Sunday, August 9, 2009

Sakit Berganti Sakit

perkara yg saya risaukan akhir2 ni terjadi jugak.. aduhai la. tak elok merintih.. sbg insan kamil, aku mesti redha. Allah takkan menguji sekiranya kita tak mampu.

started from hana.. demam yg on & off almost a week. a bit tense sbb siang hana akan aktif mcm biasa (cuma flu & batuk skit2) tp bila mlm temp hit almost 39-40c! mmg kami bergilir2 menjaga hana tp most of the time eddy yg akan bgn mlm bancuh susu hana & check temp. mmg takut tgk anak kena demam mcm tu.. on & off ikut siang & mlm. alhamdulillah, hana dh sht cuma flu msh berbaki.

then, it was (still) my turn.. mulanya isnin lps dh terasa tekak perit sgt & mata pns. dh terasa dh.. ni mesti nk kena flu ni. tp terpaksa thn kan sbb nk kejar july punya month end closing. sampai le ari selasa tu lps blk keje sampai rmh trs menggigil 1 badan. flat trs sampai tgh mlm br daya nk bgn. the next day gi check-up rasa cam ok cuma flu je but doktor kasi mc. tp bila maghrib trs kena blk mcm the night before. sampaikan mlm tu terpaksa pakai selimut 2 lapis dgn stokin.. menggigil badan mcm duduk kt salji. pg nk bgn rasa sakit2 sendi badan. gi klinik doktor bg mc 2 ari. jumaat pn mcm tu gak. terasa sgt dugaan apa ni Ya Allah.. bila sakit mcm ni mcm2 dh dlm fikiran. mlm mmg tak blh tido k.. mungkin ketidakselesaan waktu mengandung tu pn antara faktor tak blh lena. bgn pg td bdn dh rasa ringan skit so buat laundry 2 round, layan anak, on lappy & baca blog/forum.

arini pulak.. start ptg td eddy plak kata badan rasa sejuk. mmg jarang2 sgt eddy demam sbb selalunya klu takat flu/batuk dia buat tak endah je. klu eddy tak sht mmg afne yg rasa ssh alamakkkk... dh hampir 2 mggu sjk eddy blk outstation dia yg buat semua.. layan anak/bancuh susu/kemas apa patut/sidai baju/kemas beg taska hana (walaupun end up nk tergelak tgk hana blk dr taska pakai baju tak matching lgsg!).. bla & bla.. so td lps gorengkn nugget & fries plus bancuhkn oat panas & mkn ubat.. eddy tido dgn nyenyak. kesian plak tgk. ke dia tak cukup rehat? uruskn anak? jaga isteri? tp syukur lah dia mmg byk membantu serba serbi.

dh bbrp ari ni nyilu kt ari2.. gerak skit perut dh mengeras. tu yg rasa cam nk jd garfield je duduk/tido tp mmg tak selesa punya la. hopefully sempat le hit 38 weeks (at least) sbb ada bbrp perkara kt office yg msh blm diselesaikan. this whole week (monday-friday) punya keje msh blm bersentuh & biarlah semua org kt rmh ni sht2 sejahtera hendaknya.

"Ya Allah, peliharalah kami dlm kesejahteraan & permudahkanlah urusan kami.. amin."

5 comments :

Liana said...

semoga Afne dan sekeluarga kembali sihat seperti sediakala... Amin

~ana~ said...

semoga Afne n family cepat sembuh..

amie said...

kt KL jerebu truk tak afne.. maybe sbb jerebu gak.. ko jgn kuar ke tmpat ramai org.. better dok umah je.. eddy yg susah nak sakit pn bleh sakit kan.. hopefully ko cpat smbuh

Afne said...

tq frens..

kitorg mmg takde ke mana.. cuma ke klinik. jerebu ni ntah bila nk hilang.

mama_umar said...

same2la kite diuji ye afne..lagi2 tgh cenggini,huhuhu..byk2 sabar & redha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...