Monday, June 1, 2009

Jom Share Cerita

saja nk ajak share.. bkn nya share pebenda.. nk share cerita hehehe

ptg jumaat lps pembantu taska bgtau hana 'dicederakn' dgn bestfriend dia sendiri. afne tgk.. mak oooiii pnjg bergaris calar kt bhgian atas pipi dkt2 bwh mata. diorg kata hana menangis2 lg... mana taknya tentu le sakit+pedih segala kena cakar dgn kuku. dh baper kali hana kena ngan bdk tu. mmg diorg ada bgtau budak ainin tu kasar suka cubit pukul budak lain. tp hana suka sgt kwn ngan ainin ni sbb sama2 otai & sebaya. aritu kena cubit sampai merah nk lebam (rasanya ada update dlm fp) pastu kena tolak terhantuk kt plug point sampai lebam bucu mata. tgk budak ainin tu lembut je tp tak sangka lak ganas rupanya. afne mls nk bising2 tp takkan le mak dia tak tgk2 kuku anak tu pnjg ke tidak sampai blh mencakar bdk lain isshhhh..


sabtu pg bekpes crincle fries+teh panas je. ajak2 ayam eddy ke poney warehouse sales kt south city plaza. saja tgk apa yg menarik lg pn dekat sgt2 ngan rmh. sampai sana dlm jam 12.00pm gitu. tak byk kedai bukak & tmpt pn mcm lengang cuma tgk byk mak bapak bawak anak memasing berpusu masuk ke ruang legar tu. eddy bawak hana pusing2 mkn mnm kt shakey's pizza sementara afne masuk tgk brg2 poney. jumpa shuhaina PCM.. jelesnya tgk perut shu yg membesar dgn jayanya. maklum le ngandung twins, kalah perut afne yg nk masuk 7 bln ni. lps borak2 jap ngan shu br le start proses kumbar baju2. gila ganas ada kakak2 yg dok kumbar baju sampai terbang baju hahah. tp tak byk sgt le pilihan.. mitten+booties baby pn dh terabur sana sini. mana nmpk kenan trs masuk dlm beg plastik yg diorg provide pastu tunjuk eddy mana yg ok. takde borong byk sbb takde niat & tak budget nk pegi sebenonya.

kul 1.45pm kitorg gi pantai dlm mkn kt kedai daging kawah. byk lauk hbs & ulam2 pn tinggal skit jek. pastu trs gi masjid bangsar singgah solat zuhur br le gi midveli. ramainya org kt jusco mungkin sbb cuti skolah dh start. nk beratur bayo pn pnjg. keluar je jusco trs upah hana naik menatang ni.. untung ko nak ooiii, ibu dulu tak merasa mainan pelik2 ni.

japp.. tunggu ayah masukkan duit dulu

tersengih2 bila kereta tu mula gerak


sungguh2 putar stereng tu



muka puas hati dpt naik kereta


lps tu trs balik sbb kaki dh tak larat nk menapak ke care4. sampai rmh dlm kul 6.30pm. belek2 apa yg dibeli td..

beg hello kitty tu saya gunapakai as diaper bag jugak hehe

rembatan kt poney warehouse sales - suka shirt superman ijo tu. cukup le dh kot stok utk raya blh caya ke?

brg2 beli kt jusco. short eddy murah gila RM14.++ je

brg2 adik baby beli kt mydin aritu

ari ahad pg2 kami suami isteri menggembleng tenaga bekerjasama kemas+bersih kn rmh. lps re-arrange lemari2 dapo (maklum le rmh kecik tingkat2 mcm kami ni kena buat2 mcm ruang terlebih beso haha), susun2 brg, eddy sapu lantai+cuci tandas, afne basuh baju+mop lantai & hana plak purak2 sbk tolak brg sana sini kasi sepah. tgh syok mop lantai br le terperasan bhgian bwh dinding luar bilik dh kena conteng2 dgn hana guna pensel!! hana siap ckp "buuuu.. hana onish (tulis)" tak larat nk mrh tgh penat2.. klu tak mmg dh ada mak buyung mengaum smlm. skrg ni cpt mengah bila buat keje. kadang jln pn dh rupa penguin senget2 hahaha tp bab shopping mmg cergas je.

menu lunch cum dinner sbb ibu mls msk byk2 kali cuma msk nasi, sup ayam campo kentang. mmm.. hana skrg dh tak mkn byk mcm dulu. dia bkn la cerewet cos semua benda dia telan tp kuantiti yg ditelan agak kureng. lbh main dr mkn. tp taska bgtau dia mkn byk kt sana. tp smlm mmg terkejut sbb dia leh abiskn 1 senduk lbh nasi. maklum le ada sup fav dia..

nasi sup banjir

ptg2 lps mandi lapo.. sumbat hana ngan roti. hana ngelat!! dia jilat butter je. ibu kena hbskn roti. mula2 buat peel lps mandi takmo pakai baju tido panas ke hana?


nah.. bukti hana ada hobi main anak patung. bear kecik tu ada lambang pisces sebenonya ex-boss kasi masa besday tahun 2004 kot.. ada keychain pisces tp mana tah pegi dh tak igt.

klu dh peluk2 bear tu tanda nk tido dh..

dh start nk bobok montot bear

kecik2 gini pn dh tau berkasih syg.. bijak2..

wokey la.. itu aje utk kali ni. daaaaaaaa


9 comments :

~Atie+Farid~ said...

kesian nye hana.....abis muke comel2 ade garisan khatulistiwa....afne..komplen la..jgn biarkan, kang lain hari lagi mengganas budak tu, hana yg jd mangse

II riEnAsHaM II said...

suka tgk hana yg comey...sian hana.abis calar balar muka...

~ana~ said...

afne...sian hana..bdk tu duk tingkat brp tuh? owner taska x bgtau ke kat makpak budak tu tentang anak dia buat kat budak lain?ish...

Afne said...

atie - smlm dh komplen elok2 ngan owner taska. hopefully pandai2 le dia tegur mak bdk tu.

riena - hi, thanx jenguk blog afne.

ana - afne pn tak sure kt floor baper tp mak dia keje kt az-zahrah kg baru. mak dia pn nmpk garang semacam je.

shiemz said...

sama kes ngan hadzeq la nie.. herm..kalu dah letak taska ke baby sitter ke.. kena tanggung risiko mcm nie la... adui.... sian dier... :D

++eden|essey++ said...

afne siannya hana...panjang siot calar tuh...akos edih woo kalo anak2 jd cenggini...

Nana said...

ish sian hana..dah ler muka putih, suci & murni...
wah banyak soping...

~diAhOntHeblOg~ said...

hye..kite folo AFNE tau..meriah tol blog die..hehe

Liana said...

siannya muka hana...Hana budak comel...tu yg orang suka tu....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...