Tuesday, October 13, 2009

Double Pumping

takde la.. afne tak beli pam baru pn. mana logik dek akal nk double pumping dgn avent manual kesayangan saya tu. jap lg citer k.. tgk gambo anak2 kesayangan saya dulu.

gambo pg td.. hana br lps mandi trs mintak susu while haziq tunggu turn utk berenang-renang dlm baby bath tub. fyi, hana sgt kuat menyusu skrg.. kadang2 setiap setengah jam dh nk susu lg pastu klu lmbt skit bancuh dia punya mengaruk ntah mcm hape je. bayangkan le sekotak sustagen coklat blh hbs within 3 days aiiyyoo.. buat ibu nk bukak kilang susu sendiri je. dulu bkn main ssh soh mnm susu masa mula2 masuk taska tp skrg dh jd peminum susu botol tegar (ada ke frasa tu? bantai la labu..). mkn tetap mkn. pantang nmpk apa kita kunyah mesti dia nk join tp badan tak bulat jugak.

haziq plak skrg dh pandai gerak2 badan.. maksud afne bukan le guling2 tp dh bbrp hari ni bila bgn pg tgk2 haziq dh melintang dlm baby cot. time tido tiarap pn camtu gak. rasa2nya setakat arini, haziq lbh byk mengalah dr kakak hana. maklum le anak pompuan tentu manjanya lbh skit. nsb baik haziq bdk baik faham.. lps mandi trs nenen & tido. syukur le haziq tak byk karenah.

eddy plak lps mkn mlm td gi main badminton. tp sblm tu kena umpan hana beli air kotak cekelat dulu klu tak, mau 1 blok ni dgr dia melalak nk ikut ayah. mmg eddy nk bawak hana sekali tp kesian plak kalau hana nk tido karang. dh le minah mata bulat tu pantang naik kereta on plak air-cond mula la aura stim tido dia dtg.

skrg ni double H dh pn tido lena dlm bilik so blh le ibu potpet2 update blog hehe.. k, sambung cerita kt atas td. ni hasil ebm yg afne dpt sblm waktu maghrib. yelah, klu ikut kuantiti susu yg cuma 2oz tu mmg takde apa yg dibanggakan pn tp.. afne mengepam (breast kiri) serentak sambil bf haziq (breast kanan). kekok mmg kekok tp mudah dpt let down riflex. agaknya mcm ni le ibu2 yg guna double pumping bp (breastpump) rasa kan? tgh syok tekan2 pam.. hana dtg plak kacau katanya nk pam jugak! dh terbantut keseronokan aktiviti 2 dlm 1 huhu.. kerap kali hana curik2 amik corong pam pastu lekapkan kt dada dia. sabo je la...




6 comments :

Nana said...

bila tgk pam tu kan rindu plak nk mengepam hehe...

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

chaiyokkkk afne ..

~ana~ said...

afne..chaiyok..chaiyok..terus kan usaha...

dulu ms bfeed kan ajmal, ana pun buat double pumping ni..sebelah ajmal hisap, sebelah lg pump...best je rs..x sabar nih..:)..harap2 kali ni pun dpt buat cam ni lg..

mama_umar said...

aku pon blm penah buat double pumping,heheh,tgh smgt ni afne..hnnss..hnss.

lia said...

owhhhh feeling double pump seblm pump sebelah baby lagi best okeh dari double pump biasa, xtipu punyer he3...

selamat buat stok afne...

Afne said...

nana - apa lg klu dh rindu tu mau cpt kasi damia adik hehe

diana - chaiyok!

ana - mmg best kn?

zet - tak lama lg ko ada la peluang hehe

lia - yeke? tp perasaan tu tak tau nk gmbr kn cane.. mmg seronok.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...