Saturday, October 31, 2009

Oggy And The Cockroaches

baru sdh layan hana tgk citer ni..


anak2 korg tgk tak cartoon ni? anak saya sukaaaaaaaaaaaaaa. sebenonya ibu hana suka sgt tgk cartoon ni masa zaman anak dara lg. time tu tv3 dh tayang dh. skrg ni keluar plak kt disnep channel. apa lg.. ibu dgn anak sama2 gelak la. suka tgk cartoon lawak ni. kisah antara oggy yg mana hidupnya tak pernah aman drpd gangguan cockroaches ni. ada saja strategi diorg nk kenakan 1 sama lain.

selera mkn hana dh mcm biasa. pg ni sarapan sekeping roti gardenia cicah teh o + sekeping biskut tiger + 2 kpg biskut gula. sejak bgn pg td dh 3 botol susu dia mnm (6-7oz each). wawawaaaaaaahhhhhhhh (hana suka sebut bila excited).. terharu tgk anak mkn/mnm bila dh lbh seminggu dia takde selera. lps mkn antibiotik & ubat flu/thn muntah/batuk td hana siap mintak "nk ubat ni (ubat demam)" ibu jwb "ehh tak blh.. hana dh baik demam. mkn bila perlu je". skrg ni tgh masakkan bubur utk hana. masa afne draft entry ni hana tgh sbk kasi ubat olok2 kt baby bear. ingat! segala ubat/bahan kimia (ie ubat nyamuk, pewangi) kena simpan elok2 k, bahaya bdk2 buat main.


eddy dh start keje so ber3 la kami kt rmh. cadangnya klu sempat ptg ni nk bawak haziq gi klinik pakar kanak2 to check batuk berkahak tu. kesian sgt tgk baby sekecik tu batuk2. nk cari sekali bekas2 dadih (nk beli storage bags tp disposal la plak kan) cos hbs dh bekas/botol yg ada utk simpan ebm. tp td jln2 kt enjoybreastfeed.com & mybbstore.com mcm ada offer menarik. nnti kena fikir dulu nk mana. sapa nk tlg kemas 'harta2' haziq ni sila angkat tgn? sejak anak kurg sht aritu sumbat je mana dan.. rasanya kena susun+baringkn botol2 tu kan.



p/s : Allah Maha Adil. setiap manusia itu memiliki kelebihan & kekurangan masing2. tak perlu bangga dgn kelebihan yg kita pinjam sementara & sbg insan biasa aku cuba memperbaiki kelemahan yg aku ada.


4 comments :

mr_habuk said...

salam afne nie nora ....syukur hana dah sihat...alhamdulilah...

Afne said...

salam nora, tq sudi singgah sini. alhamdulillah hana dh sht.

mama_umar said...

hehehehe,aku nk komen kt entry baru tu awat xblh??comel gler cd cebob tu weh!!

Afne said...

haa? tak blh? aku takde set pape pun.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...