Wednesday, July 1, 2009

Bebas?!

rupanya dh bbrp ari tak update blog alaa... br brp ari je kan. ada la few reason yg menyebabkn saya kureng ada mood utk update blog huhu..

i've been thinking about lotsa thing lately.. ntah le memacam bermain di fikiran & ada yg mengganggu jiwa raga tp bkn le sampai tahap masalah mental haha. mind u, penyebabnya bkn hana & eddy k.. diorg le yg menyejukkan hati yg agak mudah membara ni. adakah kerana saya preggy maka emosi saya mcm angin?? kejap ala2 taufan.. kejap tiup kencang.. kejap mcm takde angin lgsg tp buang angin ada la muahahaha..


rasanya skrg ni dh ok skit.. so leh ler mencarut potpet2 mcm biasa.. klu aritu jugak update blog maunya gunakan bahasa yg kureng enak. tak ngapa la.. buat la apa 'ko' suka. jiwa aku dh mati utk bersahabatkn org mcm 'ko'. rasa2nya la kan 'ko' ni mmg takkan pernah 'diam' menjaja citer kwn keliling. yg lain2 dh terkena tu blh la.. pendam je padahal dlm hati... huhu. dgn aku.. sorry! biar mulut aku 'bising' tp tak tikam org dr blkg. hahaha.. yess!! 'bebas' aku rasa skrg. kwn2 lain korg rasa la plak lps ni. sila amik giliran yea. tunggguuuuuuuuuuu. STOP.


di waktu & saat ni saya sdg bercanda dgn anak dara kesayangan saya.. Hana Humaira yg makin petah bercakap sampai fenin ibu cuba memahami bahasa mu nak oooiii. baru sdh suap hana ngan biskut cicah teh panas. byk gak hana mkn.. ada la 4-5 kpg gitu. oh yaaa.. mlm ni mmg tak msk. ptg td udah balun kebab jln tar sbg menu mnm ptg ada ke patut?. eddy plak sementara tunggu afne siapkn keje sampai 6.30pm tu pekena roti canai kt kedai bwh. so singgah psr mlm kitorg cuma beli apam balik (mesti order kurg manis) & anggur hitam sekilo. btw, tq to Pn. D yg baik hati tlg belikn kebab tu, merasa gak saya kan hehe..

terangkat ko.. pedas tp sedap!


ni saja nk tepek sini.. td ada sedikit kemusykilan skit psl daun kaler ijo dlm kebab tu hehe. bkn daun sup/saleri daa.. tp daun ketumbar (saya panggil daun ketumbar cina).


daun sup (cilok gambo internet)

daun ketumbar (cilok gambo internet)

persamaan antara kedua2 daun ni ialah dr segi rupa & warna. penggunaannya pn sgt meluas di kalangan peniaga2 kedai/warung/restoran mkn. cuma kebiasaannya daun sup digunakan dlm masakan bersup tp ada jugak yg gunakan daun ketumbar cina utk tabur2 atas nasi goreng/mee goreng bersama2 bwg goreng.

perbezaannya tentu lah dr segi bau & rasa. afne prefer daun sup sbb wangi & segar. klu tapau @ mkn kt kedai & lauk yg diorder diletak daun ketumbar cina tu mmg afne kuis2 kan ke tepi hehe.. sorry, kureng minat. klu tgk gambo2 tu mcm takde beza kan sekali atau berkali2 pandang. nk bezakan time membeli? kepak skit daun tu & cium. klu ssh sgt tanya je dgn org yg jual sayur tu hehe..

ni aksi2 hana yg sempat di snap sebentar td.

happy dpt jd model fridge.. tersepet jap mata bulat anak dara saya


konon2 main tunggang kuda.. hbs penyek kotak kasut ibu



"ibu... cedaaapppp"


sekian utk kali ini... daaaaaaaaaaaaaaaa


6 comments :

Liana said...

Lamanya tak masuk c nie...buzy dengan pindah rumah :) hehehe Wa...sedapnya kebab itu! Rindu nak jalan2 kat pasar malam jalan TAAR! Apapun gembira, afne dah kembali gumbira! hehehe

shiemz said...

hana..aunty nak ghase cikit...nampak cedap.....:D

~ana~ said...

erm...sedap nya kebab jalan tar tuh..dah lama mengidam..tp nak pegi sana susah la skrg ni..dulu time bujang lain ar....

afne..jgn pk banyak2..happy2 sokmo..ceriakan diri anda..:)

mama_umar said...

hmm,afne, mmgle kdg mood baran tu dtg,tpkan bkn saje2 ..kt opis ni pon ade org mulot cam haram, astaghfirullah..hehehehe..sabo2..
ishk,ptg ni aku nk cr kebab lah

mamafif-zu pcm said...

kan biskut kering je kut...hehehee

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

afne, rupa daun tu pun beza... cuba perhatikan "gigi" pada daun tu... beza kan? :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...