Friday, July 31, 2009

Saja Nak Tayang

entry kalini saja nk tayang pebenda yg saya rembat lg dgn duit gaji. takde maknanya benda memahal. semuanya utk anak je.. utk ibu tadop pn.

kan ke dh lama bonar tingin belikan hana kusi pelestik utk bebudak tu. sian tgk hana onesh (menulis/menconteng) kt meja kopi dgn gaya melutut/tertonggeng/berdiri. tak lenguh ke gamaknya kaki anak daraku itu? dh le aktif berlari ke sana sini. last time tgk kt tesco design kusi tu agak besau (sesuai utk toddler 3-4 years i guess..) sbb bila soh hana try duduk siap leh goyang2 kaki mcm naik buai. nk belikan, tentu dia ddk hujung2 kusi tkt plak terjungkit ke dpn budak mata bulat tu. rabu lps kt psr mlm terpandang plak kusi tu kt kedai yg jual brg2 plastik, so rembat le seketol. hana sampai je kt rmh trs melekat ngan kusi tu saja.. masuk bilik pn heret kusi, tunggu ibu mandi dpn pintu pn ddk atas kusi tu haha! brg baru.. mmg le syg lbh. asal ibu kemas letak bwh highchair tentu dia cari "mana kuci?". moh tgk aksi anak dara saya mkn jagung rebus..

cedaaapppp...


pg2 dtg opis check tgk ada terima parcel ke tak.. yeaayyyy!! sampai dh bbrp helai baju adik baby yg saya beli di babyandkidscollections. jd le kan 2 psg rompers & sehelai jumper comel.. rembat time ada sales isshhh berbaloi-baloi haha! cumanya jumper tu cutting dia slightly bigger utk size 9 months. 1 year + toddler blh pakai kot.

haaa.. tgk bebaju tu korg berteki-tekuk le tu gender adik baby hehe


smlm saya EL k.. hana tu pandai tul purak2 demam tp mmg demam pn. last few days dh plan baik punya nk gi cucuk triple actigen utk setahun setengah tu. kan ke asik tertangguh sbb demam la.. selsema la.. takde stok ubat la.. sampai le hana dh masuk 1 thn 10 bln ni msh tak dpt2 gak. tgk ari rabu hana ok.. tetiba mlm tu dia tido mlm cam tak selesa merengek plak. siap nk tido baring atas dada afne.. aiseyy mana blh hana oooii.. sian adik baby ni ha. pepagi khamis rasa kaki & dahi hana cam hangat jek. check suhu badan dh nk cecah 38.. aiiyyyooo hana demam ni. kesian plak nk hntr taska. dgn rela hatinya ibu tak gi keje jaga hana. alhamdulillah, kali ni nmpk mcm tak baper teruk demam tu.. cuma ada batuk skit. ni kes penangan mkn byk sgt buah2 rambutan/pulasan/langsat le nih.


hana mkn bubur lauk sardin ngan kicap je..

tq to eddy yg sanggup blk sekejap jenguk kitorg. dpt le afne msk lauk sesimple mungkin. tengahari tu suhu bdn hana dh turun 37.5 gitu la tp ptgnya rasa cam hangat balik. mlm td gi klinik amik ubat2 utk hana. yg plg buat kitorg terkojot sgt2 hana lgsg tak menangis masa doktor tu pegang2 dia. selalunya.. meraung tak igt2. blk je trs singgah mkn kt kedai.

oohh.. ya, ni antara bbrp brg yg saya terima arini. isshhh shopping online saja gamaknya. ye lorrr.. asalkn rege murah masuk dek akal blh le transfer duit dgn sng hati. aritu merah & biru, kali ni CD kaler oren & ijo plak. beli dr ummuibrahim lg

tambahan koleksi CD. next month kaler lain plak..


patung barney hana punya!


mmg le saya dh hilang akal sbb seingat saya, blm pernah lg belikan bear/anak patung utk hana. ini le kali pertama! tu pn sbb hana dh minat gila ngan barney. bgn pg celik mata soh bukak VCD Barney "bu.. nk cucu (susu). nk biu (i love u)". ptg sampai rmh "bu.. biu.. biu" ni pun sbb murah k RM15 seketol.. klu tak, berjaman lg mau beli. sebijik sejibon mcm kt carre4 tp mahal weiiii RM35 seketol (blh dpt CD+2 inserts tau!). beli kt bb soft toys. dulu dh pernah belikn hana backpack minnie mouse kt situ gak.

rasanya cukup2 le tu apa yg dh dibeli bulan ni.. baki dlm akaun pn dh menyusut hehe. tp cam ada terfikir nk beli disposal storage bags utk ebm sbb fikir nk start buat stok masa pantang nnti. klu depends kt bottles saja mmg tak cukup. klu pakai storage bags tu rasa lbh jimat space berbanding bottles kan?! skrg ni otak ligat memikir nk bawak blk ebm ke kl dgn bekas kotak polisterin besau (ala.. bekas ikan mcm masa saya pindah rmh dulu) pastu sumbat ais byk2. agak2 slmt tak kekawan utk 2-3 hours punya journey yea?


8 comments :

Jaja said...

dulu masa Qistina baya2 hana, dia pun giler kan barney. sket2 suruh bukak vcd barney.
then, masa gi mattel warehouse sale ada patung barney yg siap ada lagu i love u. suka la dia. keje asyik menekan je coz syok dengar lagu dgn lampu lip lap
skrg nih dia pandang pun tak patung barney tuh =(

Liana said...

Hah...dah jumpa dah! Afne...beli bagpack mickey kat ner? hehehe...Nak beli, tp tak jumpa ler...
Wa...dah beli barney tu...comel...

Afne said...

acik, aku tak larat le nk merempuh mattel warehouse sales tu. ko jual murah2 kt aku leh? hehe..

kimm, gi klik link afne bg tu. aritu igt nk rembat backpack barney gak tp hana dh ada minnie ngan elmo. tp skrg peniaga tu fly ke kuching. on 5th aug br available.

Diarihatiku1976 said...

best ekkk... ada anak-anak.. leh beli memacam....

Liana said...

O...coz, bila klik pergi ker CD jer...Tak nampak pula ada jual... Memang mencari backpack cam tu...

Afne, minta jasa baik yer... Tolong vote untuk Husna :
http://ummihusna.blogspot.com/2009/08/meraih-undi.html
Tolong yer... Tq

nikhazifah said...

afne, nk tmbh cd ke? jom melawat kedai baru ku..

http://medaimedai.blogspot.com

ada diskaun lg..

Nana said...

amboi hana pandai mkn sendiri ek.comei je tgk dia suap sendiri hehe

mama_umar said...

best hana dpt barney baruu,kusi baruu..yeay!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...