Thursday, October 22, 2009

Ini 'Harta' Haziq Yang Punya Hahaha!

tgk kekawan.. ibu double H sdh bikin gilak pg2 buta update blog muahaha. weehh.. bkn bgn pg semata2 nk buat entry maa tp baru sdh 'menoreh'. nk sambung tido semula tp mata tak ngantuk kang klu paksa gak mau lajak sampai matahari keluar. mmg tak ngantuk k.. yelah lps isyak td trs tido sampai nk bgn mengepam hehe. sedar 2 kali sbb haziq nk nenen jek. baik kan anak2 saya selalu dgr kata.. haziq tido belah kanan & hana tido belah kiri.

k, blk kpd tajuk perbincangan di atas yea.


ni bkn mau tayang tp mau kasi bangga diri sendiri stok frozen yg ada setakat hari ni. kira dh luak 2-3 botol sejak start keje. penting wooo buat stok frozen utk waktu2 'kecemasan' tp harapnya susu sentiasa mahsyuk la yea, insyaallah. hari2 eddy jenguk stok frozen ni siap kata "waahh.. blh meniaga ni" haha. ni baru skit. klu tgk stok member2 pengepam tegar mesti terbeliak bijik mata eddy.

tiap2 hari bekalan utk haziq sebanyak 6 botol (24oz lbh skit la). afne prepare siap2 4-4.5oz setiap botol supaya sng babysitter pnskn, trs masukkan teat & bg haziq mnm. 4 botol mlo+1 botol avent yg berderet tak berlabel semua fresh ebm. 1 botol mlo berlabel dr frozen stock. & yg plg best lebihan ebm fresh 8oz dlm botol tinggi tu akan masuk ke frozen stok. yeayeahhhhhhhhhhhhhhhh.

p/s utk diri sendiri : kenang blk mula2 start mengepam aritu rasa sedih tgk takat 2-3oz per session tp lama2 tgk stok mcm ni trs senyum sendiri.




11 comments :

ayuniza said...

wahhh afne,,,

bagus ah kor,,, tabik spring aku,,,

sanggup tu bangun pepagi utk menoreh,,, almaklumlah,,, mim alif lam sin ,,,lah katakan,,,

cayok ah afne,,, semoga misi mu kali ini,,, suksesss yo,,,

Nieza Ishak said...

chayuk chayukkkkk

awal2 ni elok wat stok banyak2 ... masyukkkkkkk

Liana said...

Afne...tumpang bangga yer... yer lah... al maklum...tak pernah dapat nikmat spt nie... huhuhu... Gembira sangat bila Afne dah berjaya...

mama_umar said...

ok,noted,1st thing ialah aku kene bersihkan bhgn frozen,hahahaha

lia said...

mmg bangga weh kalau tgk stok berat mcm ni....

peringat utk ko yg da bpengalaman, jgn sampai ada yg xpired lak.. sayang wooo...

cintaKusayangMu said...

k.afne...syok tgk ebm menimbun2 cmtu..teringt zaman kegemilangan dlu2...sob sob sob....

Afne said...

anis - kena jadi rajin. klu tak, kesian haziq kt rmh babysitter nnti.

nieza - tq. tgh mengumpul le ni hehe

kimm - ni lom blh kira berjaya. mission to exclusive bf ada 4 months more to go.

zet - tu yg aku buat lps blk cuti pantang (walaupun masa tu blm pn 44 hari). dlm freezer tu layer atas aku conquer letak harta haziq. layer bwh letak menatang ikan & sotong.

lia - tq sbb igtkan. skrg ni afne campo 1 botol frozen tiap2 hari to make sure takde yg expired. tp kena top up ebm harian la utk ganti so ada in & out. kena guna teknik fifo (1st in 1st out). ehh tingat masa study acct dulu.

qis - msh bf the twin kan? chaiyyookk qis moh kita!

Rozy said...

jangan malas2 ngepam macam rozy na afne.. ties make sure bertutup rapat..jangan kalut2 naa...

Afne said...

afne byk jugak dpt info dr blog rozy tp jd silent reader je la hehe. tkt jugak klu jd mcm rozy tu. dh le byk terbuang.

ibu emy efy eqy said...

afne pam susu guna jenama apa ye?
nanti ambil award followers akak buat afne kat blog akak ye.

Afne said...

afne guna avent manual. tq kak, nnti dh ok skit afne amik. tq again.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...