Friday, July 3, 2009

Masuk Kerja Lewat

arini masuk keje lewat.. lbh kurg kul 10.00 am gitu. mlm td beria tido awal konon nk bgn awal lg pn eddy takde ada majlis perpisahan kt restoren nelayan. mls nk ikut.. dgn boyot2 bawak hana nk tido bagai karang. smlm ptg kekonon beli pisang goreng lbh utk mkn kenyang sampai mlm tp sudahnya order ngan eddy roti bom seketol haha.. ntah erkk dh baper ari ni suka sgt mkn roti bom kedai mamak ABC tu. puas hati mkn sbb saiz dia beso dr kedai2 mamak lain. tp harus lah klu eddy yg order kena ikut piawaian kurang manis hehe.

kul 7.40 am, lps anto hana ke taska kitorg trs gerak ke HUKM. mmm.. last tuesday check-up kt klinik lupa nk update sini lak.

berat : 60kg
tekanan darah : 120/80
urine test : ok
tempoh hamil : 31 mggu
tinggi rahim : 31cm
next appointment : 14/07/09

nurse tegur pucat.. so kena check darah. tgk2.. bacaan 8.5, apa lg kena bebel la ngan nurse. disebabkn bacaan yg rendah tu afne kena refer HUKM. klu ikut diorg kena pegi aritu gak tp bg alasan mcm2 tunda ke hari jumaat sbb nk kejar closing acct utk bln june.

tu yg pg2 dh pacak depan HUKM bawak buku merah ngan GL trs register. igt kan jauh dr area rmh rupa2nya dkt je cuma takde short cut. lalu highway kt cheras tu cuma dipisahkan laluan keretapi je ngan kawasan apartment kitorg. pilihan lain kena lalu lingkaran tengah. pg td nurse tgk2 gitu je & set appointment dgn doktor next wednesday. adoooiii.. dh le khamis dpn nk bawak hana cucuk triple actigen tu. masuk lmbt lg le next week. dh tu appointment kt klinik ibu mengandung & kanak2 seputeh still kena continue mcm biasa. mula2 igt nk el je arini tp sbb hbs register awal so gi je la opis. sblm ni tak decide lg nk bersalin kt mana.. previously deliver kt HKL tp memandangkan skrg dh agak jauh so afne kena pilih samada Hospital Serdang @ PPUM @ HUKM/PPUKM. ni antara yg terdekat le ngan rmh & opis. kebetulan plak kena refer HUKM so rasanya bersalin kat sini je la kot, insyaallah.

gini le kisah org mengandung & ada anak kecik. asik masuk lewat.. kadang terpaksa el utk jaga anak. nk tak nk kena la berkorban ye tak?! mcm tak sangka.. kejap je next week dah 32 mggu. debaran utk melahirkn tu mcm dh terasa-rasa by now. dulu 37 mggu dh slmt deliver huhu. walaupun ada pengalaman melahirkan hana tp perasaan bercampo aduk tu tetap ada. moga Allah permudahkan semuanya, amin..

p/s : trm ksh byk2 utk azizah FO yg byk bg info psl HUKM & ana bakawali PCM yg sgt prihatin telefon bertanya & kongsi experience check-up & bersalin kt sana.


2 comments :

~ana~ said...

ala afne..xde apa la..kita kawan2 kan..banyak lg nak share benornya tp nnti2 la kalau kita free, bleh jumpa kat playground..kita sembang2 lg...take care..

Liana said...

Bestkan Afne kalo ada kawan ambil berat! Seronok jer... Afne...cuma amakn kerang ker, hati ayam ker...sebelum gi jumpa doktor. Dulu kimm itu jer yang kimm makan. Tp, jangan hari2. Makan seminggu 2 @ 3 kali jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...