Tuesday, July 28, 2009

Check-Up, MC & Hatiku Gembira :)

sbnrnya klu ikut hati mls nk continue check-up kt klinik tp last week diorg call soh dtg 28/07 (ari ni le..). knp mls? korg tau2 je la kan klinik gomen ni. afne pacak dpn klinik jam 7.40am pn dpt nombor 35 arrrggghhhhhh!!! mmg dh bgn awal & bersiap awal tp dek kerana hana ternampak buah2 atas lemari dapo tu hmmm... seperti diduga la kan. lyn dia mkn jap. tak bg kang nangis melalak.

sejam lbh tunggu giliran utk amik tekanan darah, timbang & urine test. ni resultnya..

tekanan darah : 115/73
berat : 63 kg (ni dh cecah berat max masa ngandungkn hana tp masa tu sempat puasa seminggu so trn few kilos sblm deliver)
urine test : ok
next apptmnt : 11/08 (walaweeiii.. 05/08 ni kt HUKM plak)

dek kerana menunggu giliran jumpa nurse yg sangaaaaaaaaaatttttttttt lama sampai terhangguk-hangguk menahan ngantuk. dulik arr org nk tgk ker.. gelak ker.. korg pn sama kan?! haha..

lps dgr nurse potpet2 tanya cane result hukm aritu.. again, afne kena wat hb test masa tu gak. alhamdulillah, dr bacaan 8.5 previously dh naik ke bacaan 9.6 (doktor siap puji lg haha.. tp kena usaha keras utk naikkan ke paras normal 12). lps doktor check raba sana sini, weehhh.. doktor pompuan la. soft spoken & lemah lembut je doktor ni. doktor consult psl pemakanan.. afne kena amik bekpes sekurg2nya mkn pg berlaukkan telo sebiji atau ikan seekor. pastu tukar2 menu utk lunch ngan dinner plak. kiranya doktor consult psl protein diet la ni. jaga mkn, cukup tido (sbb doktor kata nmpk letih), bykkan rehat jgn paksa2 diri klu tak larat. of course le nmpk letih kan, dh seminggu lbh afne handle rmh & anak sorg2, bgn tgh2 mlm bancuh susu, tu tak kira letih blk keje melayan anak, membasuh segala mala. tp takpe, saya anggap itu exercise je la. doktor siap remind biarkan suami yg handle anak aduuussss.. "doktor, suami saya outstation so nk tak nk mmg saya kena handle semua" doktor tu cam terkejut je. katanya dgn keadaan sarat mcm afne & kes hb rendah yg memungkinkan afne bersalin baby pramatang, tak sepatutnya tinggal sorg dgn anak tanpa jagaan org lain. abih nk buek guano? takpe doktor pasni saya rantai suami kt rmh hahahah! agaknya doktor tu termakan dgn muka kesian penat saya tu, dgn pantasnya doktor telah tandatangan sijil cuti sakit. woohhhooooo... dpt le kiranya berehat kejap kt rmh. semua settled jam 12.30 pm, singgah kedai tapau nasi+ikan keli goreng+ulam raja+petai+sambal belacan. lajuuuuuu je mkn sbb sgt2 lapo.

hati pn gumbira lalalalaaaaaaaa..... td called eddy dh sampai seremban. tp mungkin sampai lewat skit sbb kena uruskan something kt office dulu br leh trs blk rmh. hana msh kt taska lg.. nnti la lps hilang penat, mandi & solat zuhur baru amik hana. yg pastinya hana mesti suka tgk ayah. mana taknya.. asyik tanya "ayah keje?" ulang2 sampai ibu tak larat nk jwb nak oooiiii.... kekadang lawak sgt tgk anak dara tu siap berlakon letak hp kt telinga & kata.. "elo, alam (assalamualaikum) ayah.. blk sini rmh (blk rmh)"


ok la.. nk rehat2.. tido jap ke.. hahaha jgn mare haaaaaa


p/s : mulai esok start jam 9.00 am dh kena tandakan carta pergerakan baby sampai le nk bersalin karang.




10 comments :

.:Iz-AnN (",):. said...

wahh...tak lama dah ko nak deliver ni afne...kali ni boboi ke gegirl ek...aku doakan moga semenya selamat...

mummy aryan syamil said...

afne..
tkcr taw...bahaya gak xde sape monitor kt umh tuh tp ape nk wat kan eddy kj..sabo ye afne..

hana makin lame makin lincah..suka baca ape yg afne citer psl hana...

d33la said...

kuang ajaq sungguh...kamu bersenang lenang di rumah ya!!!...kamu pakat berdua sama itu k.ros ya amik MC ini hari...sangat hampeh!!!!!!!!!!!

cintaKusayangMu said...

rehat2 la ye k.afne..nnt hubby akk dh blk..lg leh rest manyak2..biar hubby akk lak yg handle cik hana tu...hehehe

mama_umar said...

doktor tu pon 1,igt setiap suami dimuke bumi ni ade je kt umah??hehehe,emo lak aku..jg diri ye afne,nnt eddy balik,sonotla korg ;)

idyavie said...

take care..

Afne said...

izan - aku kn nk ikut jejak langkah ko ngan fiza hehe

shiera - nnti aryan dh beso skit pn byk keletah dia.

dila - saja bg ko rindu suara kitorg sehari. esok aku byr hutang rindu ko tu haha

qis - ni dr td mmg hana melepek ngan ayah dia je.

zet - sonot le aku rilek2 je hah.

idyavie - slm perkenalan. tq sudi follow.

Nana said...

xlama dah nk due kan..ei beznye dpt cium bb kecik

::It's Me:: said...

take care...dah nak due dah...ijan plak rasa bedebo-debo

shiemz said...

Takpe... jaga diri.. setiap ape yg kiter buat tue ade habuannya... Jgn lasak2 sgt k... Semoga dipermudahkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...