Wednesday, July 29, 2009

Anak Ayah Lah Kata Kan...

rentetan cerita smlm.. sori le mmg tadop gambo nk upload utk entry 2 ari ni maklum le saya kan bising suka potpet2 haha.

eddy saja bikin suprise konon nk blk lewat smlm. tup2 lps je publish entry smlm trs dgr org bukak grill pintu. saya dh senyum simpul sorg2. dan.. niat utk amik hana lewat skit pn tak kesampaian. cam tak sampai hati je biar anak kt taska tp ibu & ayah dia ddk2 kt rmh. rupa2nya hana tgh tido kt taska. tengahari mmg waktu tido diorg. hana muka blur je... tkt semacam nmpk bayang org sebalik langsir siap cekam ibu kuat2. dgr je suara ayah trs sengih tak igt2.

smlm mmg rileks gila2 kt rmh.. sempat lg tido 3 beranak dgn amannya hehe. hana plak mmg melepek kt ayah.. tak hirau dh ibu nk buat apa. semua ayah.. itu ayah.. ini ayah.. main dgn ayah.. baca buku dgn ayah.. kesian gak dgn ayahnya dh le pnt br blk dr johor. honestly, khidmat eddy mmg sgt2 diperlukan di waktu & ketika ni. terima kasih yea bang.

mlm td eddy bwk gi mkn nasi lemak kt kg baru tp hana skit pn takmo join kitorg.. sbk tgk tv & terjerit2 nmpk kucing. hana msh kenyang kot sbb sblm tu kt rmh sbk mkn buah. amik 3 bungkus nasi lemak share 2 org je... lauk sambal telo burung puyuh ngan sambal kerang. mmg pedas terangkat! mkn tak hbs lg dh telan segelas sirap. blk mkn singgah tmn desa cari dvd. dpt 3 ketol tp br tgk transformers 15 mnt.. afne dh terlelap haha. sedar2 jam 3.00 am eddy kejut soh tido masuk bilik.

hana plak.. pg2 td celik mata trs tanya "ayah mana?" mmg anak ayah le hana ni. ibu dpn mata ni buat2 x nmpk yea. klu tak, ketiak masyam ibu ni le yg ko carik setiap masa. lately selalu psiko hana..

ibu : nnti ibu ddk hospital dgn adik baby, hana tido peluk ayah tau.
hana : angguk2 je..
ibu : hana jgn nangis cari ibu tau
hana : angguk2 je..

yelah tu hana oooii.. tp harap2 blh le dia survive semalam dua tanpa ibu kt rmh, insyaallah.


7 comments :

~Atie+Farid~ said...

afne cte ni kan..terus atie imagine camne muka hana....comelllllll..siap angguk2....geram btul

Liana said...

Comel ler Hana buat cam tu! Harap2 boleh ler dia dok dengan ayah dia nanti! Kimm pun suka makan nasi lemak kat c tu! Dah lama tak gi sana! Sembal dia...sedap... Kalo kimm sekeluarga mau 5@6 bungkus habis! hehehe

Nieza Ishak said...

masa nieza nak berhenti suffiya bf nieza ajar suffiya rapat pd papa dia supaya dia tak rasa terasing bila ibu ada baby baru.

alhamdullilah .. skrg ni walaupun dia rapat dgn papa kita tak rasa ralat sbb .. kita tahu kasih sayang yang papa berikan setanding dgn ibu ...

susah juga nak bahagikan kasih sayang ... bagus jugak hana rapat dgn ayah dia disaat2 camni afne ... supaya dia tak rasa terpinggir.kita mesti dah seybuk dgn baby baru nanti ...

mummy aryan syamil said...

eekekek betui2 anak ayah sungguh hana neh...xpedulik dah nmpk ibu ye..ehehe

lia said...

eventho bf Amsyar.... dia lagi geng dgn papa dari ibu he3... sbb ibu xreti main lasak2 mcm dak lelaki... dgn papa, kena lanyak pon ilek jer kah3...

hana da sedia jadi kakak so dia boleh survive punyer la k... jgn risau2 kakn pikiran ...

mama_umar said...

hana mmg daddy's gal,klu kwn hana sorg tu,die mcm lalang sket,kjap mama,kjap papa,ikut mood..

PHiRa said...

maybe kalau anak perempuan 1st close dgn ayah kot...sofea pun mmg anak dad..kalau mommy dgn daddy balik serentak mesti dia terjah dad dia dulu...dgn mommy wat ta tau je unless kalau mommy ada kokatttt....huhuuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...