Monday, May 11, 2009

Suprise(s)

ini bkn le cerita suprise birthday party ker.. birthday present ke.. takde maknanya heheh

abg loba2 saya la.. kan dia gi outstation kt perak sejak selasa lps. khamis mlm jumaat tu dia called. antara dialog laki bini ni..

afne : abg, bila nk blk? hana ni.. mlm asik ngigau carik ayah.. ayah.. ssh le abg takde.
sebenonya ibu ke anak yg rindu hehe..
eddy : mmm.. tgk la esok blk kot..
dlm hati afne dh munga2 ngehngeh..
afne : agak2 pg ke ptg?
eddy : tak tau lg.. klu tak esok, lusa la...

ayat yg last tu cam tak best. sbb selalu tak blh jangka brp lama bila outstation. plg cpt seminggu, plg lama mau mkn dkt 1 bln!

esoknya gi & blk keje cam biasa.. keluar opis lmbt skit dlm 6.00pm gitu. sementara tunggu enjin panas, sms eddy lg.

afne : abg jd blk ke arini?

trs eddy called.. "abg dh sampai rmh ni. dh ambik hana dh pun..."

ni le pe'el eddy. klu blk suka buat suprise. byk kali dh.. ada sekali mlm sblm tido call dia tak ckp pape pun. sedar2 jam 1.00-2.00am terkejut org bukak grill pintu. rupa2nya hmmmm abg loba2.

hana kemain suka la ayah dia ada nk melayan itu ini. tgh layan dvd upin ipin tu hana leh selongkar beg taska plak pastu pegang kertas kaler biru.. hana siap sebut "waaahhh..." ni le ayat dia akan ulang2 klu excited tgk sesuatu. tau apa dia pegang? jeng.. jeng..jeng.. tersentuh naluri keibuanku hehe..

kad sempena Hari Ibu..


how much i wish hana blh ucapkan sendiri kata2 dlm kad tu. agak2 mau mengalir tak airmata ni?

hahah.. korg jgn gelakkn ejaan Happy Mother Day's tu.. mmg sah2 le bkn hana yg buat sendiri sbb dia blm tau pn nk eja. ni mesti bdk2 transit yg tlg tuliskan hehe... aritu cikgu liza ada bgtau soh bawak baju buruk2 skit sbb nk buat artwork. igtkn nk main watercolor ke apa ke ada next project?.

then another suprise yg plg tak bestttttttttttt... esoknya tiga2 gi klinik amik ubat. haaaa amik ko tiga sekaligus dpt beg ubat memasing

eddy - demam (high) /batuk / phelgm (kahak/lendir) / antibiotik
hana - demam (mild) / flu / batuk / antibiotic
afne - batuk / antibiotic

eddy le plg kelako.. org jarang2 sgt kena demam. asik mengadu ckp pening & sakit2 badan tp bila kita tanya mcm nk demam ke? dia jwb takde la. sekali tu sampai klinik dia yg plg byk dpt ubat hehe. kesian gak tgk dia sampai mengigil tido mlm siap pakai baju 2 lapis & berselimutkan toto lg. yg afne ngan hana punya la kepanasan kt rmh tu. sabtu mlm ahad tu tetiba terjadi tukang urut tak professional siap berjaga jam 2.30am-4.00am! sorg2 merengek... mula2 hana tak blh tido pastu eddy plak buruk gila klu eddy merengek haha.

pg ahad dlm kul 9.30am afne keluar sorg2 drive kereta gi carik bekpes ngan beli bahan buat sup ayam sbb eddy request. katanya nk bg badan berpeluh. smlm kitorg try sup kt pantai dalam... eddy kata "tak blh 'masuk' la sup dia".

alhamdulillah.. masing2 dh beransur pulih. afne msh batuk2 lg, hana tinggal flu ngan batuk (ntah bila nk baik, duduk taska camni la sakit berulang2) & panas demam eddy pn dh kurg. pg td offer dia nk anto gi klinik amik mc katanya tak payah la plak. eddy tu degil skit tak blh duduk diam mcm hana gak hehe ke hana mcm ayah dia?.


2 comments :

Nana said...

hahah..afne edy ni supe ayah dami la..suke wat seprise.
last week dia call ckp kt cheras ni..pdahal kata xbalik mgu tu.penah gak tiba2 bg salam dpn umah.hahaha

Afne said...

ntah pape je suprise diorg kan. tp.. suprise bunga tak pernah dpt punnnn

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...