 punnnn... haaaa ni le penangan bantai air batu kt kg aritu. sekali mnm 2 gelas sekaligus. sudahnya, rasa la ko.

sian hana.. mlm kelmarin dia bgn jam 3.00am mintak susu trs nk layan upin ipin. sori le hana, ibu tak sihat. ayah le layan dia sampai jam 4.00am. jarang2 hana ni bgn buat pe'el tp sejak kuat menyusu ni asal bgn je mintak susu. takpe ler bang, gilir2 le kita yea. eddy dh ok dh sht alhamdulillah.. tinggal afne je batuk2 ngan hana flu & batuk.

sblm anto hana ke taska, sukat suhu badan dia ok jek bwh paras demam 35-36°C gitu. tp nya blk amik dia smlm pembantu taska kata badan hana panas. kebetulan tak bawakkan ubat demam (cuma bekalkan ubat flu & batuk). sian hana.. sukat suhu dia 37.5°C mmm..

lps buatkn susu, kasi hana rileks tgk upin ipin.. eddy request bubur lak. campak2 je apa yg ada kt dapo.. masak beras, masukkan kentang potong dadu kecik2, letak garam ngan kiub ayam. goreng telo dadar pastu potong kekecik ngan goreng ayam yg cuma 3-4 ketul dlm fridge. simple je hahhh.. jenguk sekejap2 je bubur atas dapo.

lps mkn 3 beranak, eddy bukak channel eurosport ada plak program breakdance ke benda tah. drpd muka mamai, hana tetiba jd cergas semacam.. siap nk ikut aksi org tu berpusing2 tertonggeng.. dh mcm rupa superman nk terbang pn ada hahahahha. dgn mulut dia yg mmg sedia maklum becok tak igt2. kitorg pn bentang ler tilam buruk dpn tv. eddy kata, biar kasik hana berpeluh sht skit. ntah mana dia blajo sembamkn badan atas bantal.. siap menyebut "tu.. ti.." (agaknya kira one.. two.. three kot). lmbt gak hana tido.. selalunya kul 8 lbh dh belayar. mlm td dkt kul 11.00pm tp sng sgt dia tido. lantak kamu le hana, main puas2 sampai letih pastu tido sendiri hehe.. skrg ni hana dh pandai buat sesuatu utk tarik perhatian kitorg. nak2 time kitorg buat tak tau.. bkn takmo layan tp letih ooo melayan budak becok ni. pastu ada le aksi2 merangkak cam baby siap mulut bunyi baa... baaa.. baaa. isshhh udah rupa baby tua kamu tu hana oooii.. renti kan la. korg tgk le aksi meronggeng hana ni.. ntah apa2



pg ni sukat suhu hana dh back to normal, alhamdulillah.. tp ibu dia ni haaa yg dilanda batuk tak baik2 lg. org kt opis ni naik muak gamaknya dengo afne terbatuk-batuk dr pagi. maaf le.. bkn sengaja nk wat camne. sian ekk.. lauk mkn tghari pn tak menyelerakan. nasi putih ngan sup daging je...



2 comments :

shuhaina said...

comelnya hana menari..
perangai baby tua tu..adam pun selalu buat..
duk jauh skit dlm posisi merangkak..then bila kita panggil baby2..dia pun merangkak la dtg kat kita...
mcm2 budak2 ni kan..tak leh bygkan nnt dah ada adik camne..

Sherbet Berry said...

Hi Afne..Happy Mother's day to you..
Tanya sket ek..Nape ade link itrade CIMB? Sell off your ESOS ke? =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...