Friday, October 30, 2009

CHAMPS C With Lysine

lunch break jumaat tak sah klu tak meronggeng. seronok ronggeng2 cuci mata. mula2 tu plan nk survey vit/multivitamin kt farmasi. smlm masa checkup haziq, afne tanya2 sekali apa vit yg sesuai utk anak yg kerap demam/flu/batuk. dicadangkan samada multivitamin atau vit c plus lysine. tanya kwn2 & godek2 baca sana sini skit dlm internet ramai yg syorkan scott emoulsion, ada jugak afne terbaca psl jus kurma genius & mcm2 lg la. sampai je farmasi vitacare cam dh rambang mata kan cos mcm2 brand & jenis la. lps 'interview' ahli farmasi tu, afne amik ni utk hana..


hana blm start mkn lg. lps eddy amik hana trs blk rmh, afne msh dok borak2 ngan babysitter haziq. sampai je rmh tgk hana dh terlentok kt pangku ayahnya. tak sempat lg nk mesra2 hana dh tido. pnt sgt kot main je ngan kak nadia. alhamdulillah, menurut kata babysitter selera mkn hana dh ok. mungkin jugak seronok ada kwn mkn+bermain. esok last day mkn ubat2 yg hukm bg so lps tu br try bg & hopefully hana suka. afne tgk mcm sedap siap fruiti flavour lg tau.

sorg kwn syorkan hana amik suntikan pneumococcal. takpe la karang jumpa doktor tanya lbh lanjut psl ni. ke ada antara anak2 korg yg pernah amik suntikan ni? jom share & komen apa yg korg tahu.

skrg ni haziq & hana msh lena tido sejak ptg lps amik diorg. seronok tgk dua beradik tu tido sebelah menyebelah.

p/s : to zura, tqvm sbb remind aku psl vit yea.


5 comments :

amie said...

afne.., inject pneumocacal tu bleh tahan mahal.. kat private spital je ada.. tp mmg bgus.. coz inject tu untk prevent anak dari kena meningitis... bkn tu je mcm2 penyakit gak.. klau baby baru 2 bln.. dia syorkan ambik 3 kali.. sekali inject tak silap RM300++.. tp klau bdak yg dh more than 1 year inject tu dikurangkan pengambilan.. n aku tak sure klau dh 2 thn bleh ambik ke tak.. nnti aku g survey kat geng2 aku kat spital ni k..

Afne said...

k, thanx amie. nnti inform aku k.

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

vitamn yg bagus nieh ... oh yer afne ..kita sejak dari study minat tgk ogyy nieh .. lawakkk ;-)

Afne said...

mmg lwk gila.. lagu dia pn takyah igt pape word just buzzing mcm bees jek. gila cartoon ke kita nih? haha

NOOR AZURA MOHD JAAFAR said...

alhamdulillahhh... dah ada vit utk hana.

yang enjet tug alahaii.. apsal aku lupa :D maklumlah en megat yang uruskan.. adeiii...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...