Thursday, October 15, 2009

Senyum Sampai Telinga :)

patut ke tak patut letak entry title mcm tu? suka suki hati sendiri je kan. sbnrnya ada bbrp perkara yg membuatkn afne senyum sengih.

saja nk tayang psl hasil ebm pg td. bgn jam 5.00 am pam susu sbb by 7.30 am nk keluar gi klinik.



selama 2 mggu lbh dok ngepam ni plg byk dpt 5oz per session. see.. hampir 7oz. ada la improvement dr takde lgsg kan? kembang kempis hidung menahan kegembiraan hahaha! harap2 pasni dpt byk & byk lg! teringat kenangan masa zaman masyuk bf dpt ebm 10-12oz per session.

kan ke aritu plan nk bawak hana cucuk utk triple actigen (yg setahun setengah punya) sama2 ngan check up haziq 29/10/09 ni. tp disebabkn abg loba2 ada hal yg tak blh dielakkan pd tarikh tu kebetulan eddy tgh cuti ni bawak le amik suntikan tu arini. klu afne sorg2 yg handle diorg berdua ke klinik mau nangis kelek sorg kanan sorg kiri. sampai klinik dlm jam 7.50 am tp pintu klinik bukak tepat jam 8.00 am. afne ngan haziq tunggu je dlm kereta sampai terhangguk2 afne menahan ngantuk haha!. eddy yg masuk klinik bawak hana check up A-Z. hbs je tgk muka hana sedih (br lps menangis). eddy kata punya la melalak kuat gila siap jerit "pedih! pedih!" nsb baik bkn ibu yg bawak ko nak ooii.. klu tak ntah agaknya tak sampai hati dengo dia meraung. terpaksa la upah hana lolipop sebijik. klu tak jgn harap le eddy nk bg hana mkn benda2 mcm ni. muka kerek gila dpt kemam lolipop. soh ckp ngan maktok kt tepon pn takmo. maktok hana ada kt pwtc sampai ptg ni tp tak sempat nk singgah rmh.


skrg ni double H dh pn tertido dpn tv.. yg bestnya diorg tido sendiri sebelah menyebelah. nmpk hana tepuk2 badan haziq masa afne buat laundry td.. tau2 dh senyap lena berdua.


yg ni gegambo smlm haziq br je bgn tido. nsb ko le afne.. dpt anak suka posing. pantang nmpk kamera/handphone mesti dia soh amik gambo dgn adiknya. kadang2 tu hana yg sbk snap gambo yg ntah apa2.


lps zuhur karang nk keluar cari brg2 double H utk memulakn 'persekolahan'.. kesian hana, lama dh janji ngan dia nk gi naik 'kuda'. bkn menatang btl tp mesin mainan msuk duit lima posen tu. esok hana start ke taska. klu start next monday tkt plak dia meragam cos dh lbh 2 bln tak ke sana dgn afne yg br start keje kan ke kelam kabut. utk bbrp bulan ni haziq akan dijaga x-babysitter hana. pastu br dihantar ke taska.


5 comments :

Diana (Mama Adam Mukhriz) said...

wah bagusnya sesi mengepam afne .. afne nak ty .. afne beli btl avent tue berapa botol ... coz kita aa breast pump cam afne tue yg set dulu . cuma x pasti nak beli berapa botol susu lagie .. beli 3 set yg new born tue ok dah ker??

Afne said...

diana, tu botol lama tp pakai sekejap sgt sbb hana takmo mnm plain fm. tu yg carik idea cane nk attrack dia sampai jumpa botol minnie/mickey anakku (hana kan peminat mickey/minnie). so simpan je elok2. tp afne guna utk pumping saja. utk haziq mnm afne plan mula2 nk beli breastflow-the 1st years tp izan/cemomot bgtau irfan elok je mnm guna storage bottles mlo (multifunction) tp carik teats yg sesuai (izan beli brand fiffy lembut katanya). afne nk try dulu sehari dua kt haziq. klu tak sesuai br cari breastflow. avent skrg dh mahal gilak2 sejak naik standard bpa free ni. sebijik botol 4oz je rm40-50 wooo.

tp klu diana dh bajet nk beli apa salahnya. masa preggy haziq mmg afne tak beli botol lgsg.

mama_umar said...

waah,,gr8 job afne! pasni aku nk blaja lg dr ko..heheeh

lia said...

lia rasa syahdu tgk hasil ebm afne... chaiyok.... hanya yg da melalui jer yg phm kan he3 sbb la ni hasil ebm d dasar jer, Amsyar pon nk masuk 20bulan da....

Amsyar pon guna botol mlo jer, puting guna fiffy, so xpenin nk cari yg mahal2 he3...

Afne said...

zet - apa benda yg aku nk ajar? ko kan tau & dh ada pengalaman. tp kita share2 la tips2 menarik hehe

lia - ooo amsyar pn guna botol mlo+teats fiffy jugak.igt nk try arini kt haziq. lia nk syahdu pebenda.. ebm lia lg masyuk kn?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...